Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 182
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Малко в страни от темата е, но бих искала да си купя подплънки за сутиен - за кърмачки. Не съм ползвала преди, не зная дали ще са необходими и сега, но ми се иска да взема кутия за всеки случай. Гледах че Авент и Чико имат такива. Може ли мнение.

Здравейте, аз имам останали и дневни, и нощни подплънки на Авент по около15 бр. от вид. Ако искате, мога да ви ги подаря (само доставката ще трябва да си поемете), за да пробвате и да не давате излишно пари. На мен така и не ми трябваха. Съсипах няколко стари тениски, но така ми бе по-удобно.

# 586
Малко в страни от темата е, но бих искала да си купя подплънки за сутиен - за кърмачки. Не съм ползвала преди, не зная дали ще са необходими и сега, но ми се иска да взема кутия за всеки случай. Гледах че Авент и Чико имат такива. Може ли мнение.

Здравейте, аз имам останали и дневни, и нощни подплънки на Авент по около15 бр. от вид. Ако искате, мога да ви ги подаря (само доставката ще трябва да си поемете), за да пробвате и да не давате излишно пари. На мен така и не ми трябваха. Съсипах няколко стари тениски, но така ми бе по-удобно.

Чикото са много гадни, не си давайте парите за тях. Лансинох са супер и като цена и качество. Нук са много хубави, но много скъпи.

# 587

Благодаря Ви! За сега ще откажа. Сетих се, че в една бебе борса ми дадоха торбичка с някакви подаръци мостри, които така и не погледнах тогава какви са. Сега ги разгледах и видях, че има 2 мостри с подплънкинЛансинох, и като се наложи ще ги пробвам.
Благодаря и за останалите мнения! Не знаех, че има толкова много марки, просто днес видях в магазин на тези 2 марки и реших да попитам.

# 588
Дали сега като ми дойде ще ми се регулират хормоните и ще отслабна? Искам да продължа да кърмя.

# 589
Като се възстанови цикъла, няма причина да не кърмите, няма проблем. Хормоните може да им отнеме някой друг месец да се регулират. Отслабването съм твърдо убедена, че не зависи от кърменето и чак толкова от хормоните, а от яденето.

# 590
Преспокойно може да се тренира, докато се кърми. Аз от скоро започнах, защото допреди това отслабвах от само себе си. Вече за половин месец съм стегнала доста корема, не може да се предположи, че съм раждала, а преди си личеше. Та тренировки по 30 минути дори на ден, дават силно отражение и по-балансирано хранене Simple Smile

# 591
  • София
Кактусче може ли да споделиш какви упражнения правиш за корема? Може и на лични. Ох как успяваш с това балансирано хранене, аз ям по всяко време на деня вече и то каквото ми скимне...

# 592
А, споделете с всички. Аз цяла бременност не успях да надебелея, сега като гледам с какво темпо раста на пролет няма да мога да изляза през вратата Grinning

# 593
  • София
Момичета, аз малко като свекърва, но да знаете, че първите 6 месеца след раждането трябва да се пазите! Аз започнах на втория месец да тренирам и си докарах пролапс, което не е никак приятно състояние. Сега трябва много да се пазя и да вдигам само бебето, нищо по-тежко. Коремните преси, както и всякакво натоварване на корема + скачане и тичане са за след година от раждането.

# 594
Лаленцето е права. Аз чак сега на 10ти месец от раждането почнах. Агто ми беше казала упражнения след 3я месец, специално я бях питала, ама така и не се организирах и мотивирах по-рано. Та, питайте си лекаря преди да почнете да се натоварвате.

Карам велоаргометъра вкъщи като ми остане повечко време и си намерих едно приложение, което много ми допадна

Три дена има тренировка, четвъртия се почива, упражненията са доста леки и приятни, отнемат ми по 15-20 минути, аз ги правя като приспя бебето. Към тях правя и 2 упражнения лицеви, ама не всеки ден, че и бюста трябва да постегна 😜

# 595
  • над кукувичето гнездо
Аз започнах година и месец след раждането с интензивни упражнения Beachbody Incanity Program и в началото при повече подскачане ме болеше малко около операционния белег. Не бързайте с интензивно спортуване. Като начало бързо бутане на количка 5-6 км дневно е предостатъчно. С баткото така много бързо влязох във форма, но него естествено го родих. А след операцията с малката, четири месеца не можех да ходя бързо изобщо. Подскачания и тичане пък не смятам, че са добре за гърдите при кърмене. Трябва да са добре фиксирани, за да не стане запушване или намаляване на кърмата.

# 596
Аз раждаха с операция ,но все едно не съм раждала. Нищо не усещам,но явно ще трябва да се кротна да не направя някоя беля.

# 597
Аз като ходих месец след секциото на лекар той ми каза да започна с кардио, лек джогинг, защото матката не се възстановяваше с темповете, които трябва и трябвало малко раздвижване, щяло да помогне. Аз наистина тогава само седях вкъщи и почти не мърдах. Тогава леко се пораздвижих, но не с джогинг...още ме болеше операцията. На четвъртия месец започнах яко каране на велоаргуметър, всеки ден по 30 мин и много бързо отслабнах. Тогава все още не се чувствах добре от скачането, болеше ме.Има кардио тренировки без скачане и тичане - low impact, лесно се намират в youtube.
Аз да се похваля, че след две години и половина кърмачески стаж днес успях да кърмя легнала, защото много ме мързеше да стана Grinning Даже бебето яде без да се опитва да ми откъсне носа, но пък след това повърна, което не се е случвало от месеци и го отдавам именно на позата.

# 598
  • София
Здравейте, момичета!минавам да се отчета след драмите ми и нежеланието на моята щерка да суче предните няколко дни.

Понеже много се заинатих да не давам шише и да не се цедя, но пък тя се дърпаше да суче, реших да направя някаква средна работа, та да я излъжа някак.
Вчера сутринта му хрумна да се изцедя само малко и да и дам от шишето, но съвсем малко.
Дадох и 10-15 мл, когато разбра, че шишето не пуска повече, а тя вече се беше раяла, нямаше избор и почна да се върти към гърдата и я прие без проблем.
На следващото хранене направих същото. От последващото вече до сега суче нормално, предлагам първо гърдата и яде, слава богу!
Но и друго останових, че много се разсейва от телевизор, музика или друг шум, когато яде. Иначе хапне малко заслуша се (в никакъв случай не гледа ТВ, но го чува и се заслуша, ще трябва скоро да го спирам) и леко като е заситена спира да яде.

Тука за няколко дни с това цедене и даване на шише ни се строри страшна хамалогия. Кърменето си е голямо удобство. Да не говорим за всички останали плюсове, но те са ясни.

Днес тя става на 3 месеца ❤️

Малко се притеснявам дали този месец е качила достъчно може би към800-900 грама, за сметка на предните месеци когато качваш над килограмче. На 6ти сме на консултацията и ще я видим окончателно.

Благодаря ви за помощта и съветите!

# 599
Важното е да качват,не може все с еднакви темпове:)) 800-900 гр е. повече от добре.
Кърмете на тихо и спокойно място, някои деца са чувствителни на шумове и дразнене.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 16:23 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт