Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 800
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Линкълн, между 9 и 12 няма ли кърмене? А преди 9 кога суче? Много са ти малко кърменията през деня и е намаляла кърмата респективно.
Като предлагаш да суче, предлагаш ли и двете гърди? Колко вода и кога пие?

# 61
Давам да суче в 9 след закуска, после в 13-14 след обяда, после в 18, в 21 и през нощта ако се събуди към 4-5-6ч. Реално са 5 кърмения на денонощие. Просто започна да суче все по-малко и се опитвам да разбера причината. Само през нощта суче към 8-10мин. Вода почти не пие. Категорично отказва шишета, чаши и давам вода с лъжица или спринцовка. Да пие по 50мл вода на ден с големи мъки.. Все си мисля, че кърма имам, макар не толкова, просто няма как да я изцедя. Малката също не асистира, затова се притеснявам, че накрая ще остана без 😔

# 62
Според мен ти е голям интервала. Чак ми е чудно как от 9 до 12, бебето не иска да суче. Не мрънка ли? Дай му гърда в 10.30 например, вкарай по едно кърмене между големите интервали или поне пробвай, щом не пие и много вода, предлагай по-често ти. Щерка ми сама идва и апелира за кърмата, директно ми дърпа потника. Между кърмене и обяд например, трябва да имаш минимум 30 мин, даже час разстояние. След твърдо хранене, предлагаш и двете гърди.
Между 14 и 18 пак е голям интервал според мен, не иска ли да суче в тая пауза? Предложи й към 16-16.30 гърда.
А защо сутрин не й даваш гърда и после закуска? Примерно кърма 9 после в 10.30/11 закуска и после си нагаждаш обяд 14 и от там както ти е.

Колко твърда храна изяжда, че не мрънка за мляко? Какво яде обичайно?

# 63
Кус-кус или попара за закуска по няма и 100гр. Умишлено не давам много на закуска, за да суче после. На обяд си яде по 190мл зеленчуково или месно пюре. И за СЗ каша с плод към 150гр. Доста е злояда. Трудно се храним, отнема часове понякога. Още от малка не мрънка за гърда и не сигнализира ако е гладна, затова ми е трудно да разбера какво и кога иска. Ще пробвам да й давам да суче преди закуска и сега преди кашата, да видим дали пък няма да откаже твърдата храна🙄 Вашата на колко е?

# 64
Здравейте! Имам бебе на 2 седмици. За разлика от предишния път, кърменето тръгна още в болницата. Бебето суче, наддава.
Въпроса ми е свързан със замразяването. Понеже при баткото имах повече трудности, освен кърмене си създадох практика да замразявам всеки ден. ( причината беше че едно на ръка се бях паникьосала да не спре и второ като излизаме навън или ми се налага да отида някъде, да имам под ръка и да предлагам на шише).
Какво бихте ме посъветвали, дали да започна да се цедя и да замразявам за "черни дни" или да не се затормозавам и да карам само на кърмене? Разбира се, ако усещам напрежение в гърдите, ще изцеждам по малко, но бебето засега е на 3 часа по часовник и не ми остава възможност да се препълнят гърдите.

# 65
Линкълн, щерката е на 9+, но тя от както започнах захранването си върна нощните кърмения и си наваксва нощно време, ако през деня е цокала по-малко. Пробвай и виж дали ще иска, то насила да я кърмиш не става, но щом не мрънка по принцип за кърма, предлагай ти, ако е гладна/жадна, ще суче ☺

Адота, добре дошла и честито бебче! Поздравления за успешния старт. Аз бих цедила само, ако знам, че ще отсъствам и друг трябва да й даде млякото. Навън си се кърмим безпроблеменно. И макар, че в началото брах голям срам и ми беше некомфортно, винаги може да си сложиш един шал отгоре и никой нищо не вижда. И в ресторант, и в магазини (в раницата, докато ходя я кърмих веднъж), в колата на паркинга, в парка, навсякъде. И освен, че е най-естественота нещо ти спестява носене на шишета, термо чанти или чуденка къде да го стопля това шише и т.н. та, моето мнение - без затормозяване, кърмене, сън и хапване 🙂

# 66
Мами, искам да си спра кърмата, можете ли да ми кажете как го направихте с Достинекс?
Цедихте ли се по време на приема и колко време отне спирането?

Странични ефекти получихте ли?
Моля ви, не ме питайте защо искам да я спирам, не мога да се справя, цедя се с помпа и давам, но просто не спомогвам и съм на ръба, да спя ли, да гледам бебето ли, претърпях запушване на каналите и не искам повече да ми се случва това нещо. И аз съм човек ...

# 67
Аз сигурно 20 запушвания съм "преживявала", още кърмя, жива съм, пък някои майки тук са цедили цяла година, за да дават кърма на децата си. И ние сме хора, спокойно. Малко е преувеличено състоянието "на ръба", но за кърмене се иска воля и желание, у теб звучи като да липсват.
Предвид, че Достинекс на практика си играе с хормоните ти, за да намали пролактина и съответно процеса на лактация, да, странични ефекти са възможни. Прочети това https://xedra.wordpress.com/2014/10/23/naturalstop/#more-2180, но цялата статия, ще намериш всички необходими отговори.

# 68
Маги, за достинекс само лекар може да ти предпише дозата. Не експериментирай.

# 69
Преди колко време си родила? Според мен с комбинация от Лецитин и разреждане на цеденето  можеш по естествен път да спреш кърмата. Хем по този начин бебето ще получава поне още известно време кърма. Можеш да опиташ и със чай от салвия. Май и ментата намаляле кърмата.

А сигурна ли си, че не искаш да продължиш цеденето? Ако цедиш с ръчна помпа, една електрическа може да реши проблема. Ще става по-бързо и няма да е толкова изморително за ръцете. Ако тежпритеснява цената, мога да ти кажа, че електрическата помпа на Кангаруу върши супер работа и е 70лв горе-долу. А и шишетата към помпата са от порядъка на 5лв. Можеш да не миеш шише на всяко хранене, а само самата помпа.

# 70
Да, желанието ми изчезна. Гледам я сама, мъжът ми е по цял ден на работа, не успявам да се изцеждам на 3 часа, гърдите ме болят, преди няколко дни имах чувството, че ще ме режат заради дясната ми гърда.
На някой хора им е много лесно отстрани.   Не мога да смогвам на бебето, вече яде и повече, реве по цяла нощ, не мога нито да я успокоя, нито да я нахраня, нито да се изцедя, а за моят сън да не говорим.
Цедя се с електрическа помпа, от няколко дни когато започнаха проблемите ми с дясната гърда и лявата вече не тече почти. Взимам Лецитин и от двете, ако изцедя по 20-30 мл е добре, а вече месец се мина.

# 71
Мило момиче, и аз гледам дъщеря си сама, докато мъжа ми е на работа. Като много други майки тук. Дъщеря ми не искаше да засуче дори от мен, седяла съм и съм ревала по цял ден с помпата да си отпуша гърдите, барем засуче детето и с много плач, воля и инат, успях. Хората отстрани всъщност са хората преживели същото или по-лошо и много добре знаят какво е.
Защо не потърсиш разрешение на проблема? Какво налага ползването на помпа? Бебето не засуква ли от гърда? Дай подробности, за да дадем съвет как да разрешим казуса.С консултант по кърменето говорила ли си?

# 72
Ооооооо повярвай ми хич не ми е лесно отстрани. Две деца съм кърмила с цедене. Едното два месеца с цедене, после естествено спрях да цедя и към 4 месец ми спря кърмата. С второто дете не 2 , а 3 месеца изкарах в цедене ПОНЕ по 8 пъти на ден, а най-често по 10-12. С двете деца,съм излизала ВСЕКИ ден по 2пъти, цедях навън и носех 2 помпи, шишета, биберони. Мъжът ми е в командировка по 6 месеца в годината от май до ноември.... И все още кърмя. Бебето ми се роди 1920. Храниха го 2 седмици със сонда, но порасна и сега още на кърма и се храни от гърда. За реването по цяла нощ има капки за колики, възглавници с костилки, повиване по метода на д-р Карп, бял шум и какво ли още не.

# 73
И аз те разбирам. Карах на 2до 4 часа сън на денонощие 5 месеца и 5 месеца това детет се дереше денонощно. Синът ми се хранеше на 2 часа по час- час и половина. След всяко хранене цедях. Мм работи по цял ден. Имах периоди, в които гърдите ми се запушваха по 2 пъти в седмицата.
Дали не съм ревала, идеше ми да скоча през прозорецаот безсилие.
Но успяхме и вече една година си суче, а когато захвърлих помпата свалих голям товар от раменете си.
Та, не си сама и единствена в такава ситуация Wink

# 74
Мило момиче, и аз гледам дъщеря си сама, докато мъжа ми е на работа. Като много други майки тук. Дъщеря ми не искаше да засуче дори от мен, седяла съм и съм ревала по цял ден с помпата да си отпуша гърдите, барем засуче детето и с много плач, воля и инат, успях. Хората отстрани всъщност са хората преживели същото или по-лошо и много добре знаят какво е.
Защо не потърсиш разрешение на проблема? Какво налага ползването на помпа? Бебето не засуква ли от гърда? Дай подробности, за да дадем съвет как да разрешим казуса.С консултант по кърменето говорила ли си?

Да, не засуква. Нямам зърна, със силиконови пробвах, не става. Роди се по-малка 2300, храниха я с шише и после казаха и на мен същото, за да не губи тегло, да действаме с помпата. И така вече месец, може би бързо се отказвам, но така съм решила и не мисля, че съм за линчуване.
Да не би да ям качествена храна, че да давам качествена кърма?
Вчера пробвах с АМ и не ревеше толкова, отдадох го на това, че може би има нещо в кърмата ми. Пазя режим, спазвам забранените храни и всичко останало.
Браво на всички ви, че сте се справили, но аз не мога!
Не ме съдете, дайте ми съвет тогава по естествен начин как да спра. Ако изцеждам по-рядко, това означава ли че пак ще се запуша?
Знам, че кърмата е най-доброто за моето бебе, аз не мога да се справя с това.

Общи условия

Активация на акаунт