Тайланд 2019, 2020, 2021

• 26 206
  • 347
  •   1
Отговори
# 120
Още е рано за зимата на 2020. По-късно ще излязат цените. Освен това първа линия е малко относително в Пукет и Краби. Те са част от нац.морски парк и от една или две години въведоха много ограничения за използването на плажа. Махнаха на много места чадърите и шезлонзите, забраниха пушенето, а има и по-малки заливчета, на които е забранено дори със собствен чадър. Хотелите на първа линия много често са през пътя и нямат право на чадъри и шезлонзите.
На мен лично най-много ми хареса Ко Самуи.

# 121
  • София
Като говорех за Краби имах предвид Ао Нанг. Там сме били ние и от там обикаляхме по островите. Има висока и ниска част самото градче. Хотели има и в двете части. Няма стълби, а широка  търговска улица, която ги свързва.

# 122
Значи този плаж Ао Нанг е като градския плаж, без чадъри и шезлонги, не става за плажуване. Вземат се хотели в тази част, за да е удобно за дневните екскурзии с лодка. Обаче нали ексурзиите имат опция вземане от хотела, при това положение май няма смисъл от хотел точно до този плаж... Аз не обичам район тип градски плаж, тълпи и деца, главна улица с трафик и шум... Обаче ако взема хотел на изолирано място, дали има с какво да отидем до Краби да се разходим и въобще вечер например да пообикаляме? Кое всъщност е главната улица и заведенията? Къде е нощния живот?

Да попитам за визите, как се вадят в София? Ние не сме във БГ и предния път вадих визи от посолството им тук, но много трудно стана всичко - наложи се да ходя 3 пъти до столицата, да излизам от работа, да чакам една седмица и повече за самите визи и накрая като сметнах разходите си, просто ми излязоха "златни" тия 2 визи (самата виза е иначе 30 евро)... Та сега се чудя дали мога да пратя паспотрите ни на някой във Бг, трябва ли да има пълномощно или как става ако от там някой ги пусне с куриер до София? Или да мисля за виза при пристигане на летището... Нали и на Пукет и на Банкок мога да взема такава виза? Само че доколкото си спомням визите от летището са само до 15 дни, така ли е? Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 00:14 от lunna pateka

# 123
Виза на пристигане е за 15 дни. Многократно съм пускала линк към имигрейшъна, където да посочени местата, където може да се извади виза на пристигане. И Пукет, и Краби, и Банкок са такива места.
Ао Нанг е много удобен за хора, които сами си вземат лодки. За организираните екскурзии - винаги има вземане и оставяне от хотела, но и цената е различна. Повечето хотели имат шатъли до центъра на Ао Нанг, предполагам, ще тази информация е има в сайта на всеки хотел. Централната част има много заведения от различен характер - ресторанти, барове, клубове...
Виза в София не съм вадила, но някъде видях инфо, че май пак ще удължават срока за безплатна виза за пристигане.

# 124
  • на село
Ето го линкът за визата, аз съм го запаметила https://www.thaiembassy.com/thailand/visa-on-arrival.php.

Ние май ще чакаме на летището, че не ми се занимава с местното консулство. В Малта всички прихващат един досаден метод на работа "ще чакаш" и "не си въобразявай, че нещата ще станат от първия път", че май чакането на летището ми се вижда по-приятно. Ще приготвя всички документи и копия предварително.

Купих билетите вече, не ми се чакат промоции, че турските авиолинии май не си падат по тях. Трябва да избера хотел за една вечер в Пукет, колкото да починем и след това заминаваме за Ко Ланта. Но не мога да реша - до летището ли да е по-близо или до ферито. На връщане ще останем за три нощувки в Пукет, че да не ни дойде много спокойствието в Ко Ланта.

# 125
Значи този плаж Ао Нанг е като градския плаж, без чадъри и шезлонги, не става за плажуване. Вземат се хотели в тази част, за да е удобно за дневните екскурзии с лодка. Обаче нали ексурзиите имат опция вземане от хотела, при това положение май няма смисъл от хотел точно до този плаж... Аз не обичам район тип градски плаж, тълпи и деца, главна улица с трафик и шум... Обаче ако взема хотел на изолирано място, дали има с какво да отидем до Краби да се разходим и въобще вечер например да пообикаляме? Кое всъщност е главната улица и заведенията? Къде е нощния живот?

Да попитам за визите, как се вадят в София? Ние не сме във БГ и предния път вадих визи от посолството им тук, но много трудно стана всичко - наложи се да ходя 3 пъти до столицата, да излизам от работа, да чакам една седмица и повече за самите визи и накрая като сметнах разходите си, просто ми излязоха "златни" тия 2 визи (самата виза е иначе 30 евро)... Та сега се чудя дали мога да пратя паспотрите ни на някой във Бг, трябва ли да има пълномощно или как става ако от там някой ги пусне с куриер до София? Или да мисля за виза при пристигане на летището... Нали и на Пукет и на Банкок мога да взема такава виза? Само че доколкото си спомням визите от летището са само до 15 дни, така ли е? Rolling Eyes
Ние бяхме в Ао Нанг на хубаво хотелче, но плажът отпред е точно " селски плаж" като у нас. Обаче, на 5 минути пеша се ходи до един плаж, който е пред Сентара ризорт. Там е приятно заливче с типично тай- филинг, няма чадъри и шезлонги, но сянка от палми. Пустичко е, защото обитателите на ризорта или не са много, или ползват басейните. Достъпът до плажа е със записване на вход и изход( без такса, просто да са сигурни, че не-гостите на комплекса са се измели след плажуването). Тъй че хем бяхме на 5 мин от лодките в Ао Нанг, хем до приличен плаж( а не местния).

# 126
Благодаря, че сподели. Flowers Hibiscus
Всъщност вие отивате на плажа на Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi, той не е ли само за гости на хотела? Влизате през входа на хотела и ви записват, че отивате на плажа им или минавате през тази маймунската пътека (тя предполагам излиза на централния плаж Ао Нанг)?

А някой ходил ли е на Noppharat Thara Beach, пак ли е населен като Ао Нанг? Там също има интересни хотели, например Holiday inn...

# 127
Благодаря, че сподели. Flowers Hibiscus
Всъщност вие отивате на плажа на Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi, той не е ли само за гости на хотела? Влизате през входа на хотела и ви записват, че отивате на плажа им или минавате през тази маймунската пътека (тя предполагам излиза на централния плаж Ао Нанг)?

А някой ходил ли е на Noppharat Thara Beach, пак ли е населен като Ао Нанг? Там също има интересни хотели, например Holiday inn...
Точно през маймунската пътека се минава😉. Нофарат тара е от другия край на Ао Нанг. До колкото помня сме го вървяли към 15- 20 мин. Дори Холидей ин видях, защото там оставихме един от хората, с които имахме общ трансфер. Плажът е същия като на централния на Ао Нанг.  Според мен, ако изберете този район, ползвайте плажа на Сентара по пътечката. Той е най- приличен. Аз съм голяма кифла и правя чупки за плажни снимки непрекъснато😄 и щом въобще не ми се прииска другаде да си щракна кадро по плажовете на Ао Нанг, значи не съм ги преценила като готини.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 20:19 от janiap

# 128
Holiday inn изобщо не ми се видя интересен и не е в Тай стил, на което аз държах. На плаж бяхме веднъж на Сентара и веднъж на този преди него. Останалите пет дни - екскурзии по островите.

# 129
lunna pateka, ние бяхме отседнали в Ао нанг и въобще не съм съгласна, че плажът е като нашите. Да, този пред заведенията е такъв, но от главната улица се завива наляво и попадаш в горичка с няколко заведения в нея, няколко колиби за масаж и красив плаж отпред. Няма никакви коли, мотори и т.н., понеже то се влиза през една врата и там няма път. Е, водата не е прозрачно синя, но си става за плаж извън дните по островите.
Има много прилични хотели тип резорти, точно в този район. Също така всички допълнителни екскурзии сме купували от агенции по улицата, както и всички останали туристи. За без пари направо с 2 минутен пазарлък. Ао нанг е отправна точка за всички морски трипове, както препоръчвам и този трип в джунглата с Мраморното езеро и Spring waterfalls.
А иначе в самия град Краби няма какво да правите. То така се нарича цялата област и "главният" град, който е пълна скука и няма нито забележителности, нито плаж.
Да допълня за Nopharat tara beach, там има отливи и освен това зад целия плаж минава шосето, което при Ао нанг е само на част от плажа. Стори ми се голяма скука там. Този хотел, който ти споменаваш е някак си между двата плажа, точно на шосето. Не бих го избрала. Взимахме туристи от там за един от триповете и не ме впечатли. Не, че е лош, просто е в някакъв постен европейски стил, ако мога така да се изразя.  Grinning

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 11:48 от water_nymph

# 130
Благодаря момичета! Почвам да се ориентирам, за нас хотела специално на Краби и Пукет не е от толкова голямо значение,защото там ще нощуваме само, за да ходим по екскурзиите. Мисля Пи пи и Ко самуи да са за релакс на плажа. Кажете коя екскурзия от Пукет или Краби е по-добре да се вземе - острова на Джеймс Бонд и симилановите острови (понеже ги предлагат и от двата острова)? С цел да се пътува по-кратко и ако може с по-малко хора...Grinning

water_nymph кой е този малък плаж за който говориш и където имало хубави хотелчета?

# 131
Здравейте! Искам да попитам има ли някой в групата, който си е резервирал за Нова година и  с коя агенция? Благодаря предварително Hug

# 132
Благодаря момичета! Почвам да се ориентирам, за нас хотела специално на Краби и Пукет не е от толкова голямо значение,защото там ще нощуваме само, за да ходим по екскурзиите. Мисля Пи пи и Ко самуи да са за релакс на плажа. Кажете коя екскурзия от Пукет или Краби е по-добре да се вземе - острова на Джеймс Бонд и симилановите острови (понеже ги предлагат и от двата острова)? С цел да се пътува по-кратко и ако може с по-малко хора...Grinning

water_nymph кой е този малък плаж за който говориш и където имало хубави хотелчета?

Ами то си е част от самия плаж, той е един. Просто в най-лявата му част има горичка и дървета за естествена сянка. Там са и тези резорти. Не са много, 1-2, но изглеждат прилично.
https://www.google.com/maps/@8.0312729,98.8223094,3a,75y,228.66h,77.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sojGu4Wua9sOERUDNPFoFDQ!2e0!7i13312!8i6656
Ето от тук на ляво като се завие, а не по посока на пътя се намира. А точно тази част на плажа и на дясно не се използва за плажуване май. Там са лодките.
Може да направиш виртуална обиколка със стрийт вю. Аз го правя винаги преди пътешествие и доста ми помага да се ориентирам.

https://www.google.com/maps/@8.0290444,98.8244324,3a,75y,66.49h,86.76t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9zkfSZYAeIWcM9c49xchDA!2e0!7i13312!8i6656
Ето този резорт много ми допадна отвън. А горичката с плажа е веднага след него. Вижда се дървената "врата", през която се влиза в нея.

https://www.google.com/maps/@8.0284297,98.8251024,2a,75y,216.57h,79.03t/data=!3m6!1e1!3m4!1scli55ecQUO5uByvG2LMnvQ!2e0!7i13312!8i6656
Ето тук започваше всеки наш ден с кафе или пресен кокос, коктейл и спираща дъха гледка. След което, просто се мятахме долу на 1 метър на плажа. Ех.. спомени. Много искам да се върна пак там.

Черпя ви виртуално.
А залезите на Ао нанг са нещо уникално. Абсолютно всяка вечер бяхме там по това време.

Ето този приятел беше много готин. Като спреш да го галиш те пронизва с поглед "е, какво стана с'я?!"

И едно изпитание на духа и физиката, което си заслужаваше на 200%, макар да мислех, че ще умра по пътя. 1237 стъпала, но нашата Шипка ряпа да яде. Все едно се изкачваш по стълба, такъв наклон.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 18:52 от water_nymph

# 133
Нашият хотел беше точно на това място- Peace laguna resort се казва. Има точно изход към плажа до маймунската пътека. Стаите са големи( етаж от вила). Има и основна сграда, но там не знам как е. Евтин беше дори.

# 134
Ние бехмя в Centara Grand Resort & Villas Krabi много ни хареса . Ето една снимка

Общи условия

Активация на акаунт