Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 703
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте мами, бременна съм в 29 г.с. и днеска имах доста гадни болки в кръста и леко в корема, ппц имам подготвителни контракции, които като полежа и минават, но днес изпих 2 хапчета но шпа на своя глава и болката ми мина (за сега, да чукна на дърво). Искам да попитам дали няма проблем че съм ги пиша без да кажа на гинеколога си и вредят ли по някакъв начин

# 46
Здравейте мами, бременна съм в 29 г.с. и днеска имах доста гадни болки в кръста и леко в корема, ппц имам подготвителни контракции, които като полежа и минават, но днес изпих 2 хапчета но шпа на своя глава и болката ми мина (за сега, да чукна на дърво). Искам да попитам дали няма проблем че съм ги пиша без да кажа на гинеколога си и вредят ли по някакъв начин
Сподели на Аг-то си, защото в по-големите седмици отпуска шийката. На мен след 16та не са ми разрешаваши но-шпа.
Момичета, здравейте! Утре влизам в 38 г.с и разбрах, че днес съм имала контакт с детенце с варицела. Майката е забелязала 2 пъпчици след срещата ни, водила го е на лекар и е потвърдено, че е варицела. Аз не съм карала. Детето седя до мен в продължение на около час, без прегръдки и целувки. И преди съм общувала с болни от варицела преди да им избият пъпките, но не съм се заразила, може и да имам имунитет. Говорих с една акушерка от МД, която каза, че така лесно не става заразяването, освен това нямало да има проблем за бебето на такъв етап от бременността, ако евентуално съм се заразила. Утре съм и на ЖК при моята АГ и ще питам и нея. Молбата ми е ако някой знае някакъв случай, пример, с който може да ме успокои, само тогава да пише, защото нямам нужда от предположения и всяване на паника. И дали да взема нещо за подсилване на имунитета и ако да - какво?

Едва ли ще има проблем. Но доколкото знам от моя приятелка, има ваксина срещу варицела в такива случаи, но се слага до 24 часа от контакта.

# 47
Ваксината против шарка няма смисъл да се слага след контакта като превенция. 

# 48
  • Пловдив
аз утре влизам в 29г.с и също от 2 дена имам подготвителени (гадбички са въпреки, че казват, че нищо не са) и доктора ми е казал да пия но шпа и магнезии без да се притеснявам.

# 49
Подготвителните контракции не са "гаднички" и болезнени. Ако са - не са подготвителни.

Но шпа отпуска цервикса, което най-малко е нужно при контракции в 29та. Освен магнезий, едва ли друго може да се ползва в домашни условия. След като се посъветвате с лекаря и той евентуално ви каже да пиете но шпа - сменете го. Но едва ли ще ви каже.

# 50
... След като се посъветвате с лекаря и той евентуално ви каже да пиете но шпа - сменете го. Но едва ли ще ви каже.
Масово го изписват заедно с магнезия... като ментови бонбонки, та нищо чудно да я набухат 3х2 но шпа.

# 51
... След като се посъветвате с лекаря и той евентуално ви каже да пиете но шпа - сменете го. Но едва ли ще ви каже.
Масово го изписват заедно с магнезия... като ментови бонбонки, та нищо чудно да я набухат 3х2 но шпа.

Никога не са ми изписвали в късна седмица. Това се изписва до 12 общо взето, когато всяка бременна пощръклява, че усеща разтягащата се матка, което си е съвсем нормално ...

# 52
  • Blondeville
Аз също мисля, че най-добре консултация с лекар преди прием на каквото и да е. На мен лично са ми изписвали Уринал през бременността, аз нямах бактерии, само наличие на еритроцити (кръв) в урината. Пише, че е съвместим с бременност и кърмене. л

За варицелата - рискова е непосредствено преди раждане, тъй като бебето може да се зарази, задължително е да информирате лекаря си, че сте била контактна, защото инкубационният период е около 21 дни, което означава, че почти със сигурност ще родите преди да е минал и преди да може да се изключи възможността за зараза.

# 53

Никога не са ми изписвали в късна седмица. Това се изписва до 12 общо взето, когато всяка бременна пощръклява, че усеща разтягащата се матка, което си е съвсем нормално ...
Наистина масово. Даже и на жени със скъсени шийки.

# 54
Ама Салсиша не е в България. 
При нея май няма мода за лекарства на килограм, за всеки случай Wink

# 55
  • Blondeville
На мен моят АГ изрично ми беше казал да не пия Но Шпа.

# 56
Пак съм аз 😄 Днес говорих с гинеколога си и каза че нямало никакъв проблем да пия но шпа ако имам болки

# 57
На мен заради контракции и болки абсолютно ми забраниха да пия но шпа. Изглаждал наистина шийката в тези напреднали месеци. Вообще не е шега работа. Докато лежах в патология даже единия дижурен ми каза пий всеки ден 3по1 но шпа. Директно му заявих,че си слушам докторката и но шпа не пия.
Ако болките са силни по-скоро влезте за няколко дни в болница на системи.

# 58
Здравейте момичета 😊
Снощи се порязах с кухненски нож, раната е дълбока. Веднага след порязвянето измих пръста под течаща вода и сложих кислородна вода, течеше доста кръв и затова сложих лепенка. Раната кървеше леко и след това, смених 2-3 лепенки. Сега махнах лепенката, за да може да диша раната. Четох че мазането с йодасепт или риванол са противопоказни при бременност. Според вас трябва ли да обработвам раната с нещо противовъзпалително отново и дали е нужна инжекция против тетанус при положение, че имам бита такава преди около 7 месеца след нараняване или паниката ми е в повече? 🤭😁

# 59
Пак съм аз 😄 Днес говорих с гинеколога си и каза че нямало никакъв проблем да пия но шпа ако имам болки

Ами ... честито. Гинеколога ти не струва.

Един професионалист никога не би назначавал лечение по телефона на бременна в 29та седмица. Нормално е да те прегледа и да установи от къде са болките. Не е нормално да ти предпише но шпа, като това може да ти докара разкритие, инфекции, изтичане на води.

Общи условия

Активация на акаунт