Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 669
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Мами, има ли някоя от вас с доказана бета таласемия минор? Аз имам, за щастие ММ няма, което означава, че не е опасно за бебето, но хемоглобинът ми е 98, а още съм в трети месец и много се притеснявам.

Здравейте, аз съм с таласемия минор. От съвсем скоро съм бременна. За момента пия желязо и фолиева киселина. Не съм толкова отпаднала, но ми се върти свят дори седнала. В края на месеца ще пускаме кръвна картина и ще видя какво ще ми кажат.

# 271
Аз знам, че про нашата таласемия почти винаги няма липса на желязо, дори е над нормата и не трябва да се пие преди изследване на желязото, но много лекари бъркат желязодефицитна анемия с таласемия минор.

# 272
Здравейте дами и честити празници! От любов да се оплакваме, това ви желая!

От вчера имам неприятно усещане на тежест и натъртеност в костите между краката. Дали е от разширяването на таза?

# 273
  • Gotham City
Момичета, имам силни болки в гърдите, сякаш в сърцето и преди съм ги имала, оправях ги с Неуропан (мента глог и влариана) и Валидол. Сега взех един Валидол, но се колебая за Неуропана, хем е билково хем пише, да не се приема от бременни, моля дайте съвет какво да правя? В процес на смяна на доктор съм и няма на кого да звънна по въпроса

# 274
От залежаването също може да те боли.

# 275
С лекарствата по време на бременност бих внимавала, независимо дали са на билкова основа. Бих се обърнала към лекар за мнение. Била ли си на преглед за тези силни болки в гърдите?

ver4eto_sv, това залежаване цялата ме натърти... Simple Smile

# 276
Момичета, препоръчайте ми качествен пробиотик за орален прием. Цената няма значение.
Микрото вчера ми излезе чисто, но липсват лактобацили. Според док не трябва да пия нищо, но знам колко са важни.

# 277
  • Gotham City
С лекарствата по време на бременност бих внимавала, независимо дали са на билкова основа. Бих се обърнала към лекар за мнение. Била ли си на преглед за тези силни болки в гърдите?

ver4eto_sv, това залежаване цялата ме натърти... Simple Smile

На няколко дори съм била, при всички изследванията излизат супер, отдават го на натоварване, стрес, за това и неуропана ми беше препоръчан, ама сега като ще имам бебе не смея да го пия....

# 278
Аз пия тез:, понеже кърмя гледам МВ и пробиотици да са за бременност и кърмене.
https://www.iherb.com/pr/Garden-of-Life-RAW-Probiotics-Vaginal-C … Veggie-Caps/48498

Имат 50 млн. и 38 проб.щама.

# 279
Верчето, мерси. Насочих се към ПроКомбо Прегна, съдържа щамовете лактобацили, които виреят във влагалището и рибено масло.

# 280
Монамур, на мен ми препоръчаха да си взема омнибиотик панда, след  това се дава на бебенцето.
Цвете,  имам му доверие, защото на прегледите пулса е бил винаги около този, който ми показва и дом доплер, сега и на тоновете забелязах, че са в едни граници. Разбира се не искам да гарантирам на 100%, да не подведа някоя мама, най-добре да се ходи при АГ-то при каквото и да е притеснение. А иначе акушерката ми обясни, че е още рано за тонове и бебчето има още място за шаване и за това и тоновете се изгубват в един момент и трябва да ги търсят пак. Но след две седмици ще ходя пак, тогава в 32 седмица не би трябвало да е така. Следя се в Токуда, много съм доволна, но трябваше да обиколя доста места и АГ-та преди това, докато се почувствам сигурна и в добри ръце...

# 281
Мамита бременна съм в 4ти месец и снощи ми се появи някакво съвсем леко щипкане отдолу (не при уриниране).Някоя мама има ли представа на Какво се дължи това ? Благодаря Simple Smile

# 282
Момичета, препоръчайте ми качествен пробиотик за орален прием. Цената няма значение.
Микрото вчера ми излезе чисто, но липсват лактобацили. Според док не трябва да пия нищо, но знам колко са важни.

И при мен положението е същото. Обясниха ми, че е съвсем нормално състояние за бременността, тъй като влагалищната микрофлора се променя. Попитах дали е необходимо да слагам лактобацили вагинално, обясниха ми, че няма нужда, защото пак ще се редуцират. Според мен, се притесняваш излишно. Wink

Мамита бременна съм в 4ти месец и снощи ми се появи някакво съвсем леко щипкане отдолу (не при уриниране).Някоя мама има ли представа на Какво се дължи това ? Благодаря Simple Smile

Какво точно има предвид под "щипкане"? Rolling Eyes

# 283
 Бременна съм в средата на 7ми месец и нямам имунитет срещу токсоплазмоза.
Изследвам се всеки месец като това са резултатите от началото :
02.08.2018 - ИгМ 1.7 ( под 9 отрицателно)
28.09.2018 - ИгМ 0.8
14.11.2018 - ИгМ 0.7
07.01.2019 - ИгМ 1.5
15.02.2019 - ИгМ 2.3
Знам,че е отрицателно но не знам на какво се дължи това повишаване на стойността. Изследвам се в една и съща лаборатория. На лекар съм в четвъртък, някой има ли идея?

# 284
  • Бургас
Мами, възможно ли е да усещам бебето в 15г.с+6 дни?
Усещам като леко трептене на моменти.... 🤔🤰🏻

Общи условия

Активация на акаунт