Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 57

• 48 111
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Абе как аборт? Токсоплазмоза се хваща и от храна, не от птички. Повтори в още 2 лаборатории още утре изследването. Като пуснеш ИгА, ИгМ и ИгГ. Малко скъпо ще ти дойде,но на твое място това бих направила и задължително консултация в националния център по заразни и паразитни болести в София. Само те могат да кажат какво може да се направи .
Има лекарства за токсоплазмоза. Също много малко щамове токсоплазмоза увреждат фетуса.
Абсолютно! При цялото ми уважение АГ лекарите не разбират грам от токсоплазмоза и изобщо не би трябвало да се изказват толкова категорично точно по тоя въпрос. Да си гледат АГ въпросите, токсоплазмозата е от компетенциите на паразитолог.
А защо от 12-та седмица, какъв е проблемът да се почне по-рано?
Защото вреди, а няма да помогне. Толкова рано е абсурд да пиеш магнезий. За болките в толкова ранни седмици се изписва но-шпа или друг спазмолитик , но не и магнезий.

# 706
  • Варна
Здравейте отново,
Благодаря на всички за изказаните мненията,
Общо взето питах лекарката за някакво лечение - каза ,че не знаела за такова.
Но то е ясно ,че аз щях да обърна света и нямаше да направя аборт толкова лесно.
Просто бях срината вчера.
Днес сутринта отидох за новите изследвания и по обед резултатите бяха готови:

Токсоплазмоза Ig M + Ig G      Профил   *   *
Токсоплазмоза Ig M      0.328   AU/ml   < 0.9 NEGATIVE ( - ) от 0.9 до 1.1 GRAY ZONE, >
Токсоплазмоза Ig G      < 3.0   IU/mL   < 7.2 NEGATIVE ( - ) от 7.2 до 8.8 GRAY ZONE, >

Доколкото разбирам са идеални,лекарката и мои познати също потвърдиха ,аз съм много щастлива.
но  все още ме гложди съмнението дали не са объркали нещо ( понеже ми прилоша и да не са объркали нещо резултатите)
За това другата седмица ще отида за още едни изследвания в трета лаборатория.
мисля че това е най-правилното нещо ,което мога да направя за момента Simple Smile

# 707
Браво, Бисквитка. Бях сигурна, че е лабораторна грешка.
От тук нататък се пази какво хапваш и къде. На всеки 40 дни изследвай ИгМ контролно до края.
Лека и успешна бременност ти пожелавам и прекрасно бебе на финал.

# 708
Случват се лабораторни грешки..но какво изживяват хората през времето, в което разберат грешката... Важни са хубавите новини!:) За да не те гложди мисълта за грешката наистина е хубаво да ги направиш в трета лаборатория, за да нямаш и грам съмнения! Леко и щастливо бременеене до края!

# 709
  • Gotham City
имате ли идея, дали може разтривки със загряващи мазила?  Thinking

Около плешките съм все схваната Sad

# 710
Определено не е желателно нищо загряващо, горещо и подобни

# 711
Harleen,може да опиташ с магнезиево олио. Аз съм се мазала с такова за болки в гърба и малко ме облекчи.

Бисквитка, поздравления за добрите новини!

# 712
+1 за магнезиевото олио. Препоръчвано ми беше от аг и кинезитерапевт.

# 713
  • Варна
Бисквитке,
супер, браво! Доколкото виждам са негативни и двете, което хем е добре, хем не, в смисъл, че трябва много да се пазиш да не я лепнеш, докато си бременна. Никакво ядене на недобре измити зеленчуци и плодове, особено допиращи се до земята, полусурови меса и т.н. И да, така и така ти е влязла мухата в главата, може да пуснеш трето изследване за всеки случай.

# 714
имате ли идея, дали може разтривки със загряващи мазила?  Thinking

Около плешките съм все схваната Sad

При мен имаше съмнения за подута вена и ходих при специалист, който ми предписа мазане с Лиотон 1000 гел. АГто потвърди че е напълно безопасно, защото не влиза в кръвопотоците на бебето

# 715
  • Gotham City
Ок, благодаря на всички за отговорите, все пак ще се посъветвам и с АГто за най-сигурно  bouquet

# 716
Здравейте, црп до сега ми е било между 2 и 3, днес е 4.3 при граница 5. Това ОК ли е? Или има някаква инфекция? Някакво възпаление имам на лицето. Разни пъпки и е леко червено на места. Не знам дали има нешо общо 😷🙄

# 717
Oх, момичета, след толкова много четене за токсоплазмоза и листериоза, аз си пуснах изследвания.
Това според вас какво значи, че нямам имунитет май?

# 718
Нямаш, без да се вманиачаваш мий хубаво плодове, зеленчуци, яж добре изпечено месо, пастьоризирани млека и сокове и си бременей спокойно. И аз като монамур пускам всеки месец за всеки случай понеже обикновено няма някакви особени симптоми. Опасна е само по време на бременност за бебчето, иначе няма и да разбереш, че си я имала:) колко ти остава до края на бременността?

# 719
Ох, много - в 29-та съм сега Mask
Ще си говоря и с АГ-то кога пак да пусна.
А за листериозата ми казаха 1 седмица, направо останах шокирана Dizzy Face Знаете ли някъде да става по-бързо?

Общи условия

Активация на акаунт