Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 202
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
  • над кукувичето гнездо
Витамин Д и много храни, богати на калций. В нета има инфо кои са. Пробвайте и с млечни, но кози, овчи, биволски.

# 466
Сусам/ сусамов тахан. Аз слагам в овесените ядки.

# 467
Освен тахана от сусам, чия семена, амарант. И въобще зърнени храни.Може да се добавят към палачинки, смути, каша. Сьомга и сьомгова пъстърва. Боб и леща. Сушени смокини, банани 🙂

# 468
  • София
Никакви млечни не мога да консумирам. Както и бобови. И ядки. Поне за момента.  Тепърва почвам да вкарвам някои от забранените храни в моето меню. Ама карам бавно.

Между другото, за Вит. Д - ще пия от Вигантола на детето. Обаче по колко капки? На него му давам 2.

# 469
Чия,сусам и амарант са семена, та не би трябвало да е проблем, но провери 😉

# 470
  • над кукувичето гнездо
Значи зеленолистни зеленчуци и тофу. Вит. Д по 1-2 капки. Той помага за усвояването на Са. Ако започнете да излизате повечко на слънце, като се разпролети и не използвате много слънцезащитни кремове, може да го спрете.

# 471
  • Варна
Най-вече броколи, портокали, сусамов тахан, бял боб.

# 472
Аз кърмя вече 2 месеца, от самото раждане досега не съм свалила подложките за гърди, непрекъснато съм с тях, защото иначе ми се намокря сутиена и съответно дрехите. Въпроса ми е това докога продължава има ли начин да спре да тече кърмата и да спра да ги нося тези подложки, защото са доста неприятни и като цяло не са удобни

# 473
  • Варна
И аз бях така, вече забравям, но към 3-4 месец сякаш вече нямах нужда от тях.

# 474
И аз бях така, вече забравям, но към 3-4 месец сякаш вече нямах нужда от тях.
Събуждам се сутрин и подложката вече е набъбнала ще прелее чак толкова много кърма

# 475
Леле, Диди, сериозно ли? Направо искрено ви завиждам на тези с много кърма, при мен такова чудо няма . Колко пъти през деня се храни бебчето? А през нощта? Как я поддържаш толкова много?

# 476
Леле, Диди, сериозно ли? Направо искрено ви завиждам на тези с много кърма, при мен такова чудо няма . Колко пъти през деня се храни бебчето? А през нощта? Как я поддържаш толкова много?
Не мога да разбера и аз, абсолютно нищо не правя само пия чай на кърмачки на Хип, просто много тече тази кърма само да си сваля сутиена и директно започва да тече гъста кърма, детето яде по 7 пъти на ден някъде, защото ме накараха да и направя режим, тъй като започна да качва доста, но наистина не разбирам защо тече толкова много кърма, по принцип не ми пречи само дето с тези подложки е много неприятно и спарващо

# 477
  • Варна
Да, от средата на 2 месец отпаднаха нощните хранения и сутрин беше страшно, нормално, ако паузата в кърменето е по-голяма нощем. Но постепенно, разреждайки се храненията, се регулира всичко, така течах първите месеци постоянно и подплънките се надуваха като памперс, също когато заплаче и малкият. После чак не вярвах, че нямам нужда от тях.
Всичките ми приятелки се смайваха с мен, защото не съм с голям бюст, а малкият голям шишко се заформяше. Сега като го гледам на 7 месеца колко дебел е бил, ми е много смешно. Тогава се тревожих много, но само от кърма беше всичко. Със захранването и по-голямата активност спря да качва, но и след 6 месец вече не растат така интензивно. В периода на коликите ядях основно орехи, фурми, авокадо, козе сирене, козе мляко, моркови, червено цвекло, четях постоянно какви храни мога да ям от страх да не засиля коликите. После вече се отпуснах в храната и консумирах почти всичко. И преди съм писала, при кризи в количествата ми помагаше най-много червено цвекло. Още го кърмя, почти на 1 година и 3 месеца е.

# 478
Приятелка, искаш да кажеш, че червеното цвекло ти е увеличавала кърмата, така ли? Ще взема да пробвам и аз, сурово ли го ядеше?

# 479
  • Варна
Да, увеличаваха ми кърмата цвекло и фурми(както и на моя близка). Цвеклото го пиех на фреш с ябълка или морков, на салата сурово с морков, сурови тиквени и слънчогледови семки или варено на салата(доста рядко така). По принцип не трябва се се прекалява с консумацията на сок от цвекло, добре е да е смесен винаги с ябълка или морков.

Общи условия

Активация на акаунт