Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 200
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Имам две деца,кърмени дълго.С първото дете много ми течаха гърдите, подплънки ползвах постоянно.С второто дете почти не се е налагало.

# 481
Привет момичета, някой от вас пробвал ли е помпа за кърма спектъра (spectra s1). Досега съм пробвал медела swing  и никаква работа не ми свърши, по бързо ю цедях на ръка. Но сега ми се налага да цедя по често и ми препоръпаха тази спектра. Понеже е 300 лева и се замислям много предвид негативния ми опит до сега.

Още нещо исках да ви питам, кога пиете лактогонния чай, важно ли е преди кърмене да е точно.

Извинявам се, че така нахълтвам в темата, но съм в по сложна ситуация за кърменето и докато се оправи имам нужда да намеря по бърз и мощен начин цедене от на ръка.

# 482
  • София
Диди, Приятелка и аз съм така със подплънките за кърма. Особено последните дни както пропуска едно хранене през ноща се събуждам от мокра горната част на пижамата, че чак и черешафите са мокри, 🤣 а всяка вечер си слагам чистички, нови подплънки. Ползвам тези на  Авент. Може би трябваше да си взема такива за многократна успотреба.

# 483
  • над кукувичето гнездо
Teg, за помпата не знам, аз ползвах на авент ръчна и електрическа.
За чая - няма значение кога се пие.
Ако с нещо можем да се от полза в завързаната ситуация, пишете пак.

Didi231, спрете чая за кърмачки.

# 484
didi231, защо пиете чая като нямате нужда от повече количество?
Опитайте с други подплънки. Аз съм пробвала Нук и са много хубави, но много скъпи. Меки са, много са големи, държат сухо и са едни от добрите подплънки. Абсолютния ми фаворит по всички критерии са Лансинох, чудни са, не спарват, не държат мокро и на цена са добре. Има ги в ремедиум и може и да се поръчват, около 15 лева за 60 бройки са. Първото си кърмене изкарах с Авент, но те спарват и се вмирисват. Пробвах и разни евтини, но бяха ужасни, подгизваха и пропускаха, та нямаше много смисъл в тях, освен това бяха малки и твърди.
И без да се задейства рефлекса на потичане ли течете? 
Аз с първото кърмене носих подплънки една година, защото в началото на храненето потичаше свободната гърда. Сега (с бебе номер 2 на почти годинка) не нося много подплънки, защото рядко тека спонтанно, но слагам една на свободната гърда в началото на храненето. Нощем ако притисна гърдите тека, ако са препълнени, но напоследък яде по 5 пъти нощем, та няма кога да се препълнят.

# 485
  • Варна
Подкрепям мнението за подплънките на Lansinoh, бях с тях, доволна съм.

# 486
teg, за 100 лв по-малко можеш да вземеш Spectra S2 от Вис Виталис. Разликата с S1 е, че не е са акумулаторна батерия, а трябва постоянно да е включвна в контакта. Всичко останало е същото. Също имай предвид, че и за двете ще трябва да си докупиш бутилчица ако ще я купуваш от България. Бутилчиците май на Авент са съвместими.
До колкото знам Спектра-та е с много фини настройки и се води за една от най-добрите помпи. Много консултанти я препоръчват. А Суинг не е лоша помпа но се води “по-груба”, а Спектра бидейки нежна, изцеждала повече за по-кратко време.
Това съм чувала. Аз си взех Суинг заради това, че аксесоарите са по-бързо достъпни и се намират във всеки магазин, вместо да чакам да пристигнат от Англия, но ако трябваше да ползвам помпа за по-дълго време (имах нужда от помпа само месец и половина), щях да инвестирам и в Спектра защото Суинг много ми протъркваше зърната въпреки всички фунии и настройки.
За подплънките, аз си взех бамбукови перящи се на случаен принцип от Амазон, но не мога да кажа колко добри са за абсорбиране на кърма, тъй като не тека особено много. Единствено в сравнение с еднократните на Canpol, които ползвах са мнооооого по-комфортни и мекички.

Уау, Ваня, 5 хранения на нощ 😮🙈 това звучи много изморително 😮

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 22:52 от Fluffy Fluff

# 487

Много благодаря за отзивчивостта!

В омагьосан кръг сме заради коликите, много я мъчат и дълго, заради което пропуска хранения. Усещам, че кърмата ми намалява. Цедя на ръка, защото с медела медела нищо не излиза, но не мога много, трудоемко е, а не ми остава време..

Знаете ли колко време след цедене трябва да мине, за да й дам на нея и да има нормална, а не слаба струя? Аз мислех след 10 15 мин, но ми казаха час... Това съвсем ми съкращава времето за цедене:(

За съжаление давах вече няколко пъти от шише дано не доведе повече проблеми. Като съм изцедила току що и точно тогава й премине и си поиска да хапне, давам изцеденого от шише Sad според вас много ли зле ще се отрази?

Fluffy много ценно, хич не се бях усетила, че само това е разликата. Явно е добра помпата. А със всички бутилки на авент е съвместима или само определен модел?

# 488
И аз използвам Лансинох, добри са определено. Аз питах дали спира този период с теченето на гърдата, защото просто ми се иска понякога да съм и без сутиен особено вечер, но явно засега няма как .
Относно чая за кърмачки пия го, защото не е страх да не ми спре кърмата въпреки че сега е доста пак си имам някакъв страх да не спре изведнъж

# 489
Момичета, вече се отчайвам. Бебето продължава да яде много малко Sad Незнам как да я накарам. Втори ден не е акала, възможно ли е да е от недостатъчно храна?

# 490
Лимонче,
След първите 4 седмици, акането може да не е всеки ден и няма нищо притеснително. Просто усвоява кърмата детето. Ако мислиш, че изпитва дискомфорт, тогава клизмичка мелилакс. Но аз бих изчакала поне още 2 дена, ако детето няма симптоми, че му е кофти на коремчето. Още ли е поспалива? Наддаде ли 1я месец?

Диди, от какво те и страх, ти буквално течеш, ама пиеш чай. Аз никога не съм си намокряла дори и блузата и не съм близвала чай. Тя кърмата не може да спре от раз ей така. Ти не си кранче. Дори да спреш да кърмиш утре, кърмата ти няма да спре за седмица, две или месец. Абсолютно нерационален ти е страха.

# 491
Лимонче и ние така:(

За акането обаче знам, че не е критерии. Понякога не акат, защото усвояват по добре кърмата. Гледай и по други критерии - пишкането, наддаването и т.н.

# 492
Лимонче, не минахте ли теглене при педиатъра? Само кантарът би показал как се справя бебето със сукането. Иначе, за бебе над 40дена май е нормално да ака и на 7дена веднъж.

Тег, опитай преди да купиш нова електрическа помпа да затоплиш леко фунията на помпата? Вземи си ръчна помпа Бертони (около 20лв е). При някои жени просто кърмата не тръгва с електрическа и цедят по-ефективно с ръчна.

# 493
От неделя до сега е качила 250 гр ,но последните два дни савсем по малко яде. Иначе е спокойна и си спи. Имам чувството ,че ако я оставя цял ден ще спи. Активното и сукане е има няма 5 минути ,а останалото време до час и половина се мъча да я разсъня.

# 494
Ами наддава си детето значи. Голямо ленивче си имаш. А през нощта хапва ли?

Общи условия

Активация на акаунт