Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 970
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета, първо да благодаря отново за вашата подкрепа! Кърменето продължава успешно за сега втора седмица 🥰.
Да ви питам коя поза би била най-ефективна за отпушване на каналчета в долната част на гърдата? В горната част и встрани няма проблеми, разнасят се, но една бучка отдолу не мога да я отпуша вече четвърти ден и се чудя как би било по-удобно на бебо да въздейства. Кърмя най-вече полегнала настрани.
Isa_pisa, това с агитката много ме разсмя 🤣🤣🤣

# 91
Лимонче, преди дни и аз хапнах яйце и при нас имаше не знам дали е причина.

Love_fairy  Hug
Напълно те разбирам Heart
От вчера и аз стигнах до извода, че навсякъде или трябва да я водя или я намирам с един поглед сърце да ти скъса. Но все още е студ. Аз съвсем се същисвам зъби ли ще има дразнят ли я ... миналата седмица беше болна и от днес през деня беше на гърда, но снощи ме щипа блъска накрая изцедих и яде от шише, а преди не го искаше.  Вече не знам. От притесненията по настинката кърма намаля ... Днес чак се оправи. Много рядко до момента я оставя,  но примерно свекърва ми прави следното -
 тя не иска шишето като й дава. Приспива я и й го дава и така...
Всяка монета има две страни и всеки знае себе си. При нас е почти сигурно, че ще се наложи да се върна по-рано на работа и няма как да кърмя колкото исках - не ми се мисли. Непредставимо и гадно ми е, но и финансовата страна ми е важна....,  
Та исках кажа, знам как се чувстваш. И с трите деца ми е бил тоя период понякога ад, но минава. Днес гледам големия - че е една глава над мен на 15г. Него не можах да кърмя. Изцеждах и давах,  но бързо ми спря кърмата от само себе си. С малкия цедих шест месеца денонощно. Той е на 9.  
И само сега с бебка успях да кърмя -да след сума ти сълзи но успях.
Но и тя е човече с характер че ... абе да са здрави.
Успех и Hug

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 05:50 от janakrasi

# 92
И аз съм скачен съд с бебето и с първото бях така година и половина. До тогава никой не я беше гледал освен мен и баща и три пъти за час, когато трябваше да ида на лекар. Дребното пищи даже от баща си като ме няма в стаята, не винаги де, но ако е много изморена има нужда да съм там, явно ме свързва с приспиването, нищо че не е на гърда. Всичко минава и заминава. Вярно никъде не излизам без нея, освен до кварталния магазин сега в грипавото време, иначе пак с нея.
Fluffy Fluff, така нагласяте бебето, че брадичката да е при топчето. Ако трябва слагате бебето на леглото и се надвесвате над него...малко смешно, ама като няма кой да гледа е добре Simple Smile Правите масаж като избутвате топчето към зърното.
Аз до третия месец кърмих с компресия, много го мързеше бебето, после започна да яде по-лесно без помощ, но пък почнаха запушванията. Като правех компресия си усещах къде има мляко и го поизбутвах и едно запушване не съм имала. Сега пак така започнах нощем, за да яде по-бързо, защото ми се спи, а и на нея и се спи... Та мисълта ми е в това, че ако правите някакъв масаж профилактично като кърмите шанса за запушвания е доста по-малък.

# 93
Мамчета,моята принцеса суче на два-два и половина часа,но много бързо заспива на гърдата.Опитвам се да я будя,но не.Кърма имам достатъчно (Слава Богу) но тя след 10-15 мин.е заспала.Дали и е достатъчно?На 8 дни е.Спокойна е,само папка и спинка,но не ака много,а като ака има като примесена вода с акото?Боже доста неща съм забравила...все едно ми е първо

# 94
Аз и двамата ги мъкнех с мен навсякъде, но е истина,че човек ограничава много себе си.
Успокоението е,че не е вечно!:)))

# 95
Благодаря ви, момичета Simple Smile
За сега ще отложа тази почасов работа. Не ми е за финансите, но щеше да е хубаво да си поддържам нивото и да се социализирам малко Simple Smile Просто се оказва, че търсят човек много спешно - за след 2 седмици. Иначе лекциите са 2 път седмично (събота и неделя), като има 20 мин почивка за тези 3 часа, ама ММ ще се побърка да ми я кара да я кърмя...хахаха. Та не е на всяка цена това упражнение Simple Smile Все пак се надявам да се впиша в нещо такова като практика до края на годината Simple Smile
Иначе дребка с майка ми е била послушна, даже заспа и пропусна часа за ядене Simple Smile Може наистина да е усетила, че ММ се е паникьосал Smiley

# 96
Лимонче, следи акото. 1-2 пъти слуз не е притеснително. Ако се появява обаче по-често и бебето проявява и други симптоми (обрив по муцунката, зад ушите, гърдите, коремчето, промяна на цвета на акото, кървави нишки в акото, повръщане), може и да е алергия или непоносимост към нещо, което ядеш. Следи и температура (може да бори детето някаква инфекция), ей тука хубаво е написано https://www.healthline.com/health/mucus-in-baby-poop#see-a-doctor, предупреждавам, че има снимка на ако 😄
Love Fairy, аз мисля, че би могло и да стане начинанието. Взимате една подходяща носилка (май тай или раничка), таткото излиза да разхожда бебето в носилката, идва в паузата ти, храниш я, сменяш и айде пак в тати. Той може да се види с приятели или да изведе другото дете малко. Повечето бебета заспиват в носилката много бързо. Ако сте скептици поне си наемете за седмица, да опитате как е. Може да идеш до училището, до магазина, навсякъде общо взето, дори може да я кърмиш в носилката. Мен лично ме прави много мобилна, таткото също я носи, даже по-често и от мен.
SweetMaminka, може да я вдигаш и оригваш и да предлагаш и другата гърда, а за акото - ми то си е бая течно в началото, не помня да съм сменяла баш воднисти, следи го, може да е било единичен случай.

# 97
Благодаря ти, Кактусче! Ние от седмица сме в отбора по бебеносене Simple Smile С раница ергобейби, даже на консултация бяхме за правилно носене ☺ Ще обмисля още няколко часа и ще взема решение. Много скорошно идва това нещо и не съм 100% убедена , че е възможно Simple Smile

# 98
Здравейте, съвсем започнах да се отчайвам... Кърмя ( уж ) на поискване( между час и 3 и половина се буди), седи на гърда между около 40-60 мин и пуска или заспива( седи само на едната) Пробвам да цедя  с ръчна, ей сега купих и електрическа на медела ( не ми цеди изобщо, май зърното ми идва голямо за канала), та се чудя аз изобщо кърма имам ли...детето като суче му излиза чат пат от устата някоя капка ама в тия пусти помпи що не пада нищо ( най мн 20 мл на цеденето от двете Sad) или имам мн малко кърма или и аз не знам, направо ще умра от безсилие..на 7 дни сме ..ако може някой да помогне със съвет..мн искам да я  кърмя

# 99
Добре дошла, Кари! Ами добре звучи, кърмиш на поискване, детето суче. Защо ти е да се цедиш изобщо?

Възможно е фунията на помпата да не е правилния размер за твоите гърди. Но някои жени като мен, трудно изцеждат с помпа. И в началото и сега (9 месеца по-късно), мога да изцедя 40-50мл от двете гърди общо. Изцеденото количество не е мерило за количество кърма, бебето изсуква повече и по-ефективно от всяка помпа.
Та от това, което казваш, проблем няма ☺ Ето кърмя я още щурачката, заже в момента, докато пиша.

Бих те посъветвала да вдигаш и оригваш като пусне едната гърда и да предлагаш и другата, ако иска - ще суче. И ако не се размрънка до 3 часа, аз бих събудила, просто са по-поспаливи в началото.

# 100
Карина, кажи колко хранения имате за 24часа. Трябва да са ПоНЕ 8,  а най-добре 10-12. Бебето пишка ли и ака ли достатъчно. Ако не се лъжа май трябваше да има поне 3 наакани памперса с количество колкото монета от един лев. Ако на всяко хранене сменяш напишкан памперс, и ака достатъчно не ти трябва да цедиш, защото ако продължаваш така най-много да си докараш хиперлактация. Ако чак толкова държиш да го правиш, опитай да затоплиш леко фунията на помпата.

# 101
Медела имат различни размери фуния и може да трябва друга, а не тази в комплекта. Освен това компресия при цедене или наместване на фунията и натиск с нея.
Може да опитате да цедите на ръка. За мен е по-бързо, по-безболезнено и по-лесно, защото не мия помпа. Моята помпа събира прах в шкафа Simple Smile
Кога опитвате да цедите спрямо храненията на бебето и с каква цел?

# 102
Момичета, това запушване дето не минаваше 4 дни се оказа 2 блистера. Осъмних се защото при засукване има болка в зърното и сега се загледах и видях 2 бели точки. Накиснах гърдата, минах със спирт и със стерилна игла повдигнах кожата. И от двете изскочиха твърди бели топченца като топче от ексфолиант и като тръгна едно мляко... от каналчето на по-голямото топче изтекоха 20 мл със страшна скорост (събрах ги в предварително приготвено шишенце със скала) ама направо на бясна струя 😮. Буцата изчезна веднагически. Още едно преодоляно препятствие 😇
Почистих хубаво със спирт и сега седя разголена с малко намазана кърма върху точките уж за по-бързо зарастване.

Карина, аз определих размера на фунията за мен с ето това клипче на Медела https://youtu.be/2Rzazf1lJ3s
Тук е показано как трябва да изглежда правилния размер. При мен например трябваше да е един размер по-малка от фунията, която върви с помпата.

# 103

Ето ориентир за наакани и напишкани памперси.
В другата тема ще я сложа тая снимка в заглавен пост 😉 от тук може да се изтегли https://www.namama.bg/upload/Tablica%20Kurmene%20na%20bebeto.jpg

Браво, Флъфи! Чудесно си се справила!

# 104
  • над кукувичето гнездо
Честито бебе! Не всяка помпа е подходяща за всяка гърда и не всяка жена може да изцеди нещо с помпа и/или на ръка, което не означава, че няма кърма. Продължавайте да кърмите, следете мокрите пеленки и изцапаните и всичко ще е ок

Общи условия

Активация на акаунт