Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 178
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Знаете ли колко е минимумът за качване на тегло след 6-ия месец?

# 601
Няма минимум. Относително е. Колко е подвижно бебето, каква структура имат родителите. Дъщеря ми качи 300 гр мисля като беше на 6 месеца.

# 602
Феичка, около 300гр е идеално. Баткото след 4 месец нито веднъж не качи повече от 300гр(по-често 100-250 дори), а беше на АМ.

# 603
Да попитам и тук кърмещите с по- дълъг стаж. Колко кърмения имахте през деня около годинка, ориентировъчно. И кога и през колко време отпадаше някое.

Аз до преди седмица ги докарвах до 5-6. В 7-8 като се събудят, в 11-12 за приспиване, в 15-16  за гушкане, в 17-18 като станат след сън преди коремчето, кекса или след плодовете и за приспиване към 21-22...нощно време не ги броя. Щерката я пробутах на таткото и шише с вода, но сина се буди и яде, ама различно. Някой път по три четири пъти, друг път не се буди...

Тааа тази седмица сме на гости при баба и това кърмене в 11 взех аз да го пропускам, че сме вън и те са заспали в количката без да се гушат в мен. В 15 сме още по площадките и нещо пак не ме търсят, а и аз не ги насилвам. И така рязко две кърмения пропускам.... Малко ми е терсене.
 Амбициите ми бяха да кърмя до 6 месеца, после до година, сега ми се иска до две да го докарам.
Но имам и един друг проблем... Едното дете суче вяло, след като се сдоби с повече зъбки му се промени и засукването -стана плитко и постоянно усещам зъбките да се трият в зърното. Много е гадно. За капак щипе и с двете ръце и ходя синя-лилава и надрана. Обяснявах, свалям, слагам... ефект нулев. Всичко това ме изнервя страшно много. Вече съм като котка която скоро ще отбива котенцата. Направих си експеримент да суче само от едната гърда - ами определено тази гърда е по-празна. Чудя се дали не търси повече близост отколкото млякото на мама. С другото дете нямам проблеми с кърменето, дори ми е много приятно усещането.  ММ ми казва да отбивам едното. Някак си не мога да го приема този вариант. Не е честно. Не мога да си представя да ги разделя така.
Съвети как да се справя с проблема?  Засега хващам телефона и чопля за да се разсейвам, но не помага особено. Тандем пак е същото положение, а тогава се и бутат и бият.

# 604
Моето бебе след няколко дни става на годинка. Денем яде към 10 след сън, после към 14 пак след сън и вечеря към 18, освен това с твърда храна е закуската, обяда, втора следобедна закуска и след вечерното кърмене пак яде. Нощем яде по около 5 пъти и то стабилно, не за приспиване. Голямото ми дете около годинката ядеше преди обяд, вечер и нощем.
Пробвахте ли с дерящото дете да сложите някакъв гердан, сега има ужасяваши мартеници - герданче с едни куклички на тях....много са подходящи Grinning Може да опитате да кърмите легнала това дете, по-малко има шанс да щипе или пък да му набутате нещо в ръцете, за да е заето като яде.
Моето бебе също го мързи понякога да суче, въпреки че е гладно и за това правя компресия, за да се наяде преди да се изнерви, а също и нощем, за по-бързо.

# 605
И аз се чудя до кога ще го кърмя моя фъстък. Не се и замислям за отбиване, но просто по същия начин и аз си казвах до 3, 6 месеца, като почна да суче - до годинка, а сега си мисля, че може и до първи клас да цока.

# 606
  • София
vartoglava, тук ще пиша подробно как върви при нас. Сутрин кърмя след събуждане, към 10.30 отново и за приспиване към 12.30 ч.
След като се събуди кърмя и давам обяд. Към 17.00 кърмя с намерението да заспи.  Към 18.00 отново кърмя и давам следобедна закуска. Към 20.30 вечеря и кърмя към 21.30, в 22.30 и 23.00 пак за заспиване. От няколко седмици последното го пропуска.
После се събужда към 2.30 и 4.30 и 6.00 това са ми нощните

Не знам дали можа да се ориентираш в писанията ми Grinning

# 607
М, много добре се ориентирах. До преди Коледа и нашият режим беше подобен. След нова година почнаха повече твърда храна да поемат и се разредиха кърменията, включително и нощните.
Относно кърменето легнала - любима поза ми е, но с другото дете. Това с което имам трудности в легнала позиция засуква още по-зле. Пробвах и "биологичната" поза - горе долу се коригира, но пак се усещат зъбите, щипане е голямо. В класическата люлка най-мога да държа ръцете под контрол да не ме щипе и горе долу да засуква прилично. Гердан си имам, любима играчка е, бият се за него кой да го дъвче. По време на кърмене, ако е сънено детето или ще заспива не върши работа, в останалите случаи се чопли.

# 608
Въртоглава, а със силиконови протектори няма ли да стане?

# 609
Въртоглава, а със силиконови протектори няма ли да стане?
Скоро не съм ги слагала. Махнах ги около 2-3 месец. После при хранене със сонда бях пробвала пак, но не ми е оферта. Все пак не пречи да ги върна, да видя как ще е. Самото зърно явно е загрубяло вече, не се разранява лесно, но усещането от търкането на зъбките е ужасно. По-скоро другото дете, което суче нормално може да ме разрани при свалянето, защото ако не е заспало дълбоко и опитам да разваля вакуума стисва здраво челюст и тогава вече е яко захапване. Но понеже знам кога става чакам да заспи дълбоко и тогава свалям... Или стискам носа, тогава отваря уста ( не е правилно, но е без болезнено).

# 610
Здравейте момичета, имам запушен канал, бучка горе под мишницата, която боли .. от последното кърмене е ,  сега ще дам първо тази гърда, опитвам се да измисля поза, в която брадичката да сочи мястото,но е доста трудно, нямам зеле, ще купя и ще правя после компреси, сега топли +масаж, пия и лецитин . Нещо друго има ли което да се направи, досега при други бучки по ваши съвети, са изчезвали веднага след кърмене, но тази е на по специфично място...и съм песимист че ще се махне Sad някакси доста нагоре ми се вижда.

# 611
  • София
Карина, прави масажи и компресия по време на кърмене или изцеждане. Масажирай гърдата от бучката е посока зърното.

# 612
Компрес с картоф може - тънки резени картоф върху буцата, отгоре им найлонче и 20 минути не повече се седи така. Картоф да не се слага върху ареолата!

Аз скоро имах подобно запушване горе към мишницата, мина без компрес, ама седя 4 дни и доста неприятно болеше поради местоположението си.

# 613
Благодаря ви, ще опитам веднага, дано има ефект Simple Smile

# 614
  • София
Момичета, аз съм все така до никъде с увеличаване на кърмата и сме си на смесено хранене, но като цяло съотношението си се запазва поне и е повече кърмене и дохранване с АМ.
Опитах всички съвети, но като цяло не постигам особен успех, на всичкото отгоре може да се окаже, че бебчо е с алергия към белтъка на кравето мляко.
Да питам мамите, които изцяло кърмят, когато бебето изсуче всичко и продължава да е гладно какво правите (ако имате такива моменти де)? Колкото и да редувам гърдите, те няма как да пуснат още 60 мл, колкото не му стигат на определени хранения. Най-много да изсуче още 10 мл. примерно.
Прави ми впечатление, че критичните моменти са сутрин към 8-10 зависи как се падне храненето, към обяд - 12-2 и вечер към 18-20 часа. Тогава дохранвам най-вече. През нощта си му стига явно както и на другите хранения. Но пък на тези не му стига с доста. Често давам по две дози от по 30 мл. Сумарно се събират около 180-200 мл. за деня АМ.
Опитвах с цедене след кърмене, но първо докато го дохраня, то минава време и докато изцедя вече са минали поне 40 минути след кърменето и на следващото кърмене има по.малко мляко в гърдите. Давам и изцеденото, но просто не се получава допълнително количество, което да замести АМ постепенно. Явно аз нещо съм дефектна Rolling Eyes . Отделно не успявам след всяко кърмене да цедя, а примерно 3 пъти за деня.

Общи условия

Активация на акаунт