Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 793
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
Зазу, спокойствие и здрави нерви. Пий много течности. Забрави за домакинството и готвенето. Дано има кой да ти помага. Тати би трябвало да е още  у дома. Ти се отдай само на бебето и бъдете скачени съдове следващите седмици. Увеличи още броят на кърменията, така ще увеличиш и кърмата.
Бебето има ли жълтеница и по колко часа спи? Заспива ли на гърда? Дай малко повече информация относно денят ти и организацията на кърменето, за да може да се прецени ситуацията и да ти дадем по-адекватен съвет.
Най- добре се свържи с консултант по кърмене.
И сега преди да отговориш помисли и кажи какво точно е желанието ти.

# 46
  • София
Последните 2 дни спи повече и хапва на около 3 часа. Преди това хапваше по начесто. Заспива на гърда, но като цяло си суче. Разбутвам го като почне да се унася. Последните нощи започна да се буди по 1-2 пъти и да спи предимно. Преди това имаше периоди от по няколко масов прач и търсене на гърда, лапаше си ръчичките, врата ми като го изправя да се оригне.
У дома сме си и не ми е проблем да го кърмя и по-често. Но трябва да го събуждам.
Имам чувството, че следобяд - от 17 докъм 23-4 кърмата е доста по-малко. Сутрин е най-много - съдейки по броя преглъщания на бебчо.
Имаше лека жълтеница, но от вчера очичките ми изглеждат доста избистрени. В болницата казаха, че не е нещо сериозно, явно не е тежка форма.
Започнах да пия лактогонен чай български. Не мога да преценя с действа.
Гърдите ми потичат сами на всеки час и половина примерно, но не знам това също колко има значение.
Не успявам почти нищо да изцедя с помпата, но съм пробвала три пъти след като е сукал.

# 47
  • София
Зазу, нощното кърмене е много важно за стимулиране на лактацията. Навивай аларма и ставай да цедиш ако не успяваш да събудиш бебето да суче нощем. Нормално е сутрин да имаш повече кърма след такива големи паузи и почивка за теб. Наистина забравяй за къщата и започвай да предлагаш гърда нон стоп. И най-важното според мен е да не гледаш кантара, явно добре си хапва детето щом ака толкова често.
Щом гърдите ти протичат на 1.5 часа, а бебето яде на 3 часа може и затова тялото да намалява количеството. Буди го бебо за да те облекчава и стимулира.

# 48
  • София
Ами като потече гледам да го будя да яде в повечето случай. Може би вчера само поразхлабихме дисциплината Blush . Нощно време колко пъти да кърмя? Реално сега сме го свели да едно между 2 и 4 като се събуди и следващото вече е към 6 сутринта примерно. Т.е. просто последните 2 нощи така се получи.
А кантара как да не го гледам, като ми е притеснено. Трябва да наддава нещо поне Flushed.

# 49
Някои деца наддавaт скокообразно- тоест 10-15 дни може да е нищо или минимално и изведнъж да трупнат килограми.Затова се мери на седмица, а не ежедневно.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 11:20 от ДХ3

# 50
Пробвах почти всички съвети за увеличаване на кърмата , които ми дадохте и за сега ми се струва,че има ефект. Кърмата се увеличи с 20-30 мл. През нощта бебка суче много лакомо . Успях да махна шишето и на кърменето след баня . Така станаха вече 4 храненета на ден изцяло от гърда ,но през другото време продължавам да цедя и да храня с шише. Дано лека полека започне да будува повече спящата красавица Grinning

# 51
Зазу, на 12 дни аз бих хранила и нощем на 2-3 часа. А и наистина нощното кърмене е най-важно за лактацията. ВЗимай го при теб в леглото, така ще можеш и да си почиваш ти.
Не се отказвай, струва ми се, че засега се справяш идеално. Пък и бебчо не е с ниско тегло, че да му трепериш. 

# 52
Хайде и аз при вас в кърмаческата тема 😊 на 22.01. се роди моята Стефания.Роди се 3.830 изписаха  ни 3.810.В болницата беше на АМ,защото кърмата ми слезе на 3 ден,но аз и давах да суче въпреки,че бяха празни гърдите.Вече съм забравила доста неща и се надявам да намеря отговори тук.От както сме си в къщи е само нанкърма.Папка на 2:30 часа като през останалото време спи.Спи постоянно.Малко се притеснявам.По колко спят вашите бебета?И задължително ли е на всяко хранене да папка и от двете гърди,защото тя цока по 30 мин.от нея и се наяжда,и следващото хранене давам другата.Грешно ли е?

# 53
  • над кукувичето гнездо
Честито бебе! Предлагайте и втората, то ако не иска, няма да иска, но ако иска, е добре да има достъп. Спането е ок. Особено, ако е с жълтеница. За това, инициирайте кърмене, ако през деня спи пвече от 3 часа, а през нощта - 4.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 23:32 от isa_pisa

# 54
Зазу, как така отказване! Никакво отказване! Справяш се идеално, още малко търпение и кураж, скоро ще се напаснете и кърменето ще е по-лесно, момичетата вече са ти казали всичко, първият месец е най-тежък, но минава 🙂
Лимонче, браво, малко по-малко ще махнеш шишето, още търпение с помпата, сигурна съм, че спящата красавица скоро ще стане много по-активна и любопитна, просто още си почива 😜
SweetMaminka , добре дошла и честито бебче!

# 55
Десислава, и при юен беше така. Буквално реве и яде и пуска и се дърпа, а аз пак я бутам... Мина, беше два три дена. Нищо не разбрах, защо така, какво стана. Изобщо нямам представа дори. Вече се отказах да търся причини. Давам гърди, шишета, на три часа, на четири, на един, на половин, все тая- както иска така да яде. То всеки ден има нещо ново. Днеска така рева, както като се роди, ама не разбрах защо, уж засука добре и изведнъж... Joy

# 56
  • София
И при нас нещо такова се получи, вчера е ял от гърда на всички яденета, само вечерното се цедих. Ама разбрах защо, избива ни зъбче долно. Много рано за жалост, таман поотминаха коликите..😩

# 57
  • София
От два дни и моята госпожижа яде и реве, как става това и защо.. Нямам идея. Яде на 2 часа, 2 часа и 30, 3 всеки път различно. На всеки интервал го е правила. Така че, не мисля и че е от глад. От съвсем спокойно състояние стига со рев. Сменях позите, дигах да оригам, правя компресия.. ама яде лакомо, дърпа се назад, изпуска зърното и плаче, понякога и се задавя от зор, накрая много се изнервя. Не е причината, да няма мляко, защото последния път се отказах, защото мн се изнерви тя и до изцедих гърдата, като едва ли беше цене чак до капка, пък изцедих 50 мл и тя си ги изпи. Надявам се и преди това да е изпила толкова, че и повече, защо все пак има някво време в, в което яде спокойно и суче активно.
Та така, сега и през това минаваме, дано да е период.

Редакторирам:забравих да допълня, че едната ми гърда, когато суче, едната струйката и пръска и тече на право в устичката и, дали това я дразни? Или е нормално.
Нещо да пропускам, забравям и мога да направя?

# 58
Чак ми е странно колко прилича това на моя случай. Значи съвсем да не се притеснявам Simple Smile

# 59
Момичета, имам бебе на 8 месеца, което рязко спря да суче. Суче по 4-5мин и пуска. Има следния режим: 8-9ч закуска, 12-13ч обяд, 16-17ч СЗ, към 18ч сукане, 21ч сукане. Събужда се и през нощта да суче, всеки път различно. Предлагам й гърда след всяко ядене. Доскоро сучеше повечко. От седмица или отказва след яденето или ако суче е 3 мин от едната гърда. Реших да пробвам да се изцедя да видя какво се случва изобщо - няколко пъти едвааам изцеждам по 50мл от двете  гърди и то без да е сукала тя. Това е трагедия. Ям, чайове пия, какво ли не. Но е порочен кръг. Опитвам се да стимулирам кърма, която няма кой да пие. А когато поиска да пие имам чувството, че няма какво да й предложа. Отчаях се вече. Искам да я кърмя поне до годинката. Постоянно я слагам да суче, но тя се дърпа. Какво да направя, за да не спира кърмата? Или просто да оставя така нещата. Казват, че кърмата е толкова колкото са нуждите на бебето. Да, но тези 40-50мл нормални ли са. И то с адските усилия, цедене. Не знам дали наистина няма кърма, помпата ли е виновна. И на ръка пробвах, но не ми се отдава. Стана доста дълго и объркано, но ще де радвам да чуя вашите мнения. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт