Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 852
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
11-13 седмица

# 616
Ама то пише,че е отрицателен хепатита 😁.
Аз виждам 0.439. Другото би трябвало да е референтна стойност Wink

# 617
Ама то пише,че е отрицателен хепатита 😁.
Аз виждам 0.439. Другото би трябвало да е референтна стойност Wink
Тези, дето са в квадратче са извън референтните стойности. За хепатит трябва да е 0, нейното е повишено. За такъв резултат задължително контрола. Става за 2 часа.

# 618
Не съм лекар, но в моите изследвания за хепатит Ц, хив и така нататък има референтни стойности и от 0 до 1 са отрицателни. Мога да приложа и снимка, ако някой се интересува.

# 619
Всяка лаборатория има референтни стойности. По тях трябва да се води всеки резултат.

# 620
Благодаря ви,  момичета! Доста се наплаших и утре сутрин ще повторя изследването, заедно с HbsAb и в понеделник сутрин ще чакам АГ-то пред кабинета с резултатите.

# 621
Леле, как на плашихте момичето! Сега до понеделник ще живее с идеята, че има хепатит?! При положение, че насреща пише ОТРИЦАТЕЛЕН. Това не е сериозно. Не е вярно, че трябва да е 0, все пак има референтни стойности

# 622
  • Пловдив
Това в третата колона са референтните стойности, а не тълкуване на резултата.

# 623
Ясно, разбрах. Извинявам се за забележката си! Подведох се, тъй като на моите изследвания имаше и тълкуване на резултата. Моя грешка!

# 624
Това отдясно са референтните стойности. Действително само оградените са извън норма, така че стойността е завишена, но се надявам поне да е незначително завишена така да се каже. И понеже с детето преди години изживях един ужас със сгрешени изследвания, не пречи до понеделник да ги повторя. Все пак дано не е хепатит. 😔
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Редактирам се за да не спамя повече темата.
Днес повторих изследванята в Cibalab (предните бяха направени в лаборатория Synevo)
Скрит текст:
Всичко ми е в норма, включително и тестът за Хепатит В е отрицателен! PHто ми също е в норма. Вижда се наистина, че всяка лаборатория има различни референтни стойности и все пак снощи не съм спала от притеснение, явно напразно. Излиза, че ако бях направила още първият път изследванията в Цибалаб щях да си спестя главоболията.
Винаги правете повторни изследвания при недобри резултати! Така изкараха детето ми на 1г. и 9м с костно мозъчна недостатъчност при профилактични изследвания. Слава богу хематологът реагита адекватно и веднага поиска нови. Ще се консултирам с АГ-то и ако трябва ще направя трети път Grinning

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 16:35 от ARmaCH

# 625
По принцип при всички лаборатории е различно, но при повечето за австралийски антиген под 0.9 е отрицателен. При първото изследване срещу стойността аз не виждам референтни стойности, а само интерпретация на резултата "отрицателен".
Арма, ето и моите изследвания за хепатит, с референти стойности и коментар към изследването. Давам, за да сравниш. Отрицателно ти е, не го мисли, няма смисъл да пускаш 3ти път. 😁

# 626
  • Наблизо
Момичета,изперквам вече с храненето.Днес ядох едно парче чийзкейк в биосладкарница и после като се шашнах че може да ме зарази със салмонела,токсоплазмоза и т.н.. Казаха ми че е печен във фурна ама...
Ядох и месо ,беше доста печено но в сърцевината леко розово.
Направо да ям само хляб к толкова Sad

# 627
И аз бях така заради 2 парченца луканка 😊и после като прибрах коте от улицата стана тя една ....следващата седмица ще пускам пак токсоплазмоза, защо нз 🤔 Сигридов  ми я иска .

# 628
Аз също внимавам какво ям, но не трябва да се вманиачавате, защото това е голям тормоз. Чийзкейка се прави с крема сирене, което не е опасно по време на бременност. Относно месото си казвай, че го искаш препечено. Когато си поръчвам за вкъщи си го допичам във фурната например. Не се притеснявай толкова, яж си каквото ти се яде, ако нещо те притеснява в състава първо питай или просто не го яж, за да си спокойна:)
А за котката...не бих прибрала коте от улицата бременна..имам кученце, но то се обезпаразитява всеки месец и има всички ваксини и скоро му предстоят годишните. Това не си е шега и трябва да се внимава

# 629
О спокойно, момичета. И аз нямам имунитет за токсоплазмоза, филмирам се доста, имам си домашна котка от 10 години. Премахнала съм храненето навън. Но понякога се случва да хапна нещо, уж гледам да е добре изпечено.
Изследвания пускам на всеки 5 седмици. Остава ми още само 1 преди термин.
Мисълта ми е, няма как да се изолираме от всичко. След като то сега не сте се заразили, шансът е минимален.
Аз пък преди година и половина лекувах едно бездомно коте от микроспория (гъбички). Тогава ми излезе 1 петно, бързо се излекувах. И о , изненада преди 3 седмици отново ми излезе същото петно,а контакт с това коте не съм имала от 2 години . Та , мазах се и мина, но филмът остава в главата ми.
Винаги ще има за какво да се тревожим. Но няма как да се изолираме в стерилна среда, както и бебетата после.

Общи условия

Активация на акаунт