Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 220
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Zazu, спрете биогаята и вижте дали нещо ще се промени. Ако не се промени спрете всичко млечно, не само истиснското мляко, а всичко за поне 2 седмици и после проверка. На моето голямо дете от биогаята му излезе атопичен дерматит и в темите многократно съм го "плюла" този пробиотик.  За коликите едно еспумизанче е добре. Ако се съмнявате в алергия към млякото прочетете старите теми, много сме писали, защото моето е алергично, а и не само.

Еуфория, не е нужно бебето да я пие водата, достатъчно е ако имате желание да си плакне устата, но аз и това не съм правила. При толкова малко бебе водата е за сметка на кърмата и няма смисъл.

Angelaaa, бебето ви е голямо, като иска вода нека да пие. Аз обаче съм против даването на вода нощем, защото става кофти навик, но това си е лично мое мнение. Нощем не е задължително бебето да иска да суче. Моето на моменти си е гладно, но в други моменти просто заспива за 2 секунди на гърда.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 10:35 от Ваня А.

# 361
При вас има ли случаи, когато дълго време е седяло на гърда и е изцокало всичко, но да иска още и само да дъвче? Какво правите в тези случаи, когато кърмата не може да се събере и бебчето не се задоволи с количеството? При нас има маратони от по цяла нощ, като в началото изсуква всичко и през 20-30 минути иска още, в продължение на 2-3 часа, но то няма Sad и само дъвче и се дразни. Трябва ли да дам добавка? Хич не ми се иска, но така стои гладно, а кърмата не може да се събере, трябва й поне 1-2 часа, а бебето суче през 30 минути, то всъщност не суче, а дъвче.
Зазу, какво стана на кафето? Simple Smile

# 362
Много често като някоя майка попита дали да чака да се събере кърмата се сещам за един израз: „Ако си я събирате ще я загубите”. Тези маратони определят количеството кърма, което му е нужно на бебето през следващите седмици. Предполагам не се  случват всеки ден, нали? А и да е често може да е заради зъби и бебето да иска да суче за успокоение, а не само за наяждане.

# 363
  • над кукувичето гнездо
Като изпразни едната, предлагате другата, после пак предишната, пак втората и така няколко пъти. Така се увеличава кърма, а не с чакане да се събере, което е най-лесният начин за намаляване на кърма.

# 364
Ами почти всяка нощ, постоянно редувам гърдите, но то няма. Определено през нощта не й стига.

# 365
Колко е голямо бебето?

# 366
На месец

# 367
Абсолютно нормално Simple Smile Давай, колкото иска често да суче и така ще се увеличи количеството. Пък бебчетата не сучат само от глад, а и за успокояване Simple Smile
Моята беба на 5 месеца вечер като я сложа да спи и ми прави 2-3 проверки, докато наистина заспи дълбоко ☺ Нощем също яде.

# 368
Бебето е мъничко и има нужда да суче често. Стискай зъби и давай да суче, когато и колкото пъти поиска. След месец - два ще се оправят нещата.

# 369
А и друго ме притеснява, аз не се цедя, но когато съм го правила, забелязвам, че зърното ми отпред се втвърдява, побелява и спира да пуска, то и гърдите да ми меки, се, явно няма какво, но при вас случва ли се? Не е меко, розово, а като кора твърдо и бяло. Много странно.

# 370
Боли ли? Възможно ли е да е вазоспазъм? Меките гърди не означават липса на кърма. От абсолютно меки и ненапрегнати гърди съм изцеждала 100мл мляко.

# 371
Сега прочетох за това, явно е същото, аз честно казано не усещам болка или поне не ми е направило впечатление да ме боли. И това ще изтърпя само и само кърменето да е успешно и бебка да е сита и доволна. Това дали пречи на излизане на кърмата?

# 372
  • Горна Оряховица
Момичета, бебка е на седмица, а аз лепнах някаква настинка  -гърлото ме боли и имам 37.4 Т. Пия парацетамол 3 пъти и витамин Ц, какво друго мога дс вземам - кърмим се. Нося маска постоянно, направо е ад.
 От снощи на 1та гърда имам бучка, явно запушен канал и кърмата не излиза, правих компреси и масаж, изцеждам след кърмене, но още си седи бучката.

# 373
Сега прочетох за това, явно е същото, аз честно казано не усещам болка или поне не ми е направило впечатление да ме боли. И това ще изтърпя само и само кърменето да е успешно и бебка да е сита и доволна. Това дали пречи на излизане на кърмата?

До колкото съм чела това не пречи на потичането на кърмата, но може да се дължи на неправилно засукване. Възможно ли е бебето да не захапва както трябва и това,да е причината? Или се случва само с помпата? Може размерът на фунията да не е подходящ? Помпата да не е Томи типи случайно?

# 374
Джейни - За бучката - даваш приоритетно гърдата с бучката да суче от нея. Може да правиш лек и нежен масаж от бучката към зърното, докато суче Може да си вземеш и лецитин - 3x2, докато се махне запушването. Спокойно, ще се оправи, но не става за ден. Не бих цедила, освен за облекчение, с кърмене се оправя. Може да пиеш и нурофен за температурата.

За настинката - джинджифилов чай, за гърлото - гаргара със сода, адски много помага.

Общи условия

Активация на акаунт