Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 844
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
А от кой месец ви се появиха стрии ( ако сте имали). На мен ми казаха, че след 6тия се появяват, но има малък шанс да не се появят ако се мажа достатъчно и с правилните неща
Стрии се появат дори и да не си бременна. При рязко покачване или смъкване на няколко килца, могат да се появят.
От миналата бременност нямам никакви стрии, докато сега имам няколко по дупето и хълбоците.

# 661
  • Бургас
Здравейте момичета Simple Smile
Не знам дали въпроса ми е за тук но... Как се справяхте с запека по време на бременност? Има ли опасност от напъването за бебето?

# 662
На мен много ми  помагаше чаша прясно мляко на гладно + сушени сини сливи, киви, редовна консумация на кисело мляко и много течности. След като започнах с тези неща имах много редовен стомах до края на бременността.

# 663
В началото до към 3-4 месец бях много зле с ходенето до тоалетна, след това като ми изписаха магнезий(имам контракции) нещата се оправиха и си ходя всеки ден. АГ-то ми каза, че не е мн хубаво да имам запек. Преди магнезия бях пробвала всичко възможно за пиене и ядене, което евентуално да ми помогне, но нямах особен успех...

# 664
Аз закусвам всеки ден кисело мляко с овесени ядки и плод какъвтоо имам. На мен лично това + нищо тестено ми помага ужасно много.

# 665
  • Бургас
Благодаря момичета за бързите отговори!!! 💋🤗
Но все пак да ви попитам, дали съм навредила на бебчо с тия напъвания - слава богу не забелязах никакви последствия..... Но се притеснявам и да ви попитам..... Sad
Знам че не е хубаво с тези напъни но снощи направо не се търпеше.... Cry

# 666
При мен също се появи този запек Confused Направих си експеримент и установих, че е от желязото.
С нисък хемоглобин съм и имам изписано 2х1 желязо. Почнах да го пия (м. февруари) и ми се получи запек. Колко съм се напъвала не ми се говори Cold Sweat Намалих на 1х1, като, разбира се , ядях сушени сливи, кисели млека, активии и т.н. на кило. Нямаше особено ефект. Миналата седмица реших да не го пия изобщо до прегледа ми днес и о, чудо!, стомаха се оправи на втория ден. Да спомена, че пия и магнезий 3х1, който обаче не компенсираше ефекта на желязото. Така, че ако пиеш желязо, най-вероятно е от него. Аз днес ще кажа на АГ, че не става с това желязо и да мисли други варианти.

# 667
Здравейте момичета! Вече мина и първият ми преглед на видеозон- 2 бебенца със сърдечна дейност вече. Сигурна бях, че са двечки, с тези високи стойности на ЧХГ. Успех на всички Simple Smile

# 668
  • Пловдив
Благодаря момичета за бързите отговори!!! 💋🤗
Но все пак да ви попитам, дали съм навредила на бебчо с тия напъвания - слава богу не забелязах никакви последствия..... Но се притеснявам и да ви попитам..... Sad
Знам че не е хубаво с тези напъни но снощи направо не се търпеше.... Cry
Е, какво да му стане от напъване?

# 669
И аз със същия проблем Sad 2х1 желязо, 2х20мл билкова кръв , цвекло, спанак ... склад за желязо  (дано съм го оправила този хемоглобин , макар и след седмица прием мисля тези дни да го проверя) ноо проблема с ВЦ е мн голям. Нищо от изброените храни не помага ... На 2-3 дни ходя с помощ : лактулоза мип, дуфалак, Ева кю, мелилакс 🙄

# 670
Аз оправям запек с киви на гладно или киви+ прясно мляко- веднага тичам до тоалетната 😀 Другия вариант е счукано ленено семе в мюслито

# 671
На ден сигурно хапвам по 8 кивита , в момента пия мляко 😂...НИЩО! Сигурно един тир киви изяждам през зимата . Остава ми да опитам лененото семе.

# 672
На ден сигурно хапвам по 8 кивита , в момента пия мляко 😂...НИЩО! Сигурно един тир киви изяждам през зимата . Остава ми да опитам лененото семе.

Мога да ти препоръчам също киноа, грозде, сладко от рози. Сутрин си правя смути със замразени плодове от кауфланд- малини и къпини, слагам чиа, ленено семе и червена боровинка. Също чиа в прясно мляко може да опиташ. Аз започнах да не ям месо всеки ден и така се оправих. Явно месото много ме запича, затова го ям през ден.

# 673
Janet9310 , месото го намразих и да си призная почти не ям.
Имам и аз спомен , че малинките ми помагаха , но ми казаха да ги спра през първия триместър защото дразнят стомаха , но сега вече нямам проблем и може да се пробвам и с тях 🤔
Благодаря за идеята Simple Smile

# 674
Аз и преди да започна приема желязо(пия 2х1) си имах малко нередовен стомах. Съвсем нормално и често срещано е бременните да имат запек. И на мен ми помагаше киви, кисело мляко, прясно мляко и сушени сливи. Сега в 8мия месец, обаче, вече имам обратния проблем. Та, какво да ви кажа, бременна работа... Grinning

Относно стриите, за мен най-доброто за да се намали рискът от стрии в някои зони, е качването на по-малко килограми. Гърдите и коремът не можем да ги контролираме колко ще пораснат, но разтягането на останалите части от тялото ни зависи от това колко мазнинки ще натрупаме. Така че за да се избегнат стрии по бедрата, дупето, паласките и ръцете, е добре да не се дебелее много.

Общи условия

Активация на акаунт