Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Janet9310 , месото го намразих и да си призная почти не ям.
Имам и аз спомен , че малинките ми помагаха , но ми казаха да ги спра през първия триместър защото дразнят стомаха , но сега вече нямам проблем и може да се пробвам и с тях 🤔
Благодаря за идеята Simple Smile

Моля Simple Smile и да допълня зеле и броколи също ми помагат

# 676
Здравейте... малко глупав въпрос, но искам да си сверя часовник Simple Smile нормално ли е към 10 г.с и повдигането почти да е на изчезване? Имала ли го е някоя от Вас... Simple SmileSimple SmileSimple Smile на мен ми се струва рано ими все пак си е до организъм Simple Smile

# 677
Момичета, на какво се дължи разминаване на датите на термина изчислен спрямо ПМР при две различни АГ?

# 678
Много хубав въпрос. И на мен това ми направи впечатление след толкова ходене по прегледи при различни АГ-та. Има някакво разминаване от 1 ден, при въвеждане на една и съща дата на последния Ц.

# 679
  • Пловдив
Терминът се смята като от датата на ПРМ се извадят три месеца и се добавят седем дни (формула на Негеле). Можете да си го сметнете и сами.

# 680
Това е ясно, но при някои АГ-та се получава разминаване от 1 ден. Последно в Токуда ми сметнаха тирмина с 1 ден по-рано.

# 681
Да, но според две различни АГ терминът е различен. Моят термин е минал отдавна,но в момента това разминаване ми създава проблем с изплащане на б.л.
Знам ,че имаше нещо.Изчисляваше се по различни формули, но какво точно беше ?

# 682
Здравейте... малко глупав въпрос, но искам да си сверя часовник Simple Smile нормално ли е към 10 г.с и повдигането почти да е на изчезване? Имала ли го е някоя от Вас... Simple SmileSimple SmileSimple Smile на мен ми се струва рано ими все пак си е до организъм Simple Smile
С първото дете нямах и ден с гадене или повръщане. Сега с второто имах леко гадене към 8-9 г.с. и отшумя доста бързо. Не виждам защо се натискате да ви е лошо, радвайте се Simple Smile

# 683
Момичета, на какво се дължи разминаване на датите на термина изчислен спрямо ПМР при две различни АГ?

Наистина може да има разминаване с до 2 дни. Причината е, че някои болници
изчислявят термина от първия ден на ПРМ, а други го броят като ден 0, т.е. броенето започва от втория ден. Разминаване вероятно може да се получи и ако някои смятат 280тия ден за деня на термина, а други-следващия след него. Има такова разминаване и в онлайн калкулаторите. По принцип бременността продължава 280 дни. На мен в Щерев ми водят термина на 281вия ден.

# 684
Благодаря Simple Smile

# 685
  • Варна
Здравейте,
 в 14та седмица съм и всичко вървеше страхотно до днес,
получих си резултатите от токсоплазмозата  - там е изследвано IgM и е положителен.Имам птички за дом.любимец.
Лекарката каза да повторя в друга лаборатория и в краен случай - аборт.
Наистина ли това е единственото ,което може да се направи?Има ли някой минал през същото?

# 686
Отиди на второ мнение, трето, четвърто ако трябва.  Как така се махя бебе в 14 г.с.?!

# 687
Абе как аборт? Токсоплазмоза се хваща и от храна, не от птички. Повтори в още 2 лаборатории още утре изследването. Като пуснеш ИгА, ИгМ и ИгГ. Малко скъпо ще ти дойде,но на твое място това бих направила и задължително консултация в националния център по заразни и паразитни болести в София. Само те могат да кажат какво може да се направи .
Има лекарства за токсоплазмоза. Също много малко щамове токсоплазмоза увреждат фетуса.

# 688
  • София
Високи стойности на ЖСК (общ 102) при стойност на желязото 9. В 36 г.с. съм. Дали има база за притеснение?
Утре съм при АГ-то, но междувременно се притесних.

# 689
Бисквитка, както са те посъветвали направи пак изследването за трите титъра. И според мен не се връщай при този лекар, а потърси друг добър специалист, защото според мен е безумие да ти предложи единствен вариант аборт. До колкото знам бременната може да се лекува

Общи условия

Активация на акаунт