Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 892
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Ние сме с капаро, имаме и офертата черно на бяло и гледам всички други договорки да са по мейла. И мен това не ми харесва особено, но май е разпространена практика не само при ресторантите. На много места ни казаха, че не сключват договор.

# 436
  • Варна
Ние от ресторанта имаме само бележка за платено капаро, а от ДЖ-я и толкова нямаме даже..там го караме абсолютно на доверие. Единствено фотографките ни издадоха касова бележка и подписахме и договор с тях

# 437
Ние имахме договор единствено с агенцията. Също така само тя и ресторанта ни даваха квитанции за получените суми, с останалите беше на доверие, но не сме имали проблеми с никого.

# 438
Момичета здравейте незнам дали въпроса ми е за тук,но ще ви помоля за мнене ....
Сватбата ни е април и доколкото изчислих 2-3 дни преди това ще ми дойде Ц. Sad Четох, че примолут нор може да го отложи какво е вашето мнение

# 439
Аз съм го пила около бала ми, за да си отложа цикъла, не съм имала проблеми после.

# 440
Моето мнение е да не си бъзикате цикъла с хормони, но това е въпрос на личен избор.

# 441
  • Sofia
Не съм писала скоро, но ви чета редовно. Тези , които сега сте на тема избор на хотелски комплекс, имайте предвид, че масово искат 2 нощувки. Ние от много места за това се отказахме (макар че, сега последно увеличавахме стаите за предните дни ).
Ние имаме само квитанция от хотела за капарото.
В събота ходихме да си попълним декларациите в общината. Потресена съм от отношението на жената там. Само защото няма да им платим нищо, тя се държа с нас ужасно.
При нас куверта+нощувка ще е 100лв. Което ми се вижда удачно.

# 442
Момичета здравейте незнам дали въпроса ми е за тук,но ще ви помоля за мнене ....
Сватбата ни е април и доколкото изчислих 2-3 дни преди това ще ми дойде Ц. Sad Четох, че примолут нор може да го отложи какво е вашето мнение

И аз съм го пила няколко пъти, няма никакви проблеми. Започваш да го пиеш няколко дни преди да ти дойде, и като го спреш - след 2 -3 дни ти идва.

# 443
Привет, и аз съм от булките тази година Wink
Някой да има подписан договор с ресторанта за сватбата? От нашия ни казаха, че капарото стига, но..на мене ми се иска да си сключим договор с условията и т.н. за да няма фалове. Ако някой има някакъв примерен текст ще съм много благодарна да ми го изпрати.
Ние имаме договор, по наше настояване, от ресторанта подчертаха, че договор сключват само с фирми за събития, но не и с частни лица. Явно не са много младоженците, които искат договор, тъй като там правят доста  сватби и имат опит. Честно казано и без договор нещата изглеждаха доста котектни, но да не се изказвам предварително Simple Smile Така или иначе, по наше настояване ни предоставиха образец като в него пишеше само датата и залата, която резервираме. В последствие се оказа, че може би е малко излишно, тъй като всичко това си е упоменато във фактурата. Относно цените и условията от офертата, те се вписват в приложение към договора, след като дегустираме менюто и уточним подробностите. Разбира се сме включили в договора условие, че няма да има актуализация на цените от офертата. Ако при вас всичко е уговорено, не виждам защо да не подпишете договор с приложена оферта и всички условия, които ви вълнуват и имате опасения, че може да не се спазят. Виждала съм варианти, в които има условие, да не се променя декора на ресторанта или да уведомят младоженците поне 6 месеца по-рано иначе ресторанта дължи неустойка и т.н.

# 444
Наглеждам ви.Вчера си получихме официално поканата,много мило ми стана.Сега предстои избор на рокля.Дъщеря ми е харесала една за 1600 лв,което за мен са много пари,но аз нямам думата.Ако пък това е мечтаната рокля....

# 445

За гравирането на платинени халки каква е цената и къде в София могат да извършат таква услуга не получих отговор, сега друг въпрос ,който в предишните постове се обсъжда.
Вие кога ще правите окончателното плащане на разходите по ресторанта и декорацията/ ако са от него/ преди събитието ли, че на нас така ни искат. Аз смятах ,че е нормално само капаро или половината сума ,но цялата ми се струва прекалено.

# 446
  • Варна

За гравирането на платинени халки каква е цената и къде в София могат да извършат таква услуга не получих отговор, сега друг въпрос ,който в предишните постове се обсъжда.
Вие кога ще правите окончателното плащане на разходите по ресторанта и декорацията/ ако са от него/ преди събитието ли, че на нас така ни искат. Аз смятах ,че е нормално само капаро или половината сума ,но цялата ми се струва прекалено.

На нас ни искаха 500лв капаро а всичко останало ни казаха че се плаща на другия ден след сватбата.

# 447
Здравейте.
Да се включа и аз
1. Относно договорите - ние имаме договори с абсолютно всички изпълнители - агенция, комплекс, фото, видео, DJ
2. За плащанията - при нас за комплекса е на 3 части - капаро, следващо плащане сега Април и окончателно преди събитието. Вече ако има нещо, което надхвърля го плащаме след сватбата. С другите изпълнители също искат най-късно на деня на сватбата.
3. За примолут-нор - пила съм го много отдавна. Ефикасно е, не ми е разбърквало цикъла, единствено беше малко по-обилен.
Аз сега съм на етап поръчки от Али-то - чаши, халати, обувки, забавления за децата. Записахме се за дегустация на торти. Костюма на младоженеца трябва да поръчаме. Като цяло нямаме много неща за свършване. Повече работа си мисля, че ще имам към юни-юли

# 448

Ние платихме всички куверти + таксата за внасяне на алкохол в петък (седмица и ден преди сватбата). Преди това имахме оставено капаро при резервирането на датата и сключването на договора, което сега ни приспаднаха. След сватбата ще доплатим всички допълнителни разходи - ако имаме натрупан оувъртайм, както и допълнителните поръчки. Ако междувременно някой гост отпадне, ще ни приспаднат куверта му от допълнителната сума за плащане.

# 449
Ние за почти всичко сме платили капаро, а останалата сума в деня преди или в деня на сватбата. Аз обмислям да си платя предварително каквото мога, защото не ми се разнасят толкова пари на самия ден. Но за крайната сметка в ресторанта няма как.

Рапунцел, при теб съвсем е наближил големият ден Simple Smile как се чувстваш? Има ли много задачи?

Общи условия

Активация на акаунт