Сватба, булките на 2019 тема 3

• 52 950
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Това, което на мен ми предложиха - за 25 маси за гости, украса за сватбената маса и арката - 2500лв с естествени цветя в бяло и зеленина, а всичко останало кола, букети, бутониери и допълнителни екстри по масата се доплаща. Не знам, може би е нормално, но на мен ми се видя доста, за това реших да питам при Вас как е.
Това са страшно много пари. Писала съм и преди - само цветната украса за 11 маси за гостите, за младоженческата маса, за арката, за колата, букета на булката и две бутониери около 500 лв. Правени от флорист в павилион на цветния пазар на Д. Петков в София. Отделно закупени от джъмбо
стъклени кошнички за вази и свещници, декоративна твърда канава, от която изрязахме подложки за център на масите, украсени буркани с дантела, напълнени с еко почва и светещи ледчета, салфетки, менюта, тейбъл картички,номера на масите изработени основно  от булката с помощ от мен за около още 300 лв. общо.

# 556
И на мен 2000 лв ми се струват много и за украса и за цветя. Ние решихме да не слагаме калъфи на столовете, защото решихме, че и без тях ресторанта ще изглежда достатъчно добре, ще бъдат само с панделки. Като цяло 400 лв за украса, а за цветята отделно може би около 200 лв, мисля аз да си направя аранжировките. Доста неща аз ще правя. Зависи от булката, бюджета и дали ще случиш на оферта.

ПП: Вижте на какво попаднах

# 557
  • София
Това, което на мен ми предложиха - за 25 маси за гости, украса за сватбената маса и арката - 2500лв с естествени цветя в бяло и зеленина, а всичко останало кола, букети, бутониери и допълнителни екстри по масата се доплаща. Не знам, може би е нормално, но на мен ми се видя доста, за това реших да питам при Вас как е.
Това са страшно много пари. Писала съм и преди - само цветната украса за 11 маси за гостите, за младоженческата маса, за арката, за колата, букета на булката и две бутониери около 500 лв. Правени от флорист в павилион на цветния пазар на Д. Петков в София. Отделно закупени от джъмбо
стъклени кошнички за вази и свещници, декоративна твърда канава, от която изрязахме подложки за център на масите, украсени буркани с дантела, напълнени с еко почва и светещи ледчета, салфетки, менюта, тейбъл картички,номера на масите изработени основно  от булката с помощ от мен за около още 300 лв. общо.

То винаги много зависи какви са цветята. На мен ми се струва нереално евтино за 500 лева да получиш толкова много неща особено ако искаш рози, бужури или някои от по-скъпите цветя. Отделно кой ги украси тези маси щом флорист е правил букетите? На мен само букета ми струваше 110 лева, младоженската маса беше 180 лева (но беше много богато украсена) и по 80 лева струваше украсата на всяка от останалите маси.

# 558
И аз съм на това мнение, защото то дори агенциите една и съща ти казва примерно варира младоженски от 150 и може да стигне хиляди, както и другите неща. Зависи кой каква представа има в главата си, но от украса до украса има огромна разлика.

# 559
Украсата беше занесена в ресторанта в събота вечерта, като булката беше обяснила кое как да се подреди. В неделя управителя и сервитьорите бяха подредили всичко. Това е практика в този ресторант и не ни поискаха нищо допълнително, но ММ им остави добър бакшиш към сметката. Естествено, че не бяха от най-скъпите цветя, но бяха прекрасни и достатъчни като букети. На булката букета беше 80 лв. Ще кача малко снимки, а вие си преценете дали ви устройва. Нито булката, нито аз бяхме на мнение, че е необходимо да се харчат огромни суми за украса.

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 12:52 от fatalina

# 560
Здравейте , момичета Simple Smile
Първо да ви благодаря на всички за прекрасните пожелания Simple Smile

За грим във Варна препоръчвам момичетата от Makeup Point с две ръце, ходила съм при кого ли не на грим, вече за всеки повод се записвам там Simple Smile
Относно алкохолът - бяхме пресметнали по 1/2 литър вино и 200мл твърд алкохол. Виното разделихме по равно на бяло и червено, а твърдият алкохол на водка, ракия и уиски. Върнаха ни около 4 бутилки вино и няколко отворени бутилки уиски Simple Smile

# 561
  • СОФИЯ

Здравейте мили булки, следя темата, но аз имам следния проблем: НЯМАМ ФРИЗЬОР!!! Моля ви да ми дадете вашите предложения, мнения и препоръки. Благодаря ви предварително Heart

P.S. Става въпрос за София.

Поздрави, Сев.

# 562
Рапунцел, честито! Желая ти дълъг и щастлив семеен живот! Твоята украса беше със саксийни цветя, нали? Би ли споделила снимка, ако имаш. Аз също съм се насочила към такава украса, но още не мога да си представя нещата точно. ☺

# 563
Момичета относно изследванията за брак само кръв ли взимат Simple Smile

# 564
Аз се омъжих официално момичета, сега остана тържеството в събота да направим купона! По- смешно не ми е било на подписване до сега! хахахаха

# 565
# 566
Изследванията са кръвни за сифилис плюс преглед от няколко лекара, но бие отидохме във вита и там през два кабинета ни биха печати и ни взеха кръв предния ден и стана улеснено. Струва по 43 лв на човек

# 567
Ние ще отидем в клиника торакс, където правят всичко едно място. А и нямаме GP в България

# 568

Благодаря за полезната информация. Тези 2 дни отпуск за сключване на брак се взимат от 20те полагаеми дни за годината или се дават отделно от тях?

# 569
  • Бургас

Благодаря за полезната информация. Тези 2 дни отпуск за сключване на брак се взимат от 20те полагаеми дни за годината или се дават отделно от тях?

Тези два дни са допълнителни, отделно са си двадесетте дни.

Общи условия

Активация на акаунт