Нашите second hand находки- Тема 41

• 80 188
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
Момичета, а как го ползвате? Директно при дрехите ли? И това редом с други дрехи, нали, защото аз не деля първото пране на находките- пера ги с останалите 🙂

# 91
  • София
И аз ползвам този дезинфектант за всичко на и под 40 градуса. То не знам да има и друг. Преди беше с друга опаковка и малко по-евтин.

В Лидл веднъж видях също, но се бях заредила с Heitmann и не купих. Повече не го видях, но следващия път ще го взема. Също от Лидл взимам прах за петна. Като Вениш, но по-евтино, щото е но Лидл. И него го има рядко. Та комбинирам препарати, за да почистя добре дрехите.
ДМ имат дезифектант, но не го внасят на българския пазар. Питала съм мнгократно, защо така ни дискриминират, но уви - без отговор

# 92
Дезинфектантът се слага в отделението за омекотител на пералнята  и не замества праха. Мисля, че няма проблем да се перат дрехи ВУ с останалото пране и с дезинфектант, но не следва да е на всяко пране, т.к. пералнята го "взима" с последното изплакване, когато вече пере със студена вода и реално остава по дрехите. А това все пак е химия и то не толкова безобидна.

Продуктът на ДМ не е толкова добър, колкото на Heitmann/Impressan, доколкото знам.
За петна - Spot на Perilis.

# 93
Последната находка ми е ето тази за 1.00£ от един чарити,много хубав състав,но за жалост май е вече за боклука,защото е изцапан вече с трева и не знам дали ще се изпере.

# 94
Скоро обмислям да отскоча до някоя мания събота ии неделя,някой да знае цените калви са тогава.Много ще съм ви благодарна.

# 95
Скоро обмислям да отскоча до някоя мания събота ии неделя,някой да знае цените калви са тогава.Много ще съм ви благодарна.
Забелязвам в последно време много различни цени и промоции в различните градове в магазини Мания. В Хасково в зала Б, кг на дрехи  ако 6лв, същия ден на обувките е 8лв. Преди дни в Пловдивска Мания в зала Б, всичко беше на една цена. В Хасково нещата от Лов зоната стоят ден два максимум С магнитните копчета, а в Пловдив до следващото зареждане. И съответно в по-големия град няма нищо в зала Б, а при нас много често намирам страхотни нови неща на супер цени. Аз купувам основно с етикет или неразличими от нови. Града ни е залят от магазини втора употреба, обаче цените са много високи, 30-35лв/кг

# 96
  • Fort Worth, TX
Здравейте, а приемате хора от чужбина във вашата тема?

# 97
Съботни находки
Мания , зала А, 11 лв общо

Скрит текст:

Маниери, 21 лв общо за всичко
Скрит текст:

Извинете, но едната снимка не ми се обърна
Търся момчешки панталонки. Явно тениските ги осигурих

# 98
Кремито, ама разбира се.
Много ме радва PeacockLove. И аз така бях с размах, по 2 торби дрехи за бебето отнасях и няма място никъде за тъпчене, всичко преливаше. Обаче сега /вече носи за 4 години/ трудно намирам нещо читаво, все са износени или пък въобще няма.
Всъщност сега се сетих, че миналата седмица от Шика изнамерих за нея рошав пуловер с пайетки апликация на НМ за 2 лв.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 20:11 от evencee

# 99
  • София
Днес отивам в един магазин ву,  с ново зареждане отново днес. До коша със сутиени ги разглежда една баба на видима възраст около 70 г. Досега все подминавах бельото, но този път взех аз да го разглеждам и аз. Бабата: "ооо, този сутиен на Есприт.  Много е хубав. Жалко. Ще ми е голям...ооо, този пак марков, че и нов." Аз стоя учудено и й викам "Еха, и марките знаете. Браво.", а тя: "Охо, колко съм се ровила.  Веднъж си взех един чисто нов на Триумф.", а аз "Аз избягвам бельо да купувам от ву",  а тя "Ми че нали после ще го изпееш. А и те ги дезинфекцират и стават по-чисти  и от новите. Мила, ми вика, остави си предразсъдъците вкъщи". Опасна баба. Резултатът: И аз си тръгнах с един сутиен. Нищо, че не беше Триумф. Blush
Не е много по темата, но съм се замисляла. Като остарея и аз ще съм бабичка, познаваща марките. Сякаш забравяме, че и те са били млади шопингхолички. Wink

# 100
  • Fort Worth, TX
Аз вчера се сдобих с рокля РАлф ЛОрън за 6$.КАто се прибера ще сложа снимка.

# 101
  • Mostly in my mind
Кремито, къде живееш? Разкажи как са организирани вашите магазини ву. Какво е качеството на дрехите? Simple Smile
Монако, разликата е, че те като са били на нашата възраст времената са били съвсем различни. Едва ли са били шопинг маниачки.  Но както става ясно, никога не е късно да станеш
.Sunglasses

# 102
Аз вчера се сдобих с рокля РАлф ЛОрън за 6$.КАто се прибера ще сложа снимка.
Добре дошла в темата! Hug Аз и по-евтина съм намирала, но детска  Mr. Green

# 103
Добре дошла на Кремито в темата!

ММ си взе дънки от Мъпет Маг на Стамболийски и Ботев за 15 лв. Много хубави, нови. Риза за него за 5 лв и за мен страхотно попадение Томи Хилфигер риза за 4 лв.

# 104
Кремито, къде живееш? Разкажи как са организирани вашите магазини ву. Какво е качеството на дрехите? Simple Smile
Монако, разликата е, че те като са били на нашата възраст времената са били съвсем различни. Едва ли са били шопинг маниачки.  Но както става ясно, никога не е късно да станеш
.Sunglasses

Здравейте, чета ви темата от известно време, но не съм писала. Търся си прежди във ВУ, понякога се намират.
Зимата попаднах на някакво супер намаление в квартален м-н - всичко по 0,75 лв. Взех няколко пуловера, с идеята да ги разплета, ама те бяха страхотни и дъщерята ги приватизира.

Лолита, никога не съм била шопинг маниак и сега не съм. Но искам да ти кажа за някогашните марки. Нямаше много вносни неща у нас, нямаше и много марки като цяло, в световен план. Но това, което имаше, беше изключително качествено. Без значение дали става дума за техника, или за облекло. Сега масово "марковите" неща са изнесени като производство в Китай, заради ниската цена на труда. Освен това се правят с доста по-ниско качество, за да купуваме още и още. Спомням си сутиените Триумф, такива носех по соца, бяха с перфектни кройки, материи и качество. И на космически цени. Ще ми повярваш ли, че сега не намирам съществена разлика между тях и разни други и не мога да си харесам Триумф, вече не са това, което бяха. Някога дрехите не правеха пилинг, без значение дали са маркови, или не. Сега всичко прави пилинг, много рядко уцелвам дреха, която да не прави. Това е заради нискокачествени прежди и конци. Говоря основно за пуловери и др. плетени, но и платовете вече правят пилинг.  И още нещо, за бабите маркова стока е наистина марковата, а не разни новоизлюпени "марки", които са станали популярни благодарение  на реклама, а не  с доказани във времето висококачествени стоки. И бабите са много по-опитни в разпознаването на качествената стока, просто защото знаят какво е високо качество.
 С дрехите и другите маркови стоки е същото, както със сиренето. Моите деца няма да разпознаят вкуса на истинското , добре узряло саламурено сирене, защото никога не са яли такова. Няма от къде да им го купя. Аз, обаче, веднага ще го разпозная.

Общи условия

Активация на акаунт