Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 189
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Диди, огледайте зърното за блистер, т.е. малка бяла точка, от която не тече мляко като стиснете зърното. Може още да не се е запушил хубаво и да нямате запушване, а само да боли за сега. Другото е да коригирате позата, може нещо да не захапва добре.

# 541
Диди, огледайте зърното за блистер, т.е. малка бяла точка, от която не тече мляко като стиснете зърното. Може още да не се е запушил хубаво и да нямате запушване, а само да боли за сега. Другото е да коригирате позата, може нещо да не захапва добре.
Сега погледнах блистер няма все още, но е доста червено, все едно някакви кръвоносни съдове са спукани, точно така изглежда самото зърно

# 542
А като опипаш гърдата някъде да усещаш твърдо топче?

# 543
А като опипаш гърдата някъде да усещаш твърдо топче?
Аз разбрах, че няма запушване.

# 544
Може да е вътрешно запушване. Или да има някъде по към мишницата запушване, за това питах 🙂

# 545
Ами нямам, а болката в зърното когато засуче е страшна направо, не знам какво да правя

# 546
Нямаш ли крем Лансинох или друг с линолин? Става и чисто кокосово масло. Намажи се и виж как ще е утре. И без сутиени, гола или с много широка дреха,която да не притиска зърната.

# 547
Нямаш ли крем Лансинох или друг с линолин? Става и чисто кокосово масло. Намажи се и виж как ще е утре. И без сутиени, гола или с много широка дреха,която да не притиска зърната.
Ползвам крем Лансинох за зърна от самото раждане, след като започнах да кърмя, но ще пробвам утре да махна сутиена да видя дали ще има някакви подобрение

# 548
Опитайте наистина да оставите малко гърдите да дишат. Сменете позата и ако носите подплънки махнете ги и сложете  в сутиена бебешка памучна пелена нагъната, за да не тече много. Аз с първото кърмене цяла година използвах подплънките на авент и бях си купила и за второто такива. Оказа се че нещо са променили в тях или аз съм станала много чувствителна, но се зачервиха и подуха гърдите на кръгчета, както са подплънките и зърната ме боляха ужасно много. Махнах подплънките, поседях няколко дни колкото мога повече на въздух и с месеци не посмях да сложа подплънки, а ходех с нагънати бебешки пелени (като от нашето детство) и ги сменях често като се намокрят.

# 549
  • Бургас
Кърменето на близнаци - нищо особено. По-скоро здрави нерви, добра организация и много търпение . Или последователно или тандем. Най-добре е тандем, че не се губи време. Но като пораснаха повече вече по-рядко ги пускам тандем. Идва ми в повече всички дупки по лицето да са натъпкани с пръсти, ръце и всякакви играчки или да ги разтървавам.

а ти как ги роди и коя е най -удобната поза според теб? За сега гледам само тази като футболна топка и си взех такава възглавница, защото съм с малки гърди иначе трябваше да натъпквам няколко една върху друга? Някакви други препоръки за новородени?

# 550
Гонех 38-ма седмица, но те решиха, че ще излизат в 36-та (водят се недоносени). АГ-то също искаше края на 37-ма,но на  последния преглед ми каза,че вероятно няма да  се видим преди раждането и позна ... Раждах със секцио по спешност, защото първото бебе беше седалищно, с кръстосани крака. Ако се беше обърнал главично или поне да беше вирнал краката можеше и нормално да раждам.
За всяка жена удобните пози са различни, Чери. Експериментирай и ще намериш вашата/ите  поза/и. Всичко зависи от структурата на гърдите, тялото на жената и от самото бебе. Отделно в началото докато са съвсем малки ще имаш нужда от асистент да ти ги подава и наглася. Не че не можеш и сама да ги нагласиш. Ти все пак имаш някакъв опит с каката. Преди да се срещна с консултант пробвах доста пъти сама да ги наместя двете - къде с успех, къде без. Гледах различните пози по картинки и видеоклипове. Майка и мъжа ми помагаха. На срещата с консултантката тя ми показа вариант с V-позата ( вече бяха на месец почти). Това се оказа една от най-добрите за мен пози. Футболната не ми беше удобна докато не пораснаха. Успоредно съм ги слагала, също не беше нашата поза. Нощно време полулегнала с П-образна възглавница и още няколко други възглавници и с помощта на мъжа ми ги нагласяхме и аз заспивах преди те да са се пуснали. След седмица с помощ от асистент вече ги мятах по-спокойно и успявах сама да ги наглася .
За протокола съм с малки гърди, но съм висока.
Виж в блога на Айла за пози за кърмене. Има много снимки.

# 551
Момичета, от няколко дни малкия е постоянно с юмручета в устата. Само ги смуче тия ръце и се дърпа от гърда, за да си сложи ръцете в устата. Започна да суче много кратко и малко, не изпразва гърдите 🤔. На 3 месеца стана вчера, на какво може да се дължи това?

# 552
Зъбаците сигурно са почнали да растат и го болят венците.

# 553
Може и да е.започнал да суче по бързо и затова да е по-кратко. А може и да се разсейва с разглеждане на околния свят, той е по интересен от яденето. Опитайте да наваксвате с нощното кърмене. Или с нещо шарено в ръцете му докато суче. Или на тъмно в банята.

# 554
  • над кукувичето гнездо
Шарено герданче на шията ви.

Общи условия

Активация на акаунт