Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 195
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Преди поне през нощта ядеше повече,а сега съвсем малко хапва и заспива. Ако не я събудя няма да се сети за ядене. Снощи цедихме за да може да хапне повече, но ефект никакъв. В 2 хапна 40 мл, а в 5 ч 60мл.

# 496
250гр за седмица е идеално. Няма за какво да се тревожиш. Радвай се на спокойното бебе докато не са тръгнали да избиват зъбите.

# 497
teg, а как цедиш? Само слагаш фунията и седиш? Пробвай да помагаш с ръка, все едно цедиш на ръка докато си с помпата. Това би трябвало да засили процеса. Също постепенно увеличавай силата на вакуума на режима на изцеждане до колкото ти е комфортно.
Ако не успяваш да изцедиш нищо, може и със Спектра да не стане 🤔 и само ще си хвърлила парите на вятъра.
За шишетата на Авент нямам идея кой модел, така ми каза консултантката по кърмене.
Иначе след цедене можеш да й дадеш да хапне, дори и да виси на празна гърда, пак ще стимулира. Аз се въртях в такъв омагьосан кръг на цедене и сукане на детето на “празна” гърда. Като спрях с цеденето и додаването от сонда (или шише), детето увисна на гърда и сучеше с часове, обаче кърмата се регулира и спрях изобщо да помпам. Помпането и дохранването беше до момент до който увеличих кърмата от 10 мл до 60-80 мл на цедене от двете гърди, а после момичетата тук ме окуражиха да мина само на кърмене. Страх ме беше, че ще ми спре кърмата ако не стимулирам допълнително с помпата, но не се случи, а напротив - кърмя си, нямам в излишък, но детенце си се храни, наддава и всичко е чудесно вече.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 23:57 от Fluffy Fluff

# 498
  • София
Момичета, благодаря много за съветите и подкрепата! Оправих се със запушването и температурата. Минах през топли душове и компреси, налагане със зелеви листа, лецитин в големи дози, слагане на бебето на запушената гърда с приоритет, общо взето всичко, което прочетох.
Лимонче, много добре си качва бебето, не го мисли.

Аз ползвам такива подложки за многократна употреба вече четвърти месец и съм страшно доволна. Пак за многократна имам на Авент някакви памучни и едни от био памук на Лени, и двата вида не вършат работа, за 30 минути подгизват и ми мокрят и тениската чак. Иначе от обикновените в началото използвах по една кутия на Нук, Авент и Лансинох докато ми дойде поръчката от Амазон и само на Лансинох ми харесаха. На Нук са мега гигантски, на Авент стават, но нищо особено,

# 499
Не е нужна за се поръчват шишета за Спектра - има си в комплекта, така че купуваш и след 15 минути вече можеш да цедиш Simple Smile въпросът е, че помпата идва с един комплект и ако искаш да цедиш двете гърди едновременно преди е нямало откъде да вземеш второ шише, фуния и шнур. Тях са поръчвали от Амозон, но вече има и във Вис Виталис.
Препоръчвам помпата иначе.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 07:09 от Alyssa

# 500
Момичета, вече се отчайвам. Бебето продължава да яде много малко Sad Незнам как да я накарам. Втори ден не е акала, възможно ли е да е от недостатъчно храна?
Не е критерий неакането.
Малкият ми син сучеше точно 5мин и пускаше гърдата,на 2-3 часа си направи режим, нощем имахме пауза от 5-6 часа сън.Наддаваше чудесно.

# 501
Fluffy много ти благодаря!! Точно това ми идва да направя, но не още ме е страх. Заради тези колики обаче гледам как й се яде, но не хапва всичко защотонсе опъва боли я плаче и не яде. Ако това продължи дълго се изморява и заспива и така и пускаме хранения... Само заради това се цедя.

Тази нощ обаче й давах на всеки час, искаше си, но беше спокойна. Превиваше се малко все едно й се ака, но не много и си хапваше. Сутринта към 7 бях с препълнени гърди тръгнах да я храня (изцедих малко да не й тече неприятно бързо) и пак колики и не хапна достъчно. Е в такива моменти съм блокаж да я изчакам ли да се успокои или да изцедя да не загубя кърмата.

Иначе аз мига да изцеждам само на ръка, макс по 60 от двете, тръгнах от капки. Но от помпата нищо не излиза. Не знам, може би си права, че спектрата може да е същото даже вероятността е голяма. Просто ми писна толкова време да отделян за цедене на ръка и си мечтая за по бързо.

Ако се справим с тези колики поне да не са докато хапва ще е друго. Но те се засилват от сука ето включително от шише. Явно й размърдват червата и от там:( днес ще пробвам с други бактерии, досега био гайа та нищо не помогна, а консултант по кърмене каза, че майки й споделяли, че био гайа та дори засилва колоните..

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 10:11 от teg

# 502
Спри пробиотика и опитай няколко дни да не даваш нищо или само някакви капки с лактаза като Биоамика, Колийф, Абоколикен или Газбимби (на билкова основа за по-лесно отделяне на газовете).

# 503
  • Бургас
Момичета предстои ми раждане и искамда си купя лецитин и сминфух, може ли да ми препоръчате читави. Особено за сминдуха чета че  има значение от коя част на растението се прави. Благодаря ви предварително!

# 504
Лимонче, 250 грама е супер наддаване...моите и двете никога не са го постигали за седмица. Абосолютния максимум беше 200 грама.
Teg, за коликите опитайте еспумизан или ако е много зле положението опитайте да спрете определени дразнещи храни от менюто си. Аз някак на интуиция спрях млечните напълно и коликите спряха за няколко дена и вече 8 месеца съм на диета. Като опитах да ги въведа на бебето се върнаха коликите до степен, в която не можеше да спи.
Диди, за течовете....ми няма да спрат като гърдите са препълнени, те просто преливат. Може да спре спонтанното течене но след 6-тия месец се е случвало на приятелки и то с второ дете, тогава регулацията е по-бърза и по-добра. Като не е удобно да седите със сутиен, може да си купите потници за кърмачки. Аз бих казала да, че дори и да не течете не е добре да седите без сутиен, защото гърдите са много тежки от млякото и ще увиснат до кръста... 
Cherry^Blossom, ако много държите си купете слънчогледов лецитин, а за сминдуха не знам, но по-скоро е ненужно да давате пари като не знаете какво ще е положението.

# 505
  • Бургас
Положението е, че ще са две и ще съм секцио и ще трябва да се натисна сериозно още от началото...Лецитина ще ми е нужен също , защото пак съм със завишени триглицериди, предишният път беше голяма мъка заради това, кърмата излизаше на парцали и се запушвах, докато не го почнах, сега поне си знам.

# 506
  • София
Чери, аз съм прясна след запушване от петък. Купих си лецитин на Валмарк и съм много доволна. Чак ще ме е страх да го спра...

# 507
teg, е, не си заслужава само заради коликите да купуваш нова помпа. Подкрепям за лактазните капки, можеш да пробваш и затоплена хавлийка в микровълновата да слагаш на коремчето.
Междо другото, чета една книга за съня, която Ваня ми прати и там пише, че предното мляко съдържа повече лактоза, която причинява повечко газове, затова се препоръчва бебето да прекарва повече време на гърдата, за да стигне до задното мляко, което е с високо съдържание на мазнини, които пък балансират количеството на лактаза и по този начин намаляват образуването на газове, съответно коликите. Отделно задното мляко има седативен ефект върху бебето, което помага за неговото успокоение и затова често заспиват на гърда към края на храненето.
Много интересен поглед, за първи път попадам на такава информация. Съответно пробвай бебенце да изпразва едната гърда до край преди да предложиш другата.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 12:22 от Fluffy Fluff

# 508
Teg, търпение и редуване на гърдите. Като почне да се извива, сменяш гърдите и така ако трябвa няколко пъти, докато категорично откаже. Пробвай да кърмиш легнала, така по-трудно ще ти "бяга" и извива бебето, а ако позата е коремче в коремче настрани, ще я топлиш и може би ще й е по-комфортно. Мисля, че ще ти се получат нещата само на кърма, но трябва търпение. Има видео в първи пост как да кърмиш легнала.

Не се фиксирай върху процеса, гледай сериал, чети книга, форума и прекарвай с бебо деня на дивана/леглото, до тебе водичка и полезни нещо за хапване.

Чери, внимателно със сминдух при ендокринологични проблеми. Иначе vartoglava ако се включи ще даде съвет за кърмене на две 😉

Слънчогледов лецитин и не гмо соев има в zoya.bg , аз съм си взела насипен сега, иначе преди взимах на Валмарк и съм доволна и от него.

# 509
Момичета, кърмя 6 месеца вече и не ми идва. Какво пиехте, за да предизвикате цикъла?

Общи условия

Активация на акаунт