Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 688
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И моите венци кървяха все едно съм яла сурово месо до преди малко. Аз слагах и кръворазреждащи инжекции та положението се влошаваше още повече. Сменете четката с по-мека за по време на бременността, поддържайте добра хигиена, жабуренето с лайка също помага както е казала Кактусчето и никакви специални води за уста. След като родих всичко се оправи за 2 дни като с магическа пръчка.

# 241
  • Пловдив
И моите венци кървяха все едно съм яла сурово месо до преди малко. Аз слагах и кръворазреждащи инжекции та положението се влошаваше още повече. Сменете четката с по-мека за по време на бременността, поддържайте добра хигиена, жабуренето с лайка също помага както е казала Кактусчето и никакви специални води за уста. След като родих всичко се оправи за 2 дни като с магическа пръчка.
Вдъхваш надежда...
Аз мия със електрическа четка, но докато ги мия рядко има кръв и то не е много, но както седя усещам точно вкус на кръв сурово месо както каза 😂 и като изплюя има кръвчица ама не много....
Дано като родим изчезне тоя проблем, че така се бях притеснила от къде е тая кръв  нали съм паника голяма...

# 242
Момичета, има ли сред вас такива правили лазарна корекция на зрението? Как протече раждането след това - нормално или секцио?

Според мен, се консултирай с офталмолог. Може да ти назначат оглед с Голдман. Това е едно изследване, което се прави от бременните с диоптър за да се огледат ретините. Ако няма изменения в тях, спокойно може да се ражда нормално. Консултирай се дали трябва да го направиш за всеки случай, след като си с лазерна корекция на зрението(при нея роговицата изтънява).

# 243
Така ви завиждам за пазаруването, аз само онлайн гледам, но още ме е страх да купувам. Набелязала съм си доста неща. Имам папка бебо и само пълня. Не е зле мамите с опит да направят списък с важните неща.

Кървененто е нормално, правете гаргара със спрадлика, помага. На мен по едно време и мъдрец ми се възпали.

При мен, добрата новина е, че проблема с бъбречното легенче се израства.

# 244
Здравейте! Нова съм тук. Искам да споделя.. Бременна съм в 24г.с. днес бях на ЖК и док каза, че плацентата ми е с 1ва степен на зрялост.  Доста се стреснах  ... Изписа ми магнезий. Според Вас имам ли повод за притеснение или не? Знам,че до 27седмица не би трябвало да има застаряване на плацентата.

# 245
Момичета, да питам и тук: нормално ли е изчисленията на ехографския преглед да се разминават на различни части, които са мерени на бебето. 24г.с. + 6 съм по изчисление от последния редовен цикъл, после спрямо всяко измерване, което е правил доктора пише нещо различно, като най-озадачаващи за мен са едни мерки на главата, който са в 26г.с. + 4, а пък на коремчето 23г.с. + 6. Нещо тотално се обърках, а това го гледам вече у нас на листа и няма как да го коментирам с лекаря до другия преглед. Каза иначе на самия преглед, че бебето върви малко напред и може би ще се наложи да направя обременяване с глюкоза. Аз нещо се оплетох тотално Neutral Face В крайна сметка от ехографа имам някакви изчисления, които не си съвпадат... реално по ПРМ пише едни седмици, по осреднени мерки други, по грамове трети... Нормално ли е това и нормално ли е да има разминаване между "разстежа" на глава, корем, крак и прочие?

# 246
Дъ дорче, аз ти писах и в другата тема, но и тук да кажа. Нормално е. И нашата табличка е такава, ако искаш мога да ти я снимам. Всички мерки са в различна седмица.

# 247
the doors, и при мен е така. Главата едни седмици, краката други,теглото трето... Осреднено бебо е седмица напред, даже ми преместиха термина. Напълно нормално е.

# 248
  • София
Вк11,
Първа степен на зрялост в никакъв случай не е застаряваща плацента,  малки калцификати се появяват при втора степен (аз съм с втора степен в 35г.с.), зряла плацента се води 3 степен.
The doors,
На мен също ми се разминават всички мерки, не ги гледай изобщо.

# 249
И при мен имаше различни седмици,но докторът каза,бебетата не растат по калъп. Сега всички органи са си в седмицата,която трябва да са.Само коремчето е с няколко дни назад.

# 250
Винаги има разминаване. Днес например краката излязоха 32ра седмица, а бебето 29та, което си е фрапиращо. Но според док, Беба просто е дългокрака като баща си.

# 251
Няколко пъти съм писала, н пак ще кажа - висок диопптър не е ппедпоставка за секцио.
Прави се оглед на очните дъна и вътрешните ъгли, със специали апарати. Едва тогава се нава становище за родоразрешението. Минах по този път. Трябва си и специализирана очна клиника, защото са скъпи апаратите.

# 252
Няколко пъти съм писала, н пак ще кажа - висок диопптър не е ппедпоставка за секцио.
Прави се оглед на очните дъна и вътрешните ъгли, със специали апарати. Едва тогава се нава становище за родоразрешението. Минах по този път. Трябва си и специализирана очна клиника, защото са скъпи апаратите.

Аз съм с лазерна корекция на очите. Консултирах се с офталмолог в очната клиника, в която си направих процедурата. Казаха ми, че самата корекция на зрението не е предпоставка за секцио. Трябва да се прегледат очните дъна, ретина и т. н. в 8 месец и тогава може да се направи препоръка. Окончателното решение за вида раждане обаче е на АГто.

# 253
Сирма, Верчето, именно това имах предвид и аз, като посъветвах потребителката да се консултира с офталмолог. Това оглеждане на очните дъна се нарича оглед с Голдман. Всички в рискова група, като жени с висок диоптър, с лазерна корекция на зрението и с предишни проблеми в тази област, е добре да го правят за да се види дали имат проблеми с ретините. Ако всичко е наред на прегледа, няма никакъв проблем за нормално раждане.

Скрит текст:
Верчето, за съжаление този мит се разпространява най-вече от лекари(за високия диоптър и  нуждата от секцио). На консултациите за раждането ми, анестезиологът, като видя, че съм съм с диоптър, каза че трябва да раждам секцио. Естествено, не му обърнах особено внимание, след като бях правила въпросното изследване и имах становище от офталмолог.  Но в България е така-секцио се предлага за щяло и нещяло.

# 254
Понякога го усещам много силно, понякога съвсем леко и се шашкам. Иначе е горе долу по едно и също време. След една седмица ще съм на преглед и тогава ще съм 28 седмица. Трябва ли да засичам колко често рита? Някъде съм чела, че мами броят движенията, но така ще се побъркам още повече. А с доплера като не го усетя в обичайното време си го пускам, за да видя колко е пулса, не прекалявам, може би 1 път в седмицата, не съм се вманиачила всекидневно да го слушам.

Не се фокусирай толкова. Нормално е да го усещаш бебето до 2-3 пъти на ден, че и повече. Нормално е понякога да се движи повечко, понякога по-мъничко. Какъв е този доплер? Защо за това успокоение не започнеш просто да му следиш тоновете, говори със следящият те лекар. Може да се съгласи, макар че е рано да се следят още. 

Общи условия

Активация на акаунт