Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 686
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Цвете, този доплер е за ползване в дом условия, има накрайник, който прилича на този на ехограф, пак се ползва с гел и като му откриеш сърчицето и ти отчита тоновете. Пускам го от време на време, когато се притесня, че не усещам бебчето толкова активно. А иначе влязох в 30 седмица и бях на тонове, раничко е още, защото има все още място да се мърда и малко им е сложно на акушерките, след две седмици пак ще ходя и така. От паник мамите съм:)

# 256
Да, рано е май за тонове. На мен лекарят ми каза, че се започват след 32 г.с.

# 257
На следващите ще съм вече в 32 седмица. След това през колко време се правят?

# 258

Всяка седмица

# 259
Здравейте, момичета. Бременна съм в 6.6  гестационна седмица. В 5 седмица видяхме сакче. Тогава имах и много силни коремни болки и ми предписаха утрогестан и болките спряха. Имах и други симптоми, които намаляха и аз малко се притесних. На преглед съм на 19.02, което ми се стори много далеко. И понеже днес трябваше да пускам изследвания за жит. жлеза пуснах и Чхг.
Резултат  повече от 100 000  U/l . Явно няма да имам точен резултат и няма смисъл да пускам ново изследване. Искам да попитам и за мерните единици. На повечето места пише mlU/ml. Имали някой запознат как да си преобразувам моят резултат? И дали ви се струва нормален резултата?

# 260
Хепи, аз затова повтарям,  защото им е много лесно заради диоптър да насрочат секцио. А кварталният офтамолог едва ли  има техниката за тези изследвания,  защото ъглите, например,  се мерят с лазер.

# 261
От вчера ми се появиха едни болки в гърба и кръста, когато съм права, като легна ги няма. Нямам болки или стягания в корема и за това изключих да са контракции. Но сега малко се замислям. Нормални ли са тези болки?

# 262
Сирма, Верчето, именно това имах предвид и аз, като посъветвах потребителката да се консултира с офталмолог. Това оглеждане на очните дъна се нарича оглед с Голдман. Всички в рискова група, като жени с висок диоптър, с лазерна корекция на зрението и с предишни проблеми в тази област, е добре да го правят за да се види дали имат проблеми с ретините. Ако всичко е наред на прегледа, няма никакъв проблем за нормално раждане.

Скрит текст:
Верчето, за съжаление този мит се разпространява най-вече от лекари(за високия диоптър и  нуждата от секцио). На консултациите за раждането ми, анестезиологът, като видя, че съм съм с диоптър, каза че трябва да раждам секцио. Естествено, не му обърнах особено внимание, след като бях правила въпросното изследване и имах становище от офталмолог.  Но в България е така-секцио се предлага за щяло и нещяло.
Подкрепям, задължително Голдман. Аз съм с много висок диоптър и с лазери на ретината (не корекция). От дете ми бяха казали да си знам, че задълж. секцио. И, ако има изказана такава препоръка, се съмнявам някой АГ да препоръча естествено. Това го казвам по повод споменатото, че АГ взимал последно решение. ..Естественото раждане е много опасно за зрението при изтънение или скреж по ретината (има и други очни проблеми, които сигурно са в тази група, но не съм спец по тях). Те се диагностицират само  с оглед Голдман.

# 263

Всяка седмица

Не от самото начало. В 8ми месец се ходи през 2 седмици, в 9ти - всяка седмица, а след термина - всеки ден.

# 264
  • Пловдив
Вчера си направих тест, който се оказа положителен. През нощта получих надкамерна тахикардия с пулс 210 удара в минута и отидох в спешното. Отношението там по-добре да не коментирам. Чаках един час, след което ми сложиха ритмокард венозно(а той не се препоръчва при бременност). Сега ми е изключително притеснено какво ще стане. Някой имал ли е подобен проблем?

# 265
Козирогче, честито за положителния тест! Според мен, се консултирай с АГ или друг лекар дали има риск.

# 266
  • Пловдив
Аз днес ще ходя на кардиолог, но не знам има ли смисъл да ходя толкова рано на гинеколог? То няма да се види нищо.

# 267
Да, няма да се види. Идеята ми беше да направиш само консултация, без преглед. Виж какво ще каже кардиологът и ще прецениш дали по-рано да търсиш мнение от АГ за да се успокоиш поне малко.

# 268
  • Пловдив
Благодаря

# 269
Цвете, този доплер е за ползване в дом условия, има накрайник, който прилича на този на ехограф, пак се ползва с гел и като му откриеш сърчицето и ти отчита тоновете. Пускам го от време на време, когато се притесня, че не усещам бебчето толкова активно. А иначе влязох в 30 седмица и бях на тонове, раничко е още, защото има все още място да се мърда и малко им е сложно на акушерките, след две седмици пак ще ходя и така. От паник мамите съм:)

Щом можеш да му имаш доверие на този уред не се притеснявай.Използвай го. Щом влизаш в 30 седмица, бебчето вече е по-големичко според мен, не може постоянно да скача в корема ти. Не се притеснявай. Какво им е сложно на акушерките да проследят едни тонове. Това е твое желание. Между другото ти къде се следиш?

Общи условия

Активация на акаунт