Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 219
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Диди и Митко, сега се загледах, докато суче бебето, ами не се случи, може и само от помпата да е, на Кангаро новата електрическа, но при нея със сигурност става. Ще наблюдавам занапред и в двата случая. Дано да не е проблем, макар че от твърдото не излизат нито стрии, нито капки.

# 376
Може и да ти идва силна самата степен на изцеждане. Опитай да цедиш на по-ниска степен. На мен след цедене с електрическа помпа Медела в болницата ми се появи блистер. Акушерката нагласи степента и ми се ревеше от болка. Каза, че уж така трябвало да е, но веднага след това ми се появиха мехурчетата и няма от какво друго да е било.

# 377
  • Горна Оряховица
Джейни - За бучката - даваш приоритетно гърдата с бучката да суче от нея. Може да правиш лек и нежен масаж от бучката към зърното, докато суче Може да си вземеш и лецитин - 3x2, докато се махне запушването. Спокойно, ще се оправи, но не става за ден. Не бих цедила, освен за облекчение, с кърмене се оправя. Може да пиеш и нурофен за температурата.

За настинката - джинджифилов чай, за гърлото - гаргара със сода, адски много помага.
мерсии 🤗

# 378
  • Варна
Синът ни точно 8-9 месец започна да се буди нощем и пиеше вода. Понякога повече, понякога само една глътка, но веднага след водата заспиваше, ако не дам се разбуждаше. Все още е така, не виждам нищо притеснително.
Преди захранване с твърда храна(6 месец), не бих давала вода на бебе, което е само на кърма. Педиатърката ни ми е казвала, че не е необходимо да плакна с вода устата, нито да предлагам такава преди 6 месец.

# 379
  • София
На бебешкото кафе имаше доста бременни и неща за кърменето, които си знам, но останах и си питах за моя случай. Препоръчаха ми да кърма на час и половина - толкова след приключване на предното кърмене.
Също така да редувам гърдите колкото пъти е необходимо, защото млякото се образува непрекъснато. Ако бебето се изнервя, може таткото да го занимава няколко минути и после пак се слага на гърда.
Исках и някой с опит са види дали бебчо засуква правилно, че с тези шишето ми се струваше, че е почнал да рапа само зърното. Всичко си е наред със засукването.
Момичета, замислям се дали да не взема електрическа помпа за кърма Cangaroo, за да чцедя след всяко кърмене за увеличаване. Четох добри отзиви, но има няколко - едните са около 60 лв., другата Elegance е около 100-тина. Чудя се коя от тях е добра. Имам ръчна на Авент старичка, но наистина си е изморително, а не съм цедила кой знае колко.

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 11:34 от zazu1

# 380
Как да се опитам да науча малкото вманиачено кърмаче да спи без мен поне малко...Къпем я, лягам да в кърмя, заспива доста добре, лежа до нея поне още 15мин, след като е заспала и ставам. И се почва на 20-30 Мин хленчене за мен. Само да легна и да захапе и заспива отново...Направо ме е превзела отвсякъде 🤪 На 5++ месеца е...Въобще да се мъча ли някак или да приема съдбата си...

# 381
  • над кукувичето гнездо
Залъгалка? Или приемате съдбата. Може да пробвате да оставите до бебето възглавница, облечена с някоя тениска, която сте носили ден-два-три.

# 382
На бебешкото кафе имаше доста бременни и неща за кърменето, които си знам, но останах и си питах за моя случай. Препоръчаха ми да кърма на час и половина - толкова след приключване на предното кърмене.
Също така да редувам гърдите колкото пъти е необходимо, защото млякото се образува непрекъснато. Ако бебето се изнервя, може таткото да го занимава няколко минути и после пак се слага на гърда.
Исках и някой с опит са види дали бебчо засуква правилно, че с тези шишето ми се струваше, че е почнал да рапа само зърното. Всичко си е наред със засукването.
Момичета, замислям се дали да не взема електрическа помпа за кърма Cangaroo, за да чцедя след всяко кърмене за увеличаване. Четох добри отзиви, но има няколко - едните са около 60 лв., другата Elegance е около 100-тина. Чудя се коя от тях е добра. Имам ръчна на Авент старичка, но наистина си е изморително, а не съм цедила кой знае колко.
Зазу, при сучещо бебе за мен е излишно да се купува електрическа помпа. Имах 2 електрически(Кангаруу иАвент). На Кангаруу я подарих, а тази на Авент трябва да пусна за продажба, че само ми заема място, а е и в гаранция все още. Ще си оставя само една ръчна на Бертони за всеки случай. От 6 месеца вече гледам да не цедя или да го правя само на ръка.

# 383
  • София
Борим се със същият проблем от начало на 2 ри месец, когато почна да будува повече. През деня спи само върху мен, оставя ли я, край.. Буди се веднага. Имахме и период, в който спеше и през ноща при нас, но мина и за сега отново си спи в леглото. През деня обаче си иска гушкане, зада спи или аз да съм до нея...ще видим този период кога ще мине.

# 384
Или се примирявате и чакате или отучвате с рев. Аз бях решила, че няма да уча това бебе да заспива като голямото, но по едно време всички граници на моята търпимост минаха и просто нямах сили и възможност да приспивам по час....та пак техниката с рева и проработи... Не е най-правилното, но всеки сам си преценява.

# 385
Сърце не ми дава да я оставя да плаче...А другото ми дете ходи на училище и това означава да й разбия съня и на нея.
Ще приема съдбата си. Залъгалка не иска, още повече се разстройва. Всъщност от скоро я посмуква понякога , когато сме навън. Може би някой ден ще може вечер да се успива с нея.
Все пак ще пробвам с дрехата...Но като цяло е доооста лепната за мен 😍
Ваня, за колко време се справи с отучването с рев?

# 386
С голямото беше много дълго, но и стратегията беше грешна от моя страна, лутах се в решението си, което даваше грешни сигнали на бебето. С малкото знаех каква е целта и как да се постигне и стана за около седмица. След това е имало инцидентни случаи на рев, но много малко. При нас драмата беше слагането за сън, което обаче е рано преди голямото да легне.

# 387
Ваня, дали би искала да споделиш малко подробности точно за това слагане за нощния сън и като цяло това с оставянето да плаче? Ако направо се дере 😰? Разбира се може на лични, да не спамим темата за кърменето.

# 388
  • София
Еуфория 16, в началото и синът ми спеше само върху някого. Особено през деня. През нощта голяма част изкарваше в леглото си, но в ранна утрин се озоваваше върху или до мен (спях в неговата стая). Като навърши 3 месеца, реших, че е крайно време да се върна в спалнята. От тогава почна да спи по-спокойно през нощта. През деня постепенно започнах да кърмя легнала на спалнята, така и заспиваше. После само го гушках и заспиваше. От скоро, когато му се спи и реша да го приспя на ръце, направо ме бие. Оставям го и след половин час е заспал. Та всичко е на периоди и ще мине и скоро няма да си му нужна. Понякога доста ми липсва малкото вързопче, което спеше върху мен...

# 389
Здравейте, щв оставя бебето на мъжа ми да го гледа на обед и ще излезна, но не знам колко кърма изцедена да му оставя? Бебето е на 5 месеца, колко милилитра да изцедя? 150?

Общи условия

Активация на акаунт