Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 186
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Мерси за идеите, ще пробвам ❤😊

# 556
Момичета, минавам  да ви благодаря за ценните съвети Simple Smile
Много съм щастлива ! Днес последните няколко хранения бяха мечта! Бебка сука без проблем и кантарчето показа 100-110. Силно се надявам да не е само инцидентно,но и така да е все пак ми дава надежда,че ще се справим. Вчера даже с мъка я накарах  да изпие малко изцедена кърма ,буташе шишето и се въртеше настрани да търси цица Grinning Иначе качва 30-40 гр на ден.

# 557
  • София
Здравейте, Дами!

Честита баба Марта! Бъдете здрави!

Искма да званя на консултант по кърмене, защото периода с рев повреме на кърмене не минава и вече ще се побъркам.
Какво ще ми препоръчате, ако имате опит-От страницата на Ла ла лече ли да търся направо?

# 558
Честита Баба Марта на всички. Grinning

Еуфория, или от страницата на Ла Лече лига, или от сайта на НАПК. В началото сменях консултантите, за да получа различна гледна точка, а и за да не досаждам. Има и национален телефон. Където и да звъннеш няма да сбъркаш.

# 559
Аз съм безкрайно доволна от Хедра , но се заплаща посещението. Има форма за записване на часове на сайта си и благодарение на нея изобщо се кърмим с малкия.

# 560
Честита Баба Марта! Аз наскоро виках в нас платен консултант а преди това се свързах с доброволец от ЛЛЛ. По полезно ми беше консултациите с доброволец. Може и аз да съм си виновна, защото се увлекохме да говорим по въпроси на кърменето, които или си ги знам или не ме касаят и някакси това, заради което исках да дойде, а именно позата, почти не говорихме. Каза, че си е ок, но аз знам че трябва да се коригира нещо. Изобщо моятаю опит показва, че далине платен или доброволец консулранта няма значение.

Може би най полезно ли беше да ли напомни за късата юздичка, видяхме, че Има. Сега се чудя може би заради късата юздичка се уморява по лесно да суче.

Някой от вас клипвал ли е юздичка и къде и на каква въсраст? В Токуда чух, че клипват.

Хедра много я препоръчват, явно е добра. При нас преди 7 години не ни се получи с нея и затова и сега не я търся.

# 561
Здравейте, Дами!

Честита баба Марта! Бъдете здрави!

Искма да званя на консултант по кърмене, защото периода с рев повреме на кърмене не минава и вече ще се побъркам.
Какво ще ми препоръчате, ако имате опит-От страницата на Ла ла лече ли да търся направо?

Кога се появява това?

# 562
Честита баба Марта! Понеже по-назад в темата се обсъждаха попми Spectra и аз обмислям да си взема. Понякога ми се налага ми се да изцеждам след малката и вече не ми се занимава с ръчната помпа. Разглеждах ги в Висвиталис и се чудя каква е разликата между S1,S2 и M1? На М1 пише,че е малка ,но кое и е малко ? Силата на вакума е същата като на S1 и S 2.

# 563
  • София
ДХЗ, бебето ми става на 3месеца в неделя. Изцяло на кърма сме. Запопна преди 2,3 седмици основно вечер да се сърди . Почна като докато яде да се дърпа назад и да плаче, изревава, издава жален звук, въпреки това обаче кърменето все някак ставаше, не се отказваше,въпреки че мрънкаше.

От няколко дни насам на половината от кърменията не иска въобще да засуче. Щом почне да се сърди, че е гладна и я взема да я кърмя, или по скоро в момента в който си покажа гърдата почва да се извива назад, да реве неистово. Гушкам я да я успокоя, едва успявам. Изчаквам малко да се поуспокои съвсем и почвам наново, същата работа. Пробвах и легнала, все същото. Тя яде на 2,5-3 часа.Днес Храненията от 9 и в 12 и бяха от шише, защото в един момент се отказах да я мъча да засуче и се изцедих.
Не искам обаче това да продължава, не искам да се цедя, но най - малко искам детето ми да се тормози и да не яде.

Пробвах да я кърмя и на 2 часа, без да я чакам да огладнее съвсем.

Най спокойно яде, когато се буди в 3,3и половина през нощта, когато е съвсем сънита. Но првз днея не спи толкова дълбоко и не мога да я нахраня и просъница.

Четох, че има кърмачка стачка, ама ако е гладна все си мисля, че ще засуче.
Имам подозрение и, че откакто прави така да се сърди докато яде не наддава както предните 2 месеца.

Имам телефона на Хедра. Ще изчакам ден, два и ако не успея нещо аз да направя по въпроса ще званя или на нея или на ЛЛЛ.

# 564
Бебето наспива ли се добре? На мен  ми изглежда като изнервено бебе, на което му се спи.

# 565
  • София
Бебето наспива ли се добре? На мен  ми изглежда като изнервено бебе, на което му се спи.

Ами наспива си се, мисля. Е, не е от най поспанливите със сигурност през деня. Прави няколко малки дремки през днея, и една по-голяма, като излезем на разходка в12и30 си спинка до 15, даже и до 16часа понякога (и вече стават 4часа от както не е яла и се буди да яде)
Тя е много весело и усмихнато бебе по принцип. Въобще не пести усмивки, гукания и мятане на ръчички и крачета.

# 566
И аз мисля като Ваня,че бебето е изнервено или изпитва някакъв вид дискомфорт.

Качвам по-долу малко полезно инфо за кърмаческата стачка на д-р Сиърс.

При даване с шише извива ли се,оказва ли съпротива? Какъв ви е вечерния ритуал, пишеш,че вечер е предимно проблема,разкажи малко по-подробно.

В какви пози кърмиш най-често? Изключила ли се варианта да е силна струя? Може да изцеждаш съвсем мъничко преди да дадеш гърда, ако засуква добре след това, вероятно ти е силна струята. Другият вариант да я сложиш върху теб по корем да суче. Има в първи пост видеа с позите и тази е показана.

Не на последно място, има ли някаква промяна в ежедневието ви,обстановката?

# 567
Би трябвало най-големия буден период да е 2 часа за толкова малко бебе.
Моето бебе се държеше точно както описвате ако не се е наспало. Хем иска да спи, хем да яде и резултата е рев и бутане и не яде, само реве. Така сме я държали да се наспи дори на ръце, за да може да се наяде и след това внимавам да не се стигне пак до такъв момент на умора, но ако се стигне пак така...спане на всяка цена и после ядене.
Да допълня малко за стачката...мисля, че съм чела, че не се случва при малки бебета, които нямат алтенатива за хранене, въпреки, че вашето познава шишето и може да е възможно. Също така бебетата се предумват да ядат като са в стрес, примерно някъде на гости, защото тогава търсят познатото и мама.

# 568
  • София
Еуфория, синът ми бе така. И то точно на същата възраст. Приспивах на ръце с биберон и после бутах гърда, за да яде. Това ме и усъмни, че има някакъв проблем (АБКМ). Това се и оказа. Като спрях млечните, детето сякаш бе различно..

# 569
За будният период е строго индивидуално. Звучи като да си спи детето, колкото му е нужно. Моето от малка повече от 2 часа сън през деня сумарно не са й се събирали. Ама хич не й пречеше да суче нон стоп. Само от колики ми се е извивала, но тук има нещо друго, друг дразнител. Феичка хубаво е отбелязала възможността да е дразнение от храна, която приемаш. Аз за това и попитах как приема шишето и дали оказва съпротива при пиене на мляко от него.

Общи условия

Активация на акаунт