Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 190
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
vartoglava, а от чисто техническа гледна точка как се кърмят близнаците? Много ми е интересно, нищо че нямам близнаци...мисля, че ще е полезно и като информация.

# 526
  • Бургас
Лецитина ще го почна веднага след раждането, заради кръвните изследвания, ще видя за сминдуха какво ще е положението.....аз от на Хипп чая първият път никаква полза не видях, вдигна се кърмата, чак след като почнах сминдуха и лецитина. Но може би се дължеше най вече на това, че беше много гъста и на парцали. Въпреки, че ходех денонощно с едни стъклени бутилки  пълни с вода и ги греех и слагах на гърди, тръгваше, само докато те седяха там, супер гъста беше, то беше ад просто, за това сега искам да си го спестя ако може този ад.

Сега си поръчах и тази възглавница, за близнаци, дано влезе в употреба, мислих да ги кърмя едно след друго, но говорих с Демирева и ми каза - едновременно.....как точно ще стане, идея си нямам хахаха. Ама схемата я - има.

# 527
  • София
Момичета, имам подозрения за алергия към белтъка на прясното мляко при бебчо. Изрина се от лицето към тялото. Има в долната част на ушите и зад тях като атопичен дерматит и отделно се появи разстройство клонящо към диария.
Изключих кравето прясно мляко. Пъпките намаляват. Мога ли да пия козе и овче прясно мляко? Мога ли да консумирам краве сирене и краве кисело мляко или е добре да огранича всичко с краве мляко, не само прясното мляко? Може ли продукти от биволско мляко - това различен белтък от кравето мляко ли се води?
Благодаря Flowers Hibiscus .

# 528
Нищо не може! Спирате всичко млечно без значение от какво животно, защото белтъците са много подобни. Четете етикети и ако има млечен белтък, суроватка или нещо друго от сорта не го ядете. Спирате телешкото и гледате в каймата да няма. Така 2 седмици и после тествате като хапнете нещо и следите за реакция.
Преживява се, аз от миналия юли съм така. Ако ви трябват идеи какво да ядете може да питате!

# 529
  • София
Според мен е хубаво, освен всичко изброено от Ваня, да се спре и соята, защото тя също дава кръстосани реакции. И е хубаво да е поне за месец, тъй като белтъкът се чисти от организма на майката за 2-4 седмици. Каймата е хубаво да си я правиш във вкъщи, защото синът ми реагираше с кървави нишки от купешка, уж свинска кайма.

И аз съм насреща за идеи. От началото на ноември съм в този филм, плюс атопичен дерматит. Ако имаш въпроси, съм насреща.

# 530
Аз и яйца не ядях. Детето ми реагираше на яйца, освен това четох, че имат белтък, който е много подобен на някой от млечните белтъци. Каймата ни я мелят в магазина само от свинско месо и на бебето давам от нея и няма проблем. Сега след 7 месеца диета без яйца вече и аз ям и бебето яде цяло яйце! Та има напредък Simple Smile

# 531
И при мен имаше съмнения за алергия към млечните продукти, защото малката имаше разстройство вече месец и нещо и не откриваха от какво е пробвахме всичко, спрях млечните неща за 2 седмици давахме ентерол веднъж смекта казаха да дадем, но нищо не подейства, накрая се оказа, че просто от самата кърма се разхлабва, но си наддава дори в повече и няма проблем. Колкото до диетата в която не трябва да се яде нищо краве, може да ядеш козе ми казаха стига да обичаш де

# 532
Не може да се яде козе, ако трябва да е информативна диетата. Всичко се спира, задължително. Козето мляко съдържа същите белтъци, но в малко по-различно съотношение. Също така пробиотици да не се пият ако на тях не пише, че са безмлечни! За сега съм открила само един безмлечен и това е Вая.

# 533
  • Бургас
Има безлактозни продукти на пазара и то не малко, вкл прясни млека и подобни.Може да си ги хапваш спокойно тях

https://www.supermag.bg/food_products/mlechni-produkti/Pryasno_m … ko/view?iid=53133

https://www.balevbiomarket.com/bio-sirene-kotidj-bez-laktoza.html

и т.н, дори в кварталния магазин ги има , особено прясното мляко.

# 534
Оххх, не може и това! Лактозата е млечна захар, не млечен белтък!!! Човешкото мляко е най-богатото на лактоза сред бозайниците, та проблема не е в лактозата. Млечните белтъци са няколко вида казеини и суроватъчни протеини като алфа-латалбумин, бета-лактоглобулин, лактоферин, говежди серумен албумин и имуноглобулини. Ей тия белтъци са проблема...кой вече не е ясно, трябва да се изследва конкретното дете, но не е лактозата, която е захар и дори по химична структура няма нищо общо с молекулата на белтък.

# 535
  • София
И да се изследва, пак няма да е гаранция.  Често има фалшиво отрицателни резултати, та диета му е цаката. Ама строга, а не "от малко нищо няма да стане".

В момента, в който установиха, че синът ми е с алергия, спрях всякакви добавки, които му давах, с изключение на Вит. Д. Също така, забелязах, че при него и бобовите са проблем. А по съвет на гастроентеролога, спрях и ядките, цитрусовите и др. алергени.

# 536
Точно така е, няма "ама малко", нищо не се яде от забранените неща. Наистина тестовете не са сигурни, но може да се направят. И аз не ям бобови, ядки и семена. Моето като направи годинка се чудя дали да пусна тест с кръв от пръста, ей така на своя глава и от чист интерес, оказа се че го правят и "у наше село" Grinning

# 537
  • София
Точно така е, няма "ама малко", нищо не се яде от забранените неща. Наистина тестовете не са сигурни, но може да се направят. И аз не ям бобови, ядки и семена. Моето като направи годинка се чудя дали да пусна тест с кръв от пръста, ей така на своя глава и от чист интерес, оказа се че го правят и "у наше село" Grinning

Имам тестове от 6 м. възраст на дъщеря ми. Сега пуснах едни рутинни кръвни и пак показаха алергична реакция. Посъветвахаме да ги повторя към 1.2 год. на детето отново, защото имунната система е съзряла.

# 538
Кърменето на близнаци - нищо особено. По-скоро здрави нерви, добра организация и много търпение . Или последователно или тандем. Най-добре е тандем, че не се губи време. Но като пораснаха повече вече по-рядко ги пускам тандем. Идва ми в повече всички дупки по лицето да са натъпкани с пръсти, ръце и всякакви играчки или да ги разтървавам.

# 539
Когато кърмя от лявата гърда, точно преди няколко дена след като бебка засуче усещам някаква много силна болка прорязваща направо. На какво може да се дължи това някой знае ли

Общи условия

Активация на акаунт