Февруарските сладури започнаха да стават много щури

• 10 813
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Светльо
Деничка

П.П. и ние няма да успеем за 16,но ще дойдем

# 271
Мила, питам Дени къде я целувал Светул и тя казва "тука, болката" и показва устничките. От сега му е намерила оправдание.... Heart Eyes

# 272
# 273
Ето и снимките от днес:

Оооо, Joana много са хубави снимките, благодаря Heart Eyes

А днес беше прекрасен есенен ден...слънчев, цветен и топъл и Laughing

# 274
Снимките са супер! Браво мамчета! Да наистина денят беше много ведър, само дето ми се развали настроението, щото Митко вдигна Т след разходката.Дано бързо отминат болестите, че мого лошо. Sick

# 275
мами къде е таз площадка? аз се сещам за една единствена там но непомня има ли костенурка и слон  newsm78
ако другата седмица има пак среща ми кажете къде е таз площадка

# 276
  • София
Анайс ти защо не се присъедини към наща компания:)?
Площадката е като тръгнеш от големия паметник само надолу по главната алея и тя ти е на пътя
Аз не съм много на ТИ с този парк но друга такава площадка с катерушки за мъниците не видях
Нека мамите които по често ходят там да обяснят по-добре
И аз ще кача снимки днес-утре:)

# 277
Нези, ти откога си в Стара Загора?

# 278
  • София
момичета
трябва ми спешно помощтта ви
търсачката не работи а обещах да дам на една позната рецпета за питка за прощапулник
одавна в наща темичка някой даде чудесна рецепта,но немога да я намеря
ако някой се сеща как беше.....
Благодаря ви:)

# 279
Това е рецептата(Joana ни я беше казала), аз я правих и стана страхотна!

Продуктите са:
500 мл. прясно мляко(хладко)
3 яйца /от които 2 жълтъка + олиото за намазване/
1-2 суп.л. олио
1 пак. масло /120-130 г./
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 пак. мая или ако е от твърдата 1/2 кубче /колкото орех/. Ако маята е на прах се смесва директно с тестото, ако е твърда се разтваря в малко хладко мляко + солта и захарта.
малко по-малко от 1 кг. брашно
сусам

Брашното+яйцата+маята се месят на нетвърдо тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 3 топки и се разточват 3 пласта /кръгли/. Слагаш пластовете един в/у друг, като м/у тях мажеш с разтопеното масло.
Разрязваш тестото на 4, след това всяка четвъртинка на 2 и после всяка осминка на 3. т.е получаваш 24 триъгълни парченца. Всяко парченце се навива на рулце /кифличка/, като започнеш от тънката част към широката и ги нареждаш изправени /т.е да не са легнали, с отрязаната част на горе/ в намаслената тава.
След като ги наредиш, намазваш с жълтъците + олиото и поръсваш със сусам. Слагаш тавата в студена фурна и включваш 1-во на 50-60 градуса /за 10-тина мин./ и след това печеш на умерена фурна- около 180 градуса.

# 280
аз каква пита направих  Embarassed Embarassed Embarassed купих едно готово тесто и го метнах в печката - ми това беше
аз бях толкова шашардисана още от всичко, че само за това ми остана време, а никой не ми предложи да ми помогне та беше един импровизиран прощъпулник Simple Smile много се радвам че вие успявате и питка да месите щото наистина един празник е добре да започне в кухнята   chef

недойдох на срещата защото мъжа ни не ни закара а живеем доста далече
трябва да знам поне един ден по рано и срещата да е събота или неделя

# 281
мами стигнахме 15-тата страница
хайде на новата тема  Grinning

# 282
  • София
хайде на новата тема:)
Гали благодаря ти за рецептата!

# 283
Ако може едно предложение:
Този, който направи новата тема да сложи в заглавната страничка линкове към снимките от срещите, че нали доста бързо изтриват старите теми......
Предварително благодаря Simple Smile

# 284

Общи условия

Активация на акаунт