Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Имам една дилема. Според вас би ли имало полза от допълнително здравно осигуряване? Приятелят ми има възможност да ме осигурява към неговия работодател като член на семейството. Аз още не съм бременна, но ми предстоят разни гинекологични (и не само) изследвания и прегледи. Поемат ли се от фонда, например, разходи за изследване на полови хормони, сперограми, фоликулометрия? И трябва ли пакетът да е някакъв специален? От друга страна, засега ходя в Щерев, а там видях табелка, на която пише, че не работят с подобни фондове.

# 211
Има. При предишните ми работодатели винаги съм имала допълнително здравно и съм го ползвала винаги, когато съм имала нужда - прегледи, изследвания, процедури, зъболекар, лекарства... Сегашният ми работодател няма, за което много ме е яд. Мъжа ми искаше да ме регистрира към неговото, но вече съм бременна и те отказаха. Мисля, че за година вноската беше нещо около 350лв например, а аз само от 2-3 прегледа и изследвания съм ги правила повече тези пари, да не говорим и зъболекарските услуги, лекарства и прочие.

# 212
Аз също дълги години бях допълнително осигурявана и смятам, че наистина е голямо удобство. Най-малкото спестява едно ходене до кабинета на личния лекар за направление. Но не ми се е налагало да го ползвам често.

Сега ме интересува по-скоро, ако по моя преценка реша да си пусна кръвен тест за бременност, трябва ли някой да го одобрява или просто отивам в лабораторията и казва, че съм към фонд. Или ако имам назначено изследване за полови хормони,но от Щерев, които не работят с фонд, ще бъдат ли поети тези разходи? И не трябва да съм бременна вече ли, за да се съгласят да ме осигуряват?

Иначе доколкото разбрах, месечната вноска е 60 лв.

# 213
Аз съм с допълнително здравно осигуряване от работодателя и съм много доволна. По време на бременност поема вдички прегледи + раждане.
Обаче трябва да гледаш добре кои лаборатории и болници работят с фондове, че някои не искат и да чуят. А много зависи и каква ти е самата осигуровка. Трябва да се поинтересуваш подробно

# 214
Благодаря, момичета! Ще кажа на приятеля ми да поразпита.

# 215
Имам една дилема. Според вас би ли имало полза от допълнително здравно осигуряване? Приятелят ми има възможност да ме осигурява към неговия работодател като член на семейството. Аз още не съм бременна, но ми предстоят разни гинекологични (и не само) изследвания и прегледи. Поемат ли се от фонда, например, разходи за изследване на полови хормони, сперограми, фоликулометрия? И трябва ли пакетът да е някакъв специален? От друга страна, засега ходя в Щерев, а там видях табелка, на която пише, че не работят с подобни фондове.
Има смисъл разбира се. Няма значение, че дадена болница не работи с фонда. Взимаш си амбулаторен лист с фактура и касова бележка и фонда възстановява целия разход. Аз си направих такава застраховка чрез мъжа ми и до момента са ми покрили 500 лв следене на бременност с възстановяване на разходите + 200 лв за лекарства + престой в болница за задържане. Живот и здраве ще ми покрият и раждане 1600 лв в частна болница, отново с възстановяване на разходите.
Не е нужно да имат сключен договор.

# 216
Не е по темата, но от кой месец започнахте да купувате неща за бебето 🙄

# 217
Не е по темата, но от кой месец започнахте да купувате неща за бебето 🙄
Началото на 6ти.

# 218
След две седмици влизам в 8 месец и мисля тогава да излизаме за покупки. Нямам търпение. Иначе отдавна съм набелязала в интернет от къде какво искам да взема😃
Монамур, как си ти? Минаха ли контракциите? Шийката? Аз мин седмица исках да вляза, че имах менструални болки, които още си имам, но ме върнаха, защото вс в АГ-то бяха с грип и се притесняваше да не ме лепне и мен, а ме беше пуснала на тонове и не засече контракции, шийката беше ОК, та се разминах...само тези болки ме притесняват, но на 11 съм пак на преглед да видим...дано всичко е ОК

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 15:23 от pipi221

# 219
След две седмици влизам в 8 месец и мисля тогава да излизаме за покупки. Нямам търпение. Иначе отдавна съм набелязала в интернет от къде какво искам да взема😃

И аз нямах търпение. Влязох в 8мия и почнах преди няколко дена и се чудя дали не е рано 😄

# 220
Не мисля, не искам да е в последния момент. Ако зависи от мама, каквато е суеверна ще иска да се пазарува след като ни изпишат, но аз не съм чаааак толкова, така че мисля 8 месец изобщо не е рано:)

# 221
Около мен само суеверни баби, лели, майки, само ми пълнят главата с глупости, ама не се връзвам почнах да си пазаря, искам аз да си приготвя нещата и да ми е спокойно

# 222
Монамур, как си ти? Минаха ли контракциите? Шийката? Аз мин седмица исках да вляза, че имах менструални болки, които още си имам, но ме върнаха, защото вс в АГ-то бяха с грип и се притесняваше да не ме лепне и мен, а ме беше пуснала на тонове и не засече контракции, шийката беше ОК, та се разминах...само тези болки ме притесняват, но на 11 съм пак на преглед да видим...дано всичко е ОК
Пипи, мила, за сега от 5 дни нямам болки и не знам дали не е свързано с това,че ешерихията вече е отрицателна, а нямах никакви симптоми. Иначе лежа в 75% от времето. На 30ти шийката беше 3.31, като на 15.01 като влезнах в болницата беше 3.10.
Сега понеделник съм на преглед и ще гледаме и плацентата в крайна сметка превия ли е или не.
Стискам палци понеделника да има добри новини и за 2те.

# 223

Новината от днес Simple Smile

# 224

Честитоо! 😍

И аз съм ЗА, допълнителното здр. осиг. Но изследванията трябва да са назначени от лекар, а не самоназначени за да бъдат изплатени паричките при тях. И аз сега използвам допълнително, но изхарчих лимита вече за следене 😁😁

Общи условия

Активация на акаунт