Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 185
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Благодаря, момичета.

Наведохте ме на мисълта, че може и да е от млечните. Щом и спряха коликите почнах да си позволявам да хапвам по малко кисело мляко, чат пат и прясно. Като за начало ще ги спра. Други непозволени храни не ям-зеле, бобови, цитруси и тн.

Вечер ритуала е следния.
Къпем я към 8, 8 и 30, след което  яде към 9 и към 22 вече е заспала. Спи до 3 това и е най-дългата пауза.
А, може и да е от силната струя, също. Понякога виждам как сама струйката и пръска , но не знаех, че това може да я дразни. Ще пробвам да изцедя 10,20мл и тогава да и дам.
Не издържа будна повече от 2часа.
Яде например в 9 сутринта. Суче 15мин да кажем, не съм засичала точно . След това оригваме, играем малко, сменям памперс, като отново я занимавам и там, после пак малко на гимнастиката на шезлонга с играчките вече е станало 10 часа горе долу . Почва да мрънка, че и се спи и я приспивам до към 10 и 20 е заспала. Понякога трудно заспива, защото всичко и е интересно и почва да белее по стаята, но все пак си се успива. Спинка различно, но средно 40 мин, може и повече, може и по малко . Става и пак я занимавам, слагам я по коремче, ии тя почва да си показва когато е гладна.

Шишето не го отказва, не отказва и бибата. Въпреки че, като и дам шишето, пак на почивки пуска и се бута към гърдата (все пак шише много малко и е давано, само ако някой я е хранил, когато ме няма-на преглед съм или някакъв ангажимент, но това е било веднъж на 2 седмици примерно) , но пробвам ли я дам не я иска.

Помпата въобще не я бях ползвала откакто ми се урегулира кърмата.

Аз мисля, че има и зъбче, което и се белее на венеца, но нито венеца е подут. Консулстирах се с зъболекар и той каза, че така може да си белее още месвц-два, (ако въобще е било зъбче) , и тогава да избие. Все пак била мъничка за зъбки.

Малко се размива качеството, нз дали се вижда, както на живо.

# 571
Ами тръгнало е да расте, белее се на венеца като че ли, ама аз така чакам от 4ти месец, на 10 още е беззъба 😂
Но определено може да я боли венчето, ще почне да стиска зърното и да гризе играчки, ако е така.

На първо време виж дали не е струята, малко с помпата изпомпай, колкото струята да се регулира и да не й пръска и й подаваш зърното, мисля,че не е нужно чак 20-30мл, ама ти ще усетиш и видиш струята като спре да е толкова силна или пробвай въпросната поза,за която споменах.

Щом не се дърпа от шишето, си мисля, че не е проблема самото мляко. Та не мисля,че диета е наложителна сега. Ако естествено не е струята, изключи млечните, но мяй трябва да минат седмица две, за да има резултат, Ваня и Фечката да кажат по този въпрос 🙂

# 572
Еуфория, зъбчета са Grinning Не се тревожи, ще мине щом избият, което като гледам венеца, ще е много скоро. Не е мъничка. Някои бебета се раждат със зъбки. Можеш да пробваш да кърмиш на голо и да изключиш млечните.

# 573
  • София
И моето бебе не се дърпаше от шише, когато засукваше от него де (давала съм точно два пъти, защото се бях заинатила, че ако ще яде, ще яде само от гърда...) Обяснението ми бе, защото не го свързваше с хранене и не създаваше асоциация, че ще го боли коремчето след това например. Ако давах от шише продължително време, вероятно и него щеше да откаже, но при нас проблемът беше в млякото.

Спри млечните и соята за период около 3-4 седмици. Чети и етикетите, защото млечен протеин и соев лецитин бутат къде ли не. След това постепенно пробвай да вкараш козе кисело мляко или сирене и виж дали ще има реакция. Ако няма, може да пробваш и с кравето.

# 574
  • София
Ще дам отчет от преди малко.
Сега докато пишех по-горе тя спеше (от 13 без 10 до 16и 10) щом се разммърда я взех преди съвсем да се е разсънила. Сука 5,6 минути и в момента, в който се разсъни съвсем пак почна да реве,да се дърпа и извива.

Ще спра млечните, въпреки че киселотп мляко, сиренето, кашкавала са домашни (нашите имат ферма), само прясно си купувам, тъй като то не издържа дълго време. Два месеца ги бях отказала и едва чаках да минат коликите, за да почна пак да ям, така са ми любими. Но в името на весело и спокойно дете ще почакам още малко... Пък може и да е зъбчето.

Много благодаря за помощта. Ще изчакам ден, два, ще пробвам да курмя и гола.. И ако не ще пробвам и консултат.

# 575
Ако са млечните ще проличи за 4-5 дена. Няма значение дали са домашни, той белтъка е един и същ.
Може да тествате дали рева е от болка на зъбчето като преди да дойде очакваното време на рев дадете панадол една доза. Ако боли, то тогава ще се успокои детето.

# 576
Малко в страни от темата е, но бих искала да си купя подплънки за сутиен - за кърмачки. Не съм ползвала преди, не зная дали ще са необходими и сега, но ми се иска да взема кутия за всеки случай. Гледах че Авент и Чико имат такива. Може ли мнение.

# 577
  • над кукувичето гнездо
Авент запарват и се вмирисват. Лансинох са на прилична цена в кутии по 60, тънки са и не спарват. Преди съм ползвала и от по-дебелите, които са по евтини като цяло. Има нелоши, мо повече се забелязват под бельото.

# 578
Аз си купувах вдни от Джъмбо,  бяха много добри ,някой ми ги бе првпоръчал.

# 579
  • София
Аз от Лидл и съм много доволна и са на прилична цена.

# 580
Здравейте .. моля ви помогнете .. бебка е на 33 дена .. наложи се да родя спешно секцио , оттам идват всички проблеми . Първо че чак на 4 ден ми дойде кърмата , второ че зърната не са ми изпъкнали и не иска да захапе .. 4 дена я хранеха с АМ в болницата , даже и на залъгалка я научиха ( аз не исках ) .. С течение на обстоятелствата се прибрах вкъщи .. имах кърма , даже недохранвахме докато един ден станаха много други неща с който се успокоявах .. ( дядо ми почина .. вкъщи имаше малък пожар ) и го възприемам че кърмата ми намаля заради тези причини и още няколко по -малки .. и от този ден кърмата ми започна да намалява още повече и още повече .. пия бирена мая за кърма , чай за кърма .. гледам също да се храня здравословно .. макар че бебка не се научи на гърда пак я слагам за да стимулира .. Много мъки бяха , сега в момента виждам развитие че май позавърнахме лактацията , НО когато й дам от мойта кърма изяжда си го цялото .. след това 1 час не може да заспи .. след това дори и да заспи , спинка по 30 Мин най - много 45 и се събужда с рев и умираща от глад .. а когато не съм успяла да изцедя и й дам АМ заспива почти веднага ( същите грамажи като кърмата ) и не се събужда и не е гладна поне 3 часа .. дори 4 понякога .. кажете ми моля ви какво да правя...

# 581
  • София
Просто я кърми по-често. Нормално е кърмените бебета да се хранят по-често от тези на АМ. Най-добре забрави за добавката и давай само кърма иначе рискуваш да се сбогуваш с кърменето.

# 582
  • над кукувичето гнездо
Нормално е с АМ да се засища за повече време. То по-бавно се асимилира от организма. Нормално е след кърмене да огладнява по-бързо, кърмата се обработва по-бързо. Цикълът хранене-бодърстване-сън е нормален също.
Слагайте на гърда колкото може по-често, винаги когато бебето е неспокойно или дава сигнали за глад. Така ще запазите лактацията.
В първия заглавен пост на темата има линкове към полезни библиотеки и блогове с информация. Разгледайте и ще намерите напътствия

# 583
От майка със същия старт на кърменето - спешно секцио, кърма чак на 5ия ден, бебе плачещо от гърда и незасукващо, свикнало с шише и залъгалка. Ако зърната не са оформени, с помпата за 5 мин го "издърпваш" и даваш тогава да суче. Така оправих проблема със зърната, постепенно започна сама да се оправя и спрях да ги оформям с помпата. Забравяш за добавката. На всяко мрън гърда. Случвало се и на час да огладнява - даваш гърда. Една седмица ще ти е тежко и само ще кърмиш, бебетж може да е по-изнервено,но нещата се регулират. Аз дохранвах само 7 дена след родилното и то с медела калма шише, обяснявала съм многократно защо него,на кратко - бебето суче от него, не му се излива в устата и е по-трудно от другите шишета.

Та, ако искаш да стане кърменето, зарязваш всякакви други дейности, вода и храна до теб, пускаш филм, сериал,четеш книга, не се фиксираш върху кърменето, а нещо любимо и кърмиш. Научи се легнала да го правиш,за да почиваш на леглото или дивана. В първи пост има видеа как се кърми легнала. Ще стане, но се иска търпение и воля.
Кърмя успешно 10 месеца вече. Залъгалката отказа още първия месец, шишето и него не го признава вече. Не се предавай, кураж, ще стане 🙂

# 584
Честито бебче 🌸
Чудесни съвети са ти дали, аз да добавя и нещо от мен: спокойствие! Особено след негативните емоции, които сте преживяла. Изговорете ги с мъжа си или друг близък, помолете за масаж, топла напитка и се пренесете мислено на хубаво място.
Успех! С желание се случват нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт