Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Rosse, повече от опасно е да стоиш с бактерии по време на бременност. Няма по-адекватно в случая, от приемането на антибиотик. Не знам защо бременните толкова ги плашат антибиотиците. Има антибиотици, съвместими с бременност, които няма да навредят на бебето по никакъв начин. При нужда от антибиотично лечение, непредприемането му може да докара големи бели. Не бих рискувала на твое място.

# 301
Pipi221 с антибиограма съм. Изписаха ми Augmentin 1000 .Започнах го , и се надявам да е по безобиден от Авелокс /Молоксин . Последно (преди доста време )бях с този и бях изключително зле.

Happy  👍 ще го изтрая за 7 дни . Страх ме е и за мен и за бебетата , ама явно стрептококите са по-страшни.

В тази връзка приема на АБ може ли да се отрази на кръвни изследвания (дежурните ПКК и т.н )? Смятам да ги правя 5 дни след края на приема на АБ ?

# 302
На мен ми изписаха същия, чувствах се добре докато го пиех, нямаше при мен странични ефекти, минах само един курс и се махнаха гадинките. Изследвания си пусках около седмица след като спрях антибиотика

# 303
Надявам се и при мен да е така 👍
Ще приемам и Феми Флора и дано  няма неприятни последици от приема на АБ .

# 304
Здравейте,
Аз съм с бъбречни проблеми и още в 8ма седмица пих този антибиотик... нямах неразположения нито аз, нито имаше нещо на бебето...
В момента съм 16+1 и отново съм с него, за 5дневна терапия, отново бъбреци ме тормозят... освен големината на хапчето, която мразя... друго не ми e било проблем с антибиотика.. Blush
Успех, ROSSE! Hug

# 305
Кики, благодаря ти 🤗
Дано това да ти е за последно и оправите проблема...Само при мисълта за АБ и 😷

# 306
  • София
Здравейте, имам въпрос към тези от вас които приемат б12, малко неудобно въпросите. Имате ли промяна в цвета на изпражненията? Аз от около седмица и малко започнах да взимам б12, и забелязах този ефект от 3 дни, но истината че не съм сигурна от какво е, мисля че е от б12. Нямам оплаквания болки или друго, просто по странен цвят. Естествено ще си попитам аг-то, но ми е интересно дали и при друг има подобно наблюдавано състояние Simple Smile

Кърли, аз доста време вземах вит.В12 на ампули (инжекции) - направих два пълни курса, после го вземах и на хапчета. Не съм имала като твоите оплаквания. Най-добре попитай АГ-то, възможно е само при някои да дава такъв ефект.

# 307
Роуз, нищо им няма на бебетата. Бактерията е 100 пъти по-опасна.

# 308
От 2-3 часа усещам циститни симптоми, а в началото на тази седмица правихме опити за бебе и не ми се взима какво да е. Единственото, което правя засега е да пия много вода, но ми се иска да взема нещо, с което евентуално да пресека по-нататъшно усложнение и развитие. Цистон дали е подходящ?

# 309
От 2-3 часа усещам циститни симптоми, а в началото на тази седмица правихме опити за бебе и не ми се взима какво да е. Единственото, което правя засега е да пия много вода, но ми се иска да взема нещо, с което евентуално да пресека по-нататъшно усложнение и развитие. Цистон дали е подходящ?
Стерилна урина утре, ако продължават симптомите.

# 310
Да, мисля да пусна стерилна урина, но резултатите от нея ще излязат чак след 2-3 дена, най-вероятно най-рано във вторник. А дотогава... Sad Замислям се за две таблетки Цистон все пак, порових и не прочетох никъде, че е противопоказен

# 311
Няколко дни след трансфер имах подобни оплаквания и ми позволиха Уринал.

# 312
Взех две таблетки Но-шпа засега и продължавам с водата. Утре ще пускам стерилна урина и после ще го мисля. Отказах се да взимам друго за момента... Уринала ще го имам предвид също, благодаря Поли

# 313
Уринал е позволен и повреме на бременност.. аз пия.. много вода и една стерилна както са казали момичетата, за да видиш какво точно се случва... според мен, ако има бактерии с вода само надали ще се махнат... при мен лично не става, въпреки наливането ми с вода и отказването на други неща... уви обаче.. Blush

# 314
  • София
Да, мисля да пусна стерилна урина, но резултатите от нея ще излязат чак след 2-3 дена, най-вероятно най-рано във вторник. А дотогава... Sad Замислям се за две таблетки Цистон все пак, порових и не прочетох никъде, че е противопоказен
Цистирен си вземи, той е само билка. На листовката пише "Може да се приема от деца над 7 години, бременни и кърмещи." - чукни го в гугъл.  Много вода и спри всичко дразнещо п.мехур - кафе, газирани и натурални сокове, кисели храни и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт