Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 206
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Ми няма да свръхстимулирате, защото част от регулацията е като има запушване да не се произвежда толкова много в запушената гърда, защото иначе ще гръмне.

# 451
Няма проблем, иначе до сега да бях гръмнала поне 20 пъти 😂
Може да даваш двете гърди на хранене, докато се оправи запушването.

# 452
Здравейте,
може ли кърма, която е била в хладилник, след това претоплена и после пак в хладилник да се замрази? Изцедих сутринта, притоплих към обяд, разнасях я около час и нещо с термобокс, но така и не потрябва. Струва ми се, че нищо няма да и има, но да питам все пак. Рядко цедя, не съм замразявала, а ми свиди да хвърля 150мл...

# 453
  • над кукувичето гнездо
Не, не може. Веднъж претоплена или се използва, или се хвърля.

# 454
  • София
Здравейте!
Бебчето ми обикновено се наяждаше само от едната гърда. От няколко дни насам, обаче когато идва ред да яде от дясната гърда, суче, суче, но след като поомекне гърдата почва да се сърди, спира да суче и предлагам лявата(която от началото ми се струва, че винаги има повече кърма) ,където вече сама се отказва.
Това дали е знак, че кърмата ми намалява  и да взимам да се притеснявам или може би е почнала да пие по повече и не и стига...
Почнах след като е яла от дясната гърда да я доизцеждам и все пак има по малко мляко, но нз дали така ще мога да и увелича кърмата, защото вече минаха няколко дни и не виждам ефект.
Пия и от чая на Веледа за кърмачки по 1,2 на ден не повече.
През ноща понякога прави по голяма пауза, понякога не. През ноща  винаги си усещам гърдите по напрегнати и пълни отколкото през днея.

# 455
На колко е бебето?

Аз не виждам проблем, очевидно бебето след като се наяде, спира. Нормалното състояние на гърдите е да не са напрегнати и на камък, а да са меки. През нощта (първите месеци) са такива, защото се прави по-голяма пауза отколкото през деня. Омекнали гърди не означава, че няма кърма, не знам откъде е тая посъвместна заблуда.

Относно чайовете за кърмачки - аз мисля, че са една голяма хубава маркетинг стратегия и до там.

# 456
  • София
Бебето е на 2+++ месеца. На 3ти март ще направи 3. Бебто яде на 2.5-3часа, освен през ноща, ако спи не я будя,там паузата понякога е по-голяма.
И аз съм наясно, че омекнали гърди не значи съвсем, че няма мляко (а и доизцеждам по малко след нея), но тя спира да ги иска и затова се зачудих.. Нз защо не и харесва, когато станат меки 🤣🤣 явно трябва да я оставям още малко преди да я преместя.

А за чая, знам ли.. Храня се добре, пия и много вода.. Ама пусти страх да не ми намалее кърмата.

# 457
Здтавейте, и аз ще ви споделя напоследък в каква ситуация сме... Бебо е на 55 дни, предлагам по една гърда на хранене и забелязвам, че когато се храни от лявата нервничи повече, има доста дърпане и мрънкане, което отдавам и на колики, усещам кога слиза кърмата и след като я изцука започва да се дърпа... По някое време кротва и си дояжда, но забелязвам и че по-бързо огладнява след това, примерно след 2 часа или 2,5ч., знам че си е нормален интервал за кърмаче, обаче когато се храни от дясната, едно че повече се застоява, не е нервен, може малко когато напълни тумбачето и го заболи, но яде много по-спокойно и усещам, че по-често слиза кърма, а след като приключи спокойно издържа 3 часа до следващо хранене, а ако е вечер и е ял от нея сме имали 4-5 часова пауза, веднъж даже 6 часа, което с другата гърда е непостижимо (два часа и това е).  Съвети? Може би ситуацията е напълно нормална, но реших да споделя, ако някоя мама е изпитала нещо подобно.

# 458
Здравейте,
може ли кърма, която е била в хладилник, след това претоплена и после пак в хладилник да се замрази? Изцедих сутринта, притоплих към обяд, разнасях я около час и нещо с термобокс, но така и не потрябва. Струва ми се, че нищо няма да и има, но да питам все пак. Рядко цедя, не съм замразявала, а ми свиди да хвърля 150мл...
Не може, изхвърля се! Претопляна кърма, разнасяна топла се изхвърля, в никакъв случай не я използвайте и не я замразявайте.

maggie22 и Еуфория, защо храните от една гърда? За мен това няма смисъл, не се обиждайте, но като бебето започне да яде по 180-200 мл ще се разхождате с една огромна гърда и една малка... Според мен си давайте и двете гърди и ще сте си спокойни. Ситуация, в която давате една и питате дали няма мляко ми е меко казано странна, защото мляко има в другата гърда и просто трябва да предложите да се донаяде детето. Ако има по-малка или по-нелюбима гърда предлагайте първо нея и после другата, за да може докато е много гладно да се наяде повече там и да прави по-добра стимулация там.

# 459
Ок, а например ако се наяде само от едната и заспи, оставям ли го, защото трудно ще го събудя, за да цока пак... Или нощем например, той си цуква 5-10 мин и заспива, тогава мисля, че мога да ги редувам, а и спи толкова дълбоко, че няма шанс да го разбудя за смяна... За през деня мога да пробвам да предлагам и двете, просто така си бях свикнала с по една на хранене и си ми беше удобно. А вие как разбирате кога да смените гърдите...извинявам се за малоумния въпрос, до сега не ми се е налагало и искам да се запозная.

# 460
Детето яде на едната, пуска само и местя на другата. Ако задреме на първата и спре да дърпа махам от гърдата и местя на другата. Обикновено при смяната се разбужда. Нощем винаги предлагам първо едната после спящо си я местя на другата, малко се разбужда и яде и на другата. Ако не иска да яде, което се случва понякога (но чак като мина 10 месеца) си оставям да спи, а сега просто си тръгва и иска да си играе даже без да се е наяла добре.

# 461
Може да се смени памперса, а ако е много дълбоко заспало и да се измие дупето. Тогава със сигурност ще се събуди.

# 462
Момичета, метода 7-5-3 се използва за увеличаване на кърмата ли?

# 463
  • над кукувичето гнездо
До колкото разбирам, е по-скоро за поддържане.

# 464
  • София
С профилактичните прегледи на сина ми (на 6 месеца) си пуснах изследвания и на мен, за да видя безмлечната диета докъде води. Еми, калцият ми е на долна граница, от там и още няколко показателя. Някаква идея как да си набавя калций с храна? Изключвам добавките, защото те са ми ясни - уж съм си купила да пия, но ги пия веднъж седмично. Постоянно ги забравям...

Общи условия

Активация на акаунт