Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 698
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета, днес пуснах на своя глава прогестерон. Бременна съм в началото тъкмо на 5 г.с и се чудя като резултат дали е добре. АГ каза, че е добре да не се притеснявам.. но искам и друго мнение.
Стойността е 25,5 - реф гр.за бременни първи триместър 2,8 до 147.3

# 226
За фонда - важно е какъв е договора на фирмата на мъжа ви със съответния фонд и какво покриват. Пример -фондът на мъжа ми покри цялото раждане на колежка негова (2000 лева плюс пакет следене), моят фонд покри само възстановяване на разходи и то до 300 лв - точно 3 фетални морфологии и 0 лева раждане,за пакет следене си остана мечта. Просто, защото фирмата, за която работя, е решило да не плаща за по-обширен пакет, който включва и бременност (защо им е,10 процента сме жени, дискриминация пълна е за мен). Та най-добре, мъжът Ви да пита раждали колежки какво са им покрили или да звънне на фонда и да разпита какво ще покрият в тази ситуация.

# 227
LittleCactus, благодаря! Ще го помоля да проучи какви точно са условията

# 228
Не е по темата, но от кой месец започнахте да купувате неща за бебето 🙄

Миналия път в 8мия месец пазарувахме. Сега пак ще пазаруваме тогава. Вече в 9ти месец ми се струва късно, имайки предвид, че раждането може да започне по всяко време след 37ма седмица и е добре нещата да са подготвени. Отделно, последния месец вече доста си понатежава бременността и обикалянето по магазините не ми се струва много приятно.

# 229
Аз започнах от 6 месец. И добре, че почнах. Ремонт па детската, нови мебели по поръчка, пазар. Лека олека и по малко, без да се претоварвам.

# 230
Повечето мебели се чакат наистина. Гардеробът го чакахме 20 работни дни, сега понеделник ще поръчваме леглото и то ще е 20 работни дни. Така, че тези мащабните неща изискват време.
Отделно после трябва да се сглобят, изчистят качествено и да се оставят да се отмиришат, което при нови мебели може да отнеме и месец.

# 231
Към момичетата, които са слагали Фраксипарин / Клексан: смених Фраксито с Клексан преди около 2 седмици и нещо, тъй като еозинофилите са ми тройно, дори четворно увеличени и Паскалева каза да сменям. От няколко дни обаче ми прави впечатление, че имам две странни по форма петна от двете страни на корема горе-долу в областта, където се бода. Не ме сърбят, не са надигнати и релефни, не виждам пъпки или мехури или каквото и да е, просто е зачервено. Утре съм на преглед и ще говоря, но все пак на някой да му се е случвало?

# 232
  • Бургас
Здравейте мами:)
Искам да попитам случвало ли ви се е да ви боли ниско долу ту в ляво ту в дясно.... Не са май яйчниците защото много ниско ми опъва - пия но-шпа за болката но не ми помага.
Днес ще звъня на док, но се притеснявам...

# 233
Искам да попитам случвало ли ви се е да ви боли ниско долу ту в ляво ту в дясно.... Не са май яйчниците защото много ниско ми опъва - пия но-шпа за болката но не ми помага.
Зависи коя седмица сте. В началните седмици имах понякога леко наболяване и често опъване, обясниха ми го с разтягане на матката. Сега съм 24 г.с. и такава болка усещам само ако повече време не съм ходила до тоалетна, то човечето натиска всичко.

# 234
  • Бургас
Зависи коя седмица сте. В началните седмици имах понякога леко наболяване и често опъване, обясниха ми го с разтягане на матката. Сега съм 24 г.с. и такава болка усещам само ако повече време не съм ходила до тоалетна, то човечето натиска всичко.

В 15 седмица съм

# 235
Момичета, има ли сред вас такива правили лазарна корекция на зрението? Как протече раждането след това - нормално или секцио?

# 236
  • Пловдив
Момичета бях на зъболекар са махна зъбния камък защото получава кървене без да мия зъбите просто ей така та махнахме го 4,5 дена нямаше нищо и сега пак усещам вкус на кръв (много е малко като изплюя) но я има мия се с лакалут вода за уста листерин ама кво е тва чудо Незнам възможно ли е от нищото са си прпкървяват.

# 237
Момичета, има ли сред вас такива правили лазарна корекция на зрението? Как протече раждането след това - нормално или секцио?

Имам приятелка, която миналата година февруари си прави такава лазерна корекция, беше с много голям диоптър. Ноември си роди нормално.

За кървенето, аз мия с парадонтакс, от край време съм с чувствителни венци. Пастата помагаше до сега, но напоследък 6-7 месец вече доста ми кървят.. чистила съм зъбен камък, сега вече ползвам и вода за уста, дано помогне.
И при мен е така от нищото.

# 238
  • Пловдив

Имам приятелка, която миналата година февруари си прави такава лазерна корекция, беше с много голям диоптър. Ноември си роди нормално.

За кървенето, аз мия с парадонтакс, от край време съм с чувствителни венци. Пастата помагаше до сега, но напоследък 6-7 месец вече доста ми кървят.. чистила съм зъбен камък, сега вече ползвам и вода за уста, дано помогне.
И при мен е така от нищото.
  Аз се бях шашнала как така от нищото имам вкус на кръв в устата и първата мисъл беше да ида на уни нос гърло после на зъболекар и според нея е от бременноста този неприятен симптом и то не че е чак толкова ама вкус на кръв в устата си е гадничко.

# 239
Не се ползват такива води за уста по време на бременност. Сварете си двойна доза лайка и жабурете с разтвора, ще облекчи много. Също не се консумират храни с високо съдържание на киселина и витамин Ц след чистене на зъбен камък - най-общо казано всичко червено се избягва в деня, когано е чистен, защото иначе се разраняват дапълнително венците.

Общи условия

Активация на акаунт