Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 47 870
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Аз повръщах по 10 пъти на ден и пак не съм била на системи. Не се филмирай.

# 556
С първата ми бременност повръщах по цял ден 9 месеца и системи не се наложиха. С втората ми се гадеше през цялото време ,но повръщах само 1 до 4 пъти на ден през последните месеци, пак не се наложи хоспитализация. Опитай се да намериш неща, които те успокояват и най-вече пий повече вода, често на малки глътки.

# 557
Десислава, съвсем скоро обсъждахме гаденето и повръщането. Може да се върнеш да прочетеш.

Повръщане 1-3 пъти на ден не е повод за притеснение. Пий повече течности за да не се обезводниш. Постепенно ще откриеш кои храни те облекчават и кои те дразнят. Състоянието ти е съвсем нормално за ранна бременност. С първата ми бременност към 7-8г.с. започна адско целодневно гадене и нечовешка умора. Случвало ми се е докато обядвам у дома, да нямам сили повече да държа вилицата и да легна и да заспя изведнъж. Навсякъде с мен си носех солети за да намаля позивите за повръщане, защото имаше опасност да повърна внезапно. Не е приятно, но отминава. Първият триместър тече органогенезата и организмът е насочил всичките си сили и ресурс в това да бъде създаден един нов здрав организъм.

# 558
Момичета, май ми излиза ечемик. Подут ми е единия клепач. Надявам се все пак нещо да съм Го разбъркала по-грубо и за това да е така, ноо... за първи път ми излиза такова нещо и малко се притесних. Трябва ли да взимам мерки, да звъня на АГ? Опасно ли е за бебчето?

Честно да ти кажа, ако има някой напатил от ечемик- това съм аз. Като малка през два месеца ми излизаше . След всякакви опити с капки и тн накрая успявах да го туширам само с търкане със златен пръстен. Но трябва да си упорита- търкаш на вечерта яко снатискане и сутринта е излязъл. Другия вариант е нагорещяваш лъжица на котлона и го попарваш 1-2 пъти. Това баба го знае от нейната майка и също ми е помагало. Но най- добре виж първо дали е ечемик, а не нещо друго и после пробвай каквотои да е

# 559
От половин година през седмица/две ми се появява на едното око само. Търкам със златен пръстен и за два дни е минало

# 560
Здравейте!
Дали мога на своя глава да си увелича Утрогестана от 2х1 на 3х1?
Няколко дни съм с много кофти кашлица и ме наболява корема като се понапъна да се изкашлям...

# 561
  • София
Вземи мерки за кашлицата, утрогестана няма да ти помогне - нито за болките, нито за кашлянето. 

# 562
Вземи мерки за кашлицата, утрогестана няма да ти помогне - нито за болките, нито за кашлянето. 

Взела съм. Но четох, че при такава кашлица в ранна бременност можело да се отлепи сакчето, затова питам, да се презастраховам ми се иска, ама..

# 563
Не мисля , че ще е проблем още един утрогестан. 
Била съм на 3х2(сутрин,обяд,слетобяд ) и вечерта х3 т.е по 9 утрогестана вагинално.

# 564
  • София
Какво общо има утрогестанът с кашлицата? Аз кашлях 3 седмици като за световно, вземах само билков чай с мед и проспан сироп, нищо не ми стана...
В една книжка за бременността имаше таблица за различни симптоми по време на бременността и кои от тях са опасни за бебето. Срещу кашлицата пишеше "никаква опасност".
Не е хубаво и да се прекалява с лекарствата.

# 565
Ами от много кашляне може да се предизвикат контракции, както и скъсяване на шийката.
По-скоро третирайте кашлицата, подходящи са инхалации с Кармолис.

# 566
Моят съвет е да говорите с АГ и евентуално ЛЛ и нищо да не правите на своя глава.

# 567
Здравейте!
Дали мога на своя глава да си увелича Утрогестана от 2х1 на 3х1?
Няколко дни съм с много кофти кашлица и ме наболява корема като се понапъна да се изкашлям...

От началото до 4тия месец кашлях за световно с кървави храчки. Нищо не помогна- сумати сиропи изпих, даже бях на антибиотик, нищо. Единствено инхалации ми помагаха, но не от топлите над котлона, а с инхалатор. Правих си с разтвор на солна киселина и това облекчаваше кашлицата. Но след 4тия месец нямах помен и от кашлицата. Просто така мина изведнъж

# 568
Ако преди бременността сте били пушачки и като спрете цигарите се появява кашлица, свързана с чистенето на дробовете. Изчезва за около месец след спирането. Аз смучех билкови пастили или лукчета и ми облекчаваше гърлото.
Не казвам, че това е причината за вашата кашлица, но е една от възможните причини, ако няма други симптоми на някакво вирусно или простудно заболяване.

# 569
И аз кашлях по време на бременността и така и не се откри причина. Случваше се предимно сутрин . Не пуша от повече от 5 години.

Общи условия

Активация на акаунт