Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 193
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • Лайпциг / Перник / София
dolca.callejo, радвай се, че все още не ти идва Grinning
Аз все още кърмя (10м), но ми дойде на 4-я месец след раждането. Има жени, които кърмят по 1-2 години и чак когато отбият бебето им идва отново МЦ.
Не мисля, че е нужно да си го предизвикваш медикаментозно, но ако нещо те притеснява, можеш да споделиш с АГ.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 12:48 от Angelaaaa

# 511
Аз 10 месец кърмя и нямам цикъл и хич не ми й липсва.

Цикъл не се предизвиква. Ще дойде когато тялото ти е готово, но докато кърмиш е нормално да няма. Но, да, АГ ще ти го обясни най-добре.

# 512
НИЩО не съм пила. Дойде ми за първи път 7-8месеца след раждането. А защо ти е да си го предизвикваш? Не мисля, че би било подходящо да пиеш подобни хапчета докато кърмиш.

# 513
Не се предизвиква цикъл на кърмачка...как го измислихте това? Липсата на цикъл се нарича лактационна аменорея, може малко да прочетете по темата. Когато нивата на пролактин са високи няма цикъл по ред причини, за които може да прочетете. Ако не кърмите и след 2-3 месеца нямате цикъл, тогава се ходи на лекар и се предизвиква. Аз с първото кърмене нямах цикъл година, сега с второто на няколко пъти имах симптоми като да дойде, но почти година и още го няма и дано да си е така още някой друг месец поне...
За кърменето на близнаци може да се свържете и с консултантата Айла, тя има близнаци и от първа ръка може да даде информация. Лецитина е добре да е слънчогледов. Помпа е добре да имате, за да правите допълнителна стимулация ако е нужно. Секциото не е фактор при кърменето, та не го мислете. Образуването на кърма се образува от отделянето на плацентата по какъвто и начин да е. Според мен този мит за секциото идва от там, че жените са по-трудно подвижни първите дни и реално прекарват по-малко време с бебето и в опити да кърмят. Аз след първото секцио бях "пушка", кърмехме си се постоянно с бебето, но след второто много ме болеше и не я държах толкова на гърда, знаех че прибера ли се всичко ще си е на мястото и не съм го мислила толкова.

# 514
Само не разчитайте, че няма да имате цикъл докато кърмите, защото моят се материализира на втория месец. Факт е, че в началото се налагаше да дохранвам, но сега вече само се кърмим с малкия, но цикъла изобщо не го интересува това и си е наличен. 
А така се надявах на още няколко месеца отсрочка :/

# 515
Цикъл се предизвиква с хормони, а хормони не се приемат докато се кърми.

# 516
И при мен се появи цикъл на втория месец след раждането, а сме само на кърма. Не съм от щастливките, които нямат докато кърмят Grinning Така си бях и с баткото, въпреки че  тогава беше на смесено хранене, мислех си, че сега като сме изцяло на кърма, ще ме подмине ама йок Smiley

# 517
Момичета, кърмя 6 месеца вече и не ми идва. Какво пиехте, за да предизвикате цикъла?

Аз знам, че докато кърмиш може да не ти идва цикъл, така ми казва моят гинеколог
А да попитам нормално ли е на мен да ми дойде вече а да кърмя само 2 месеца, дойде ми преди 2 седмици

# 518
  • Лайпциг / Перник / София
Нормално е. Възможно е дори МЦ да се възстанови веднага след лохиите (например след 40дни). При всеки организъм е различно.

# 519
Чери, вече са ти отговорили. Аз бях писала и в близнашката тема за кърменето.
Лично аз нищо не съм пила в началото. Сминдух заради проблеми с щитовидната жлеза не съм пила. Макар да имах запушвания доста често, да е излизала кърма на "парцали", блистери всяка седмица...до момента лецитин не съм пила. Справях се със зелево листо, топли душове и компреси. Понякога пиех чай на Хип, че се прави лесно и бързо. Други чайове майка ми правеше когато бях при нея. Бъркала съм си 1:1 мед, смлени семена копър, анасон и резене. Ядях сурови бадеми, орехи, жито варено, мюсли...Общо взето най- голям ефект имаше от съчетание Лактил и мнооооого течности ( предимно вода поне 2 л на ден).

# 520
Благодаря ви за подкрепата и съветите:heart:

Днес бяхме на контролен преглед. Долна граница е, но е ок...

# 521
  • Бургас
Щитовидната е ок при мен. Ще се допитам и с консултант, ама от опита който имах с каката не се минах ни без едното ни без другото.

# 522
  • София
С първото ми дете МЦ се възстанови точно на 28-я ден след раждането.

# 523
Щитовидната е ок при мен. Ще се допитам и с консултант, ама от опита който имах с каката не се минах ни без едното ни без другото.
Чери, от опита ми с двете едновременно ще ти кажа че дете с дете не си приличат. Едното сучеше вяло и продължава да го прави. Засуква си плитко понякога и съответно  ме разранява често. Сънено въобще не може да суче.  Виж когато е будно, гладно и ми преливат гърдите яде как требе и
( накратко мързи го да суче, чака да му се излива в устата). Другото е  трифазни помпа. Когато и да го закачиш суче здраво. Опосква и двете гърди до празно ( местя го на другата гърда след като първото е  минало през нея). Ако имам запушване слагам това дете на запушената гърда .
От разговори с други майки на 2 и 3 деца ( не всички близнаци) знам че може да е различно положението с кърменето. Ако първият път всичко е било ок, вторият може да не се получи, третият да се получи и обратно.
Мисълта ми е не се настройвай предварително, че ще имаш проблеми. Гледай да си спокойна. Като се родят животи здраве ще го мислиш. Хубаво е, че имаш предишен опит - знаеш горе долу какво те чака, но не знаеш какви ще са децата Sunglasses, хубаво е че искаш да си подготвена. Подготви се с позитивизъм най-вече.

# 524
  • София
Чери, не съм близнашка майка, но и моя съвет е да се настроиш положително. Имам две деца и двете са различни. Голямото сучеше на 3 часа по 5 минути на всяка гърда. Но пък когато МЦ се възстанови отказваше. Сега малкото се роди по-голямо и от раждането си до сега (1 год.) суче на всеки 2.30 часа. МЦ не й пречи (това беше най-големия ми страх).

Имай предвид, че при второ раждане кърмата слиза по-рано и се очаква да е повече като количество заради разработените канали.

Скоро правих консултация с ендокринолог и попитах изрично дали мога да пия Сминдух, а той за моя изненада каза, че няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт