Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте мами, бременна съм в 29 г.с. и днеска имах доста гадни болки в кръста и леко в корема, ппц имам подготвителни контракции, които като полежа и минават, но днес изпих 2 хапчета но шпа на своя глава и болката ми мина (за сега, да чукна на дърво). Искам да попитам дали няма проблем че съм ги пиша без да кажа на гинеколога си и вредят ли по някакъв начин

Пак съм аз 😄 Днес говорих с гинеколога си и каза че нямало никакъв проблем да пия но шпа ако имам болки

На мен са ми изписвали Но шпа само в ранна бременност. Към 5ти месец започнах да имам безболезнени контракции и ми изписаха магнезий. Контракциите си ги имам и до днес, но магнезия много ми ги разреди.

Имай предвид, че подготвителните контракции са безболезнени. Усеща се единствено стягане на корема. Ако имаш болка, е най-добре да отидеш на преглед. Също така, контракциите може да се усещат, освен като болка в корема, и като болка в кръста или в бедрата, така че тези болки в кръста, които имаш, може да се дължат на това.

# 61
Ами ... честито. Гинеколога ти не струва.
Един професионалист никога не би назначавал лечение по телефона на бременна в 29та седмица. Нормално е да те прегледа и да установи от къде са болките. Не е нормално да ти предпише но шпа, като това може да ти докара разкритие, инфекции, изтичане на води.
Аз не съм казала по телефона?! Ходих на преглед и не съм единствената, на която са казали че може да пие, и честно казано естествено че ще послушам  гинеколога си, може пък твоя да не струва 😏

Скрит текст:
Здравейте мами, бременна съм в 29 г.с. и днеска имах доста гадни болки в кръста и леко в корема, ппц имам подготвителни контракции, които като полежа и минават, но днес изпих 2 хапчета но шпа на своя глава и болката ми мина (за сега, да чукна на дърво). Искам да попитам дали няма проблем че съм ги пиша без да кажа на гинеколога си и вредят ли по някакъв начин

Пак съм аз 😄 Днес говорих с гинеколога си и каза че нямало никакъв проблем да пия но шпа ако имам болки

На мен са ми изписвали Но шпа само в ранна бременност. Към 5ти месец започнах да имам безболезнени контракции и ми изписаха магнезий. Контракциите си ги имам и до днес, но магнезия много ми ги разреди.

Имай предвид, че подготвителните контракции са безболезнени. Усеща се единствено стягане на корема. Ако имаш болка, е най-добре да отидеш на преглед. Също така, контракциите може да се усещат, освен като болка в корема, и като болка в кръста или в бедрата, така че тези болки в кръста, които имаш, може да се дължат на това.
Точно така ми казаха днес аз магнезия си го пия 3х2

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 11:26 от Не се сърди, човече

# 62
Може да потърсиш информация в нета за но шпа. Също и колко е важно НАИСТИНА да се ходи на преглед при болки и контракции, защото може да са предизвикани от сериозни проблеми. Но зависи, разбира се, кой колко е заинтересован да се следи.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 12:39 от Не се сърди, човече

# 63
Въпрос - лекувах Ешерихия коли във влагалищен секрет, урината беше стерилна. 7 дни по 3 хапчета антибиотик, спрямо антибиограма.
Последното хапче го изпих на 25.01 сутринта, имам час за преглед на 30.01. И час за следващ преглед на 11.02.
На кой от 2та прегледа според вас е най-добре да пусна контролна микро?

# 64
  • София
Камелия,
Вече няколко жени ти написаха защо не се пие но шпа в напреднала бременност. Но решението си е твое, това си е твоето тяло,  твоето бебе.
За магнезия ок, макар че, аз и него го започнах след установен дефицит в серума (струва 2.90лв да се провери)
Кога за последно ти мериха шийката?
Защото подозирам, че изобщо не е споменавано такова нещо, предвид компетентността на лекаря.

# 65
Камелия, по-добре да спреш с тази тема . Не виждам кой искаш да убедиш , че е добре да се приема но шпа ...Може би себе си ??? Две страници едно и също и един и същ отг получаваш. Какво повече търсиш?

Хулиганче 🤗 като спомена шийката се сетих , че в петък не я коментирахме (при АГ който ми води ЖК) той я гледа всеки път. Забравих да попитам.
Утре обаче съм при друг.док и погледнах ценоразписа, виждам че измерването се заплаща отделно 🤔 По време на такъв преглед  за ЖК дали е задължително да я погледне?  

# 66
  • София
Камелия, по-добре да спреш с тази тема . Не виждам кой искаш да убедиш , че е добре да се приема но шпа ...Може би себе си ??? Две страници едно и също и един и същ отг получаваш. Какво повече търсиш?

Хулиганче 🤗 като спомена шийката се сетих , че в петък не я коментирахме (при АГ който ми води ЖК) той я гледа всеки път. Забравих да попитам.
Утре обаче съм при друг.док и погледнах ценоразписа, виждам че измерването се заплаща отделно 🤔 По време на такъв преглед  за ЖК дали е задължително да я погледне?  
Ами ако са ти я мерили скоро (вагинално) не е необходимо да се прави при всеки преглед. Но не му пречи да измери приблизително с коремния, то се вижда ако има нещо.

# 67
Вагинално я мерихме когато чухме сърчицата.  А това беше в началото на декември . После веднъж при Сигридов в началото на януари през корема , и после няколко дни след това при този който ме следи.
Значи да приемам , че ако се мери вагинанло тогава се заплаща отделно 🤔 Ще я попитам утре , но просто исках да знам как е при другите 👍

# 68
Да се включа и аз. На мен също ми спряха нош па някъде към 16,17 седмица. От тогава пия магнезий. Предписаха ми и друго, но в много краен случай. АГ на всеки преглед ми казва, когато усетя болка към болницата, по-добре фалшива тревога, отколкото да отида с разкритие или разни други страшни неща, не искам да ги споменавам..

# 69
Чета последните страници и започвам едни дилеми.. Днес ми изписаха магнерод 3*2 и ношпа 3*1, заради скъсена шийка. Освен това трябва да съм в леглото. А съм в 18 г.с. И сега чета тук, че ношпа не се пиело в тия седмици. До сега не съм пила нищо освен витамини.

# 70
  • София
Ей, момичета, ама това но-шпа го изядохте с парцалките...! Wink

# 71
Пък аз вчера през нощта ходих с оплакване - силни болки ниско в корема и ми биха инжекция но-шпа. В 24гс🤔

# 72
  • Варна
Здравейте! Мога ли да си направя суши с пушена сьомга ( предварително попарена във вряла вода) , или с ролца от раци ( които не са съвсем от раци) ? Само заради суровата риба ли не се препоръчва сушито по време на бременност?

# 73
Pepity007, то може да си направиш ама дали е добре...
Аз имам чувството, че последната седмица корема ми стана двоен, нормално ли е това?

# 74
Камелия, пий си нош па-то и толкова. От една инжекция или 2–3 таблетки едва ли ще има последици, но честата и постоянната му употреба омеква шийката, можеш и да прочетеш все пак нещо странично.
Пчеличке, ти контракции ли имаш, че ти го изписват? И за колко време? Когато бях в болницата за задържане освен системи магнезий ми даваха и нош п на таблетки, за три дни, тогава бях някъде 17 седмица. След като ме изписа АГ ми каза да спирам с нош па. Казвам ти вс това, защото моята шийка я следяха всяка седмица за скъсяване, вече ме викат на две.
Pepity007, то може да си направиш ама дали е добре...
Аз имам чувството, че последната седмица корема ми стана двоен, нормално ли е това?

Моят корем изведнъж стана огрооомен, но имам проблем с храната и ми се издуват много червата, въпреки че съм си редовна всеки ден..

Общи условия

Активация на акаунт