Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 470
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Трябва да се отсява информацията, която може да се получи във форума и тази, която може да се получи само от лекар. Явно повечето не знаят как да я отсяват и от там се получават разминавания. Някои си мислят, че тук се получава компетентна медицинска информация, че даже и лекарства искат да им изписват тук. Grinning Форумът е за насоки, препоръки и личен опит на вече миналите през това. Съгласна съм, че в малките населени места е по-трудно да се отиде отиде на спешен преглед или изобщо да се намери добър лекар, но всеки реагира според ситуацията, в която се намира. Големи хора сме, не сме деца. Няма как някоя бременна да има болезнени контракции, кървене или болки, и някой тук да й каже, че всичко е наред. Най-адекватния съвет е да отиде на преглед. Също така е добре, като се отиде на преглед, да се задават всякакви въпроси на лекаря, а не на връщане от лекаря, да се започне консултация с форума, защото сте забравили да питате или не сте разбрали нещо. Аз преди всеки преглед, си преговарям какви въпроси имам да задам за да не пропусна нещо. Миналата бременност даже си записвах понякога. Grinning

# 91
Задължително записвах въпросите, на момента може да избяга някой Wink

# 92
Добър ден! днес излязоха резултатите от микробиологията и се разбра че имам вагинални бактерий.. моята лекарка ми предписа Флажил за пиене и Флажил вагинални песари..питането ми е понеже за сега доки не си вдига телефона- мога ли да пия антибиотика заедно с Дуфастон..ако някой е имал или има същия проблем моля да сподели, ще съм благодарна Simple Smile

(бременна съм в 15г.с)

# 93
В 15та г.с. не ти трябва изобщо Дуфастон и не се изписва по принцип. Прогестерона се поставя локално, или ако нещо не позволява локално, пак не е Дуфастон, а поне Утрогестан, ако не и нещо по-ново.

А прогестерона може да се пие с антибиотици принципно, може и да има някакви изключения, но аз не знам за такива. Аз съм приемала заедно.

# 94
В 15та г.с. не ти трябва изобщо Дуфастон и не се изписва по принцип. Прогестерона се поставя локално, или ако нещо не позволява локално, пак не е Дуфастон, а поне Утрогестан, ако не и нещо по-ново.

А прогестерона може да се пие с антибиотици принципно, може и да има някакви изключения, но аз не знам за такива. Аз съм приемала заедно.
Аз пък пих дуфастон доста време за задържане, в следствие на кървене и предишен мисед.

# 95
Ами отрича се този препарат навсякъде. Направо го няма изобщо. Всичко е от утрогестан нагоре. Стар медикамент, без много ефект, но с много странични действия. Дори на жените в менопауза не изписват подобни форми на прогестерон.

# 96
В Бг аптеките има ли друг прогестерон освен утрогестана, който да се слага вагинално за шийката?

# 97
Кринон?

# 98
Има Кринон гел , но е по -скъп .

# 99
  • София
Кринон гел е най-пречистен, трудно се намира, но с повече упорство има тук-там в аптеките.
Дуфастона е забранен в повече от половин европа, но нашите АГ като бонбонки го изписват (както и другия ми любимец но-шпа)

# 100
Без проблем се намира в Ceiba 😉 всяка неделя се запасявах с по 3 кутии.  Така до 9/10г.с

# 101
..като бонбонки го изписват (както и другия ми любимец но-шпа)
Забрави магнезия, за контракции от от 5 г.с.

# 102
  • София
Кринона го взимах от Медея също, поръчваха ми постоянно, като го изкупя. Сигурно във всяка аптека става с поръчка.

# 103

Аз пък пих дуфастон доста време за задържане, в следствие на кървене и предишен мисед.

На мен единствено дуфастон ми помогна, за да спре прокървяването в 8гс. Пий си дуфастона, ако си имала проблем и са ти го изписали, не слушай мнения тук, че не се изписвал

# 104
Пих го без притеснения. Лекарката ми не е шарлатанка. Но може би зависи от много фактори.
То и сега масово за грипа се пие Тамифлу, което е забранено в половината свят, ама българина го пие и си повръща често.

Общи условия

Активация на акаунт