Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 953
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
На някой случвало ли му се е като се изпишка и се забърше да чувства, че има още да пишка и така пак и пак и пак след забърсване. Чудя се дали е проблем с бъбреците (не ме болят) или просто има някакво притискане на пикучния мехур и не може да излезе наведнъж урината. Някой да знае нещо? Звъннах на лекарката и ми изписа на допел херц витамини за уринарния тракт

В коя седмица си? В напреднала бременност матката притиска пикочния мехур и оттам се създава усещане за пълнота, съответно чувство че ти се пишка. Това е и причината бременните през последния триместър да ходят често до тоалетната и да не могат да стискат дълго. Може да се получи и изпускане на урина.

Ако при теб има парене при уриниране или, все пак, имаш съмнение за инфекция, може да да пуснеш една стерилна урина за успокоение.

В 21ва седмица. Пусках урина и е стерилна. Надявам се да няма проблем с бъбреците, понеже на нефролог не съм ходила

# 481
Ей, много е рано в тези седмици да се притесняваш, че не усещаш бебето. На мен АГ-то ми каза в 27-28 да си обръщам внимание на движенията и че бебето си прави някакъв режим на ритане. Аз съм и с предна плацента де и при мен по-късно се усетиха първите движения.
Относно нервите..какво да ти кажа и аз лесно се изнервям, но гледам да съм спокойна, защото ми се разхлопва много сърцето в такива ситуации, за това се старая да избягвам стреса. Това са нормални състояния по време на бременността, но трябва да се контролираш, защото на бебенцето със сигурност не ми е приятно, когато мама вдигне пулса!
Здравейте момичета Simple Smile
През последните дни имах доста неприятности и изхабих доста нерви... А и усещам че от началото на бременноста съм доста изнервена и избухлива.... В началото сякаш усещах и бебето, а сега не (може и да съм си въобразявала).... Утре съм на преглед и съм много притеснена(в 17г.с+4дни съм)
Та мисълта ми е как се справяте с тия нерви и изобщо случвало ли ви се е? 😑☹😕😕

# 482
Здравейте момичета. На някой може да му прозвучи тъп въпроса ми, но искам да чуя и друго мнение, особено мами които са минали вече през това. Та.... искам да Ви попитам, през време на бременността боядисвах те ли си косата? Simple Smile

# 483
Вече съм в 8 месец и съм се боядисвала два пъти след 3я месец с безамонячна боя, не е имало проблем

# 484
Да, боядисвам се всеки месец, с безамонячна боя. Не трае много, но по-добре без нищо

# 485
  • София
А с какво може да навреди амонячната боя?

# 486
Не зная, но не ми пари на главата и по-немиризливо ми е с безамонячна.

# 487
Скрит текст:
Ей, много е рано в тези седмици да се притесняваш, че не усещаш бебето. На мен АГ-то ми каза в 27-28 да си обръщам внимание на движенията и че бебето си прави някакъв режим на ритане. Аз съм и с предна плацента де и при мен по-късно се усетиха първите движения.
Относно нервите..какво да ти кажа и аз лесно се изнервям, но гледам да съм спокойна, защото ми се разхлопва много сърцето в такива ситуации, за това се старая да избягвам стреса. Това са нормални състояния по време на бременността, но трябва да се контролираш, защото на бебенцето със сигурност не ми е приятно, когато мама вдигне пулса!
Здравейте момичета Simple Smile
През последните дни имах доста неприятности и изхабих доста нерви... А и усещам че от началото на бременноста съм доста изнервена и избухлива.... В началото сякаш усещах и бебето, а сега не (може и да съм си въобразявала).... Утре съм на преглед и съм много притеснена(в 17г.с+4дни съм)
Та мисълта ми е как се справяте с тия нерви и изобщо случвало ли ви се е? 😑☹😕😕

Наистина е много ранна седмицата. Една част от бременните изобщо не усещат бебето толкова рано. Също така честотата на движенията в толкова ранна седмица, не е много показателна, защото бебето все още не е голямо и е нормално понякога да не се усеща, а друг път-да.

Иначе, и мен ме хващат нервите към втория триместър. Grinning Досега и двете бременности беше така. За себе си си го обяснявам с хормоналните промени. И двете бременности през втория триместър бях нервна и тъжна понякога, но към 7ми-8ми месец ми минава. Опитай се да се занимаваш с приятни занимания и избягвай стресовите ситуации. Аз с тази бременност си овладях доста по-добре настроенията, вероятно защото имам вече опит, а и гледам дъщеря ми целодневно, та се разсейвам от бременността.

Здравейте момичета. На някой може да му прозвучи тъп въпроса ми, но искам да чуя и друго мнение, особено мами които са минали вече през това. Та.... искам да Ви попитам, през време на бременността боядисвах те ли си косата? Simple Smile

Скоро обсъждахме този въпрос. Боядисването не вреди на бебето. Бременността не е болно и трагично състояние, в което жената да спре да се грижи за себе си. Боядисвам се на месец-месец и половина, отвреме навреме си правя гел лак и ходя на кола маска.

# 488
  • Gotham City
Като сте подхванали темата за косата, да попитам - къса ли ви се много косата? Аз като цяло съм си за подстригване, но въпреки това, косата ми се къса ужасно много. От равно отрязана черта, в момента краищата ми се всички кичури с различни дължини, а уж се укрепвала по време на бременността

# 489
Не винаги укрепва. Моята започна да пада ужасно много след първото тримесечие, но все пак е нормално - бебето смуче калции за костите и не винаги за мама остава за хубава лъскава коса и здрави нокти.

# 490
Здравейте дами , бременноста навлезе вече в 7-ма седмица , утре съм на лекар в София , защото не съм доволна от предишната ми АГ , не ми каза нищо конкретно при последния преглед , дори не каза нещо за пиене на витамини и дали да увелича приема на фолиева киселина . Някой знае ли с напредването на бременноста колко трябва да се приема , пия по едно хапче от вече 2 месеца .
Другото ми притеснение е че болките в корема (като ПМС) не спират , спрях да пия и no spa защото не ми помага , от два дена започвам и да се разболявам , и на всичкото това съм с постоянен световъртеж и гадене ... има ли причини да се притеснявам за бебето , моля ви за съвет ?

# 491
1 хапче на ден е достатъчно фолиева киселина ако е в мета формула. За витамини е рано, тях след 3тия месец. Можеш да започнеш за имунитета Биозин мама. 7ма седмица вече трябва да видите ембрион и пулс.

Здравейте дами , бременноста навлезе вече в 7-ма седмица , утре съм на лекар в София , защото не съм доволна от предишната ми АГ , не ми каза нищо конкретно при последния преглед , дори не каза нещо за пиене на витамини и дали да увелича приема на фолиева киселина . Някой знае ли с напредването на бременноста колко трябва да се приема , пия по едно хапче от вече 2 месеца .
Другото ми притеснение е че болките в корема (като ПМС) не спират , спрях да пия и no spa защото не ми помага , от два дена започвам и да се разболявам , и на всичкото това съм с постоянен световъртеж и гадене ... има ли причини да се притеснявам за бебето , моля ви за съвет ?

# 492

Белла, фолиевата, аз пия по 1 на ден, но е мета форма, която се усвоява по-добре.
Моята гинеколожка ми каза, да не пия витамини, а да се храня разнообразно. Пия само вит. Д и вит В12,  но при тях установих дефицит.
За болките като ПМС, и при предишният ти пост ти казах, че и аз имах такива болки. Бяха доста силни и аз се притеснявах. Като казах за тях, гинек. ми ми изписа утрогестан ваг. таблетки, по 1 вечер. Болките ми спряха след 2-3 дни. Това мога да ти дам като личен пример. Не казвам, че това винаги е правилното лечение. Може, ако новият ти гинеколог пак ти изпише само нош па, да го попиташ за прогестерон. Естествено, че само по лекарско предписание се приема.
Казах ти, че много жени имат такива болки и понякога без лечение всичко е наред.
Опитай се се да си спокойна. Нали отиваш и при друг лекар. Всичко ще бъде наред. ☺
За гаденето е нормално. И аз съм така. Нали не повръщаш?
За световъртежа незнам. Може би зависи колко е постоянен и силен. Лекарят ще ти каже. Може би ти е ниско кръвното? Мерила  ли си го?
Някои бременни имат по- силно изразени
определени симптоми. Аз примерно от повече от месец само лежа, защото нямам сили за нищо. През деня нямам никакъв апетит, гади ми се и почти не мога да ям. Вечер съм по-добре и си наваксваме с храната. Но се опитвам да съм спокойна. Не че много ми се отдава.☺
Но разбирам как се чувстваш и ми се иска да те успокоя.
Важното е,че ще направиш каквото зависи от теб. Ще отидеш на лекар.
В този форум, никой не може да ти каже нищо категорично. Няма да е коректно.
Пожелавам ти всичко да е наред. 🍀
И се опитай да мислиш положително. Това ще се отрази добре на бебчо.☺

# 493
Момичета, предписаха ми сироп Стодал за лека кашлица, опитах се да се свържа с АГ, но без успех. Някоя от вас пила ли е този сироп по време на бременност? Аз съм почти в 29гс

# 494
Anneth, Стодал е хомеопатичен сироп, на мен ми го изписаха миналия месец за кашлица. АГ-то ми каза че мога да го пия докато напълно отшуми кашлицата. Надявам се да съм помогнала Blush

Общи условия

Активация на акаунт