Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 964
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Взимаш си Лецитин и почваш да го пиеш. Май 2×1. Дозата май можеше и  да се увеличи още ако си предразположена към запушвания. Започваш да цедиш по по-малко. Ако сега цедиш по 100мл - почваш по 90. На всеки някоко дни сваляш с по 10 цедените милилитри Или ако сега цедиш на всеки 3 часа, пробваш на 4. Или да цедиш през едно хранене. Аз с първото дете първо махнах нощното цедене, после започнах да цедя през едно хранене през деня и накрая цедях само вечер преди лягане, като накрая цедях по 10-20мл и спрях.

# 76
Ако прочетеш статията от блога на Хедра, която ти дадох в по-предишния си пост, ще разбереш как да действаш и да я спреш по естествен начин.

# 77
  • над кукувичето гнездо
Magi, може да пробвате да нахраните бебето и след това, когато се е нахранило и поуспокоило, да се изцедите и да запазите кърмата за следващото хранене.
Ако, все пак, сте твърдо решена да спрете кърмата, по-добре е с намаляващи обеми. Отнема известно време, но е по-благоприятно за тялото ви. Продължавате да цедите по настоящия график, но не до капка. Щом видите, че струята отслабва, спирате. Ако всеки път цедите еднакъв обем, намлете с 10-20-30 мл, в зависимост от обема. След три-четири дни, намалявате още. Ако гърдите се препълват преди да дойде време за следващото цедене, изцедете до облекчаване на напрежението. Когато обемът стане малък - до 40-50 мл, опитайте да пропуснете цедене, примерно на обяд, или иголемете интервалите. Така постепенно през няколко дена се намаляеа обема, после се пропускат изцеждания. Като стигнете до веднъж на ден, правите няколко еднократни изцеждания през ден и спирате. Вземете лецитин, пийте салвия, мента и мащерка. Яжте магданоз. Проверявайте гърдите за запушвания. Ако се запуши канал, цедите докато се отпуши и цедите до капка един-два дена и налагате зелев лист. После - по горната схема. Успех!

# 78
Хайде да не превръщаме темата в другарски съд! Всички знаят, че кърменето е важно и жената го знае, за това е цедила месец и явно не е нейното нещо. Възхищавам се и на месец цедене!
По-добре е да спрете кърмата физиологично с намаляващи обеми, защото достинекса не действа много добре на тялото. Чела съм че не е много полезен и ако можете го избегнете. На моя приятелка беше изписан 3 дни по 2 таблетки през ден, но е добре да го изпише лекар. Предполагам скоро ще ходите на профилактичен преглед след раждането, нали преди месец сте родила, та може АГ-то да ви изпише.
Успех, който и вариант да изберете и не се чувствайте виновна, че спирате да кърмите, защото спокойна майка е по-полезна за бебето от каквато и да е кърма.

# 79
Аз също няма да съдя никой за изборът му Simple Smile Голямото ми дете отгледах с АМ. Забележки нямам Simple Smile
Сега с малкото не мога да мръдна никъде за повече от час, а тоя час за какво стига - за едно нищо 😂 Изпускам почти всичко, свързано с каката - тържество, концерти. Да не говорим, че ходенето ми на фризьор беше стрес от всякъде. Разказах ви в предишната тема как заварих ММ и малката в петък , само да ида до училището на голямата. Не мога да се разбера с моите приятелки за точен час да се видим в близко заведение, защото не знам точно кога ще кърмя - все пак на поискване , на 2-2,5ч, ама всякакви неща се случват. Вечер заспивам само с мен...Кърменето въобще не е лесно...мдааа. За сега сме така, но малко се плаша как ще почва пюрета, каши, вода! Как ще я отбивам някой ден.

# 80
Извинете, но с това: „На някои хора им е лесно отстрани”, тя си заслужи по-осъдителния тон в предните коментари. Не мисля, че има някой в тази тема, на който да му е било лесно, особено в началото.

# 81
Извинете, но с това: „На някои хора им е лесно отстрани”, тя си заслужи по-осъдителния тон в предните коментари. Не мисля, че има някой в тази тема, на който да му е било лесно, особено в началото.

Не е лесно Simple Smile Нито в началото, нито в средата, а за края не ми се мисли 😂
Аз обаче не бих издържала да цедя и да храня от шише.

# 82
Благодаря ви за съветите, но кой какво е заслужил ВИЕ не го решавате.
Тук наистина има компетентни хора по темата, за което пак казвам - Благодаря!
Останалите са тези, които съдят и се мислят за знаещи, но никой не знае всъщност на другия човек какво му е. Да, всеки е минал през това, но от човек до човек има разлика и това как го понася.

Понякога се чудя на себе си, защо задавам въпросите си и споделям по темата, все ще се намери нялой, който да те "осъди" и да си получиш "заслуженото"...

# 83
  • над кукувичето гнездо
Magi, нещата минават и заминават. Работете по приоритети, а останалото, това, което ви натоварва, пуснете към фоновия шум.

Ще призова отново за нормален тон и без меренки и начукване на канчета в темата!

# 84
Love fairy,просто свикни да правиш всичко с бебето и ще видиш колко ще ти е по-лесно. И аз съм с по-голямо дете и единственото нещо,което съм пропуснала е коледния им концерт миналата година,защото малкият нямаше месец. Не се сещам колко голямо беше твоето бебе,но аз от мн малък го водя с мен и свикнах да го кърмя навън...и на фризьор ходя с него,но той спи в количката пред салона,като го виждам непрекъснато разбира се,и на концертите и тържествата на каката съм го водила от 4 месечен,че и съм го кърмила на единия концерт,на който заспа като заклан независимо от музиката,а за кафетата с приятелки...там е редовен посетител...от тях пък май-малко трябва да те притеснява,че ще дойде време за кърмене.

# 85
Подкрепям всичко от горния пост ☺
  Love Fairy, ако си от срамежливите и ти е некомфортно от приятелките, мяташ един шал и си действате с бебо под него. Аз така процедирах в началото, ама бързо ми мина този "срам", вече хич не ми пука, където - там.
Слагаш бебето в слинга или раничката и си действаш 🙂

# 86
  • над кукувичето гнездо
Моят шаловете хич не ги уважаваше, така че си "размятах" гърдите насам-натам. Веднъж в парка около нас (досами пейката от всичките ѝ страни) мина цялата агитка на цска докато кърмех. Никой не забеляза, че съм се разгърдила, бяха ангажирани да пеят... Това беше моментът, в който спря да ми пука.

# 87
Маги, най-важнотоза едно дете е майка му да е спокойна и щастлива. За мен това е много по-важно от кърмата.
Аз също много се озорих, за да минем на нормално кърмене и в един момент се усетих колко изнервена съм станала и как пренасям това настроение и върху бебето..
Успех с бебчето и нека расте здраво и щастливо!

# 88
Благодаря, момичета Simple Smile Аз също не съм от срамежливите, а също така имам чудесни приятелки и няма проблем да ме изчакат, колкото трябва Simple Smile Кърмих малката на коледния концерт ☺ Обаче, след 19ч е абсурд да ме няма Simple Smile Знам, че това е временно и съм се посветила изцяло на малката.
Аз не искам много - само да можеше поне понякога да хапне едно ядене от шише, но както казах - въобще не иска, а след случката в петък , когато се сетила, че ме няма след час - нещата наистина се усложняват.
Щях да пиша тия дни да дадете съвет, но вече ми се струва невъзможно каквото и да било. Имам предложение да започна да водя курс по моята професия, но няма как да я оставя за 3 часа, защото няма да иска да яде от шише Sad Кофти ми е, защото трябва да откажа утре Sad И звучи леко абсурдно, че заради едно хранене два пъти седмично, не мога да си подам носа насън и да правя нещо, което ще ми е приятно и полезно...

# 89
Момичета,при смяна на памперса забелязах слуз в акото на бебка. На следващата смяна също имаше,но  доста по-малко. Цвета  иначе е нормален. Възможно ли е да е непоносимост към нещо което съм яла? Единственото съмнително е яйце.

Общи условия

Активация на акаунт