Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 791
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Не съм много запозната с методите тук,но бях чела за някакво момиче,което се заразила с токсоплазмоза по време на бременност и и изписали Rovamycine,но в чужбина.Мисля,че тук не може да се намери,накрая бебето е било добре и си расте юнак.Но не се отказвай само от мнението на един лекар,дори да е положителен резултата,търси варианти и при други лекари.

# 691
Ровамицин има в Румъния, Гърция, Турция, ако се наложи бързо може да се намери.
Не изключвам и фалшиво положителен резултат на ИгМ. Затова задължително повтаряне в друга лаборатория на 3те антитела.
И задължително консултация със специалист от центъра по заразни и паразитни болести.
Тая лекарка е направо.... Няма да коментирам.

# 692
  • Варна
Аз така се изразих защото съм силно афектирана,
но жената поставя мен на първо място.Аз да съм добре,
след още един положителен резултат - каза че ще направим амниоцентеза и след това вероятно аборт.
Аз разбира се силно се надявам на промяна на резултата,а и ще поискам допълнителни мнения.
Просто някакси мислех че наистина съществуват и други начин чрез лекарства и силно се шашнах ,защото бебето е много желано.
Благодаря ви за подкрепата Simple Smile

# 693
Има лекарства,не се навивай само на нейното мнение на аборт,потърси и второ мнение минимум.А и както казаха не е изключено и да са объркали нещо,че ей сега като разпитах за лекарството и едно момиче ми каза,че при нея били объркали резултатите.

# 694
Бисквитка, ти ще си добре, токсоплазмозата ако вообще я имаш влияе само на бебето и то ако е от щамовете,които увреждат. Учила съм в медицинския паразитология, затова така реагирам.
Пусни и 3те антитела, не само ИгМ.
Аз също нямам имунитет и всеки месец се изследвам.
Отделно амнио защо? Токсоплазмозата доказано преминава през плацентата,така че амниото е излишно според мен.
Не се тревожи, пусни още веднъж изследвания и ако се наложи направи консултация със специалист по Паразитология.

# 695
никога не бих направила аборт, еле пък в 14 г.с. или по-късно, на база на мнението на който и да е лекар. За лекаря дали сега или след 5 месеца, дали ще имам 1-2-3 аборта - все им е тая. Не се пише на техния задник, не изживяват болката от загубата.
Ще ходя ако трябва при 10 други, ще изровя земята, интеренет и ще разуча за тая "болест".
Има достатъчно добри специалисти по ФМ, с които да се консултираш.
Тук говоря от лошия опит да губя бременности.

# 696
Верчето е права. При тази съвременна медицина, при наличието на такива специалисти по ФМ, просто е грехота така бързо да се доверяваш. За съжаление, е напълно възможно лекар да сгреши, знаем за много такива случаи.

На база на това, което момичетата написаха, твоята лекарка не предложи ли лечение? Ти не попита ли дали не може да се лекуваш? Също така, обясни ли ти какви са рисковете от заболяването за плода? Въпроси много, а отговори  явно няма.

Стискам силно палци и потърси, ако трябва още 10 мнения, и тогава вземай решение.

# 697
Момичета, токсоплазмозата е скрито заболяване,което не се лови при феталната морфология. Обикновено бебетата се раждат видимо здрави,но в последствие развиват проблеми с очите, мозъка и т.н.
Лечение има, както и резултатът от 1 лаборатория не е миродавен.
При още 1 положителен резултат само паразитолог може да каже как е редно да се процедира.
Много щамове токсоплазмоза не са увреждащи фетуса.

# 698
Здравейте момичета, в 6г.с. съм  без 1 ден и така и не разбрах какво представляват точно контракциите. Да не би да наподобяват менструалните болки в корема и кръста? Ако са такива болките трябва ли да пия магнезий?? Благодаря предварително.

# 699
Здравейте момичета, в 6г.с. съм  без 1 ден и така и не разбрах какво представляват точно контракциите. Да не би да наподобяват менструалните болки в корема и кръста? Ако са такива болките трябва ли да пия магнезий?? Благодаря предварително.
До 8ма, даже 9та седмица е нормално да имаш менструални болки. Рано ти е много за магнезий и контракции.
Магнезия се почва след 12та седмица в повечето случаи, някои и по-късно .

# 700
Супер, много ви благодаря Hug

# 701
А защо от 12-та седмица, какъв е проблемът да се почне по-рано?

# 702
То няма проблем да се започне прием по-рано, но само ако АГ прецени,че е нужно.
В случая се касае за нормални болки в начална бременност, контракциите започват доста по-късно.
В по-ранните седмици обикновено се изписва но шпа и утрогестан.

# 703
  • Благоевград
Здравейте! Утре започвам 6 г.с., но днес ми се появиха болки в яйчника, който беше пунктиран. Болката е остра, при движение или сядане. Чух се с докторката ми, каза да пия но-шпа и в четвъртък за първи преглед. Било нормално да ме боли, това било жълтото тяло, което секретирало Прогестерон. Някоя от вас имала ли е такива оплаквания? Колко време продължиха?

# 704
При мен нямаше силни болки. По-скоро менструални и то от време на време. Пробвай да си почиваш повече и да не се натоварваш физически и психически. Ако не ти помогне но шпа може да пробваш с папверин. На мен той ми действа много бързо. Но имай предвид, че от него пада кръвното и много ти се доспива. Пожелавам ти леко бременеене Blush

Общи условия

Активация на акаунт