Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Момичета мен днес ме заболя гърба плешките от двете страни и при дълбоко поемане на въздух боли и отпред леко ама самите кокали не са дробове от какво може да е сега пък това чудо?

# 76
При скъсена шийка, първо трябва да установят причината - дали е заради цервикална недостатъчност, инфекция, други проблеми и да третират въпросното, каквото и да е то, така ще спрат контракциите. Поддържащи са магнезий и утрогестан - за домашна употреба, в болница има и други вливки. И естесвено да се помисли за серклаж, ако не е късно.

# 77
  • Gotham City
Момичета, днес пак съм по-зле, страх ме е да не се дехидратирам отново, исках да попитам, чета, че не е хубаво да се пият чайове, вярно ли е това? Мисля си да си направя един черен чай, някаква течност да погълна, че от вода и натурални сокове ми омръзна тотално.

Момичета мен днес ме заболя гърба плешките от двете страни и при дълбоко поемане на въздух боли и отпред леко ама самите кокали не са дробове от какво може да е сега пък това чудо?

Да не си прищипала нерв? Anguished

# 78
  • Г. О.
За чайовете следящият ме АГ казва, че мога да пия какъвто чай ми харесва без ограничение, само да не е черен или зелен. Питах го, понеже в нета има различни статии, като най-често пише да се пие само чай от шипка, лайка или липа, като липата да не е в голямо количество - разреждала се кръвта.

# 79
  • Бургас
Мами, кажете лек за справяне с ниско кръвно и главоболие по време на бременност?Neutral Face

# 80
  • Gotham City
За чайовете следящият ме АГ казва, че мога да пия какъвто чай ми харесва без ограничение, само да не е черен или зелен. Питах го, понеже в нета има различни статии, като най-често пише да се пие само чай от шипка, лайка или липа, като липата да не е в голямо количество - разреждала се кръвта.

Точно за това питам, милион и едно мнения и статийки прочетох. Сигурно черния не го препоръчват заради това, че има известна доза кофеин в него, но аз така или иначе спрях кафето, едва ли би ми било проблем. Ще взема разбира се да се консултирам преди да пия, да не направя някоя беля без да искам, пък до тогава ще мъча вода и компоти.

Благодаря  bouquet

# 81
Черния чай дехидратира съвсем. Пий липа или някакъв плодов измислен. Пък най-добре едно фрешче портокал.

За ниското кръвно - много вода. Главобол - парацетамол.

# 82
  • Gotham City
Черния чай дехидратира съвсем. Пий липа или някакъв плодов измислен. Пък най-добре едно фрешче портокал.

Ох, как ми се пие едно фрешче портокал, но ме притеснява, че нали цитрусовите плодове са по-киселички и ще ми разрдразни и без това опразнения стомах.
Май на плодов ще заложа, благодаря  bouquet

# 83
  • София
За ниско кръвно в малка кафена чашка слагаш яко захар и малко вода, да стане като глюкоза сладко и на екс пиеш. Другото е айрян с доста сол. И двете не са приятни, ама като ме цепнеше главата от ниско кръвно заради системите Кормагнезинми помагаха и двете неща.

# 84
Пчеличке, ти контракции ли имаш, че ти го изписват? И за колко време? Когато бях в болницата за задържане освен системи магнезий ми даваха и нош п на таблетки, за три дни, тогава бях някъде 17 седмица. След като ме изписа АГ ми каза да спирам с нош па. Казвам ти вс това, защото моята шийка я следяха всяка седмица за скъсяване, вече ме викат на две.
Явно имам контракции, но не съм знаела. Последните 2-3 дни усещах като изтръпване на корема и леко стягане, но без болки. Терапията ми я назначи до другия понеделник, когато ще ходя пак на преглед.

# 85

Ох, как ми се пие едно фрешче портокал, но ме притеснява, че нали цитрусовите плодове са по-киселички и ще ми разрдразни и без това опразнения стомах.
Май на плодов ще заложа, благодаря  bouquet

Не, цитрусите блокират гаденето, колкото и да няма логика. Най-много да посетиш тоалетната, но за гадене помагат.

# 86
Съжалявам, че така нахлувам в темата и то с критика, нооо не се стърпях. Като кажете веднага на лекар - някой жени са наистина от малки населени места и не могат да хукнат веднага при водещия лекар, мисля че консултацията по телефон е нормална. Също й затова пишат тук. А да не ви казвам пък колко трудно се намират свестни доктори в малките населени места. Съответно как да хукнеш до съседния град, лекуващия дали въобще ще е на смяна в болницата?
Вярно , че паниката може да те подведе много, но има всякакви ситуации. На някой мъжете им са на работа, командировка или дори в чужбина.
Споделям ги тези мисли, за да не се подхожда така критично , че някой не успял да отиде веднага на лекар.
Относно магнезий и но-шпа – водещата по ЗК ми ги предписа от 4 месец някъде и все като я питам, не ми ги спира. Естествено аз ги спрях доста доста отдавна, пия магнезий само когато имам болки. Та доктори всякакви…

# 87
Ще си намерят начин да могат, това са само 9 месеца от живота им. Не може форума да им е следящо АГ и да се грижи за бременността им. Да изражда май също не може или ...?

Повечето клиники предлагат дистанционни консултации, все пак проведени от лекар, като са толкова затормозени и нямат достъп до медицински услуги.

# 88
Здравейте. Може да ви се вижда глупаво  Но незнам към кого да се обърна. Моля ви не ме съдете и усмивайте.
Значи с приателя ми винаги правим секс като се пазим с изваждане на члена преди да свърши. Около 7-ми януари правихме секс. Имам главоболие и повръщане и грип. Цикъла ми варира от 28 до 35 дни. Обикновено е на 30 или повече дни и още го няма. Може би да закъснява с ден или два. При случай че преди еякулация беше анален секс. Какъв е шанса за бременност? Или е просто грип?

# 89
Салсиша е права. Разбирам да те сърби някъде, да проведеш тел.разговор. Но вече масово се пита за зацапвания, контракции и прочее, които освен чрез преглед никой не е редно да изписва препоръки и лечения. Ми как ще лекуваш? Нали трябва да се види от къде идва проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт