Нашите second hand находки- Тема 41

• 80 207
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
В Мъпет маг /до Вис Виталис/ съм виждала и в Дрехата /пак там/. Когато е зареждането има хубави прежди, но не знам дали си струва - излизат по-скъпи от пуловерите.

# 106
Благодаря, Натали. Извинявам се, но не ги зная къде са . Може ли някакъв по-точен ориентир? Адрес ?

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 21:46 от Diorela

# 107
Адресът на Вис Виталис е бул. „Александър Стамболийски“ 129, 1303 ж.к. Зона Б-5, София. Веднага след него е Дрехата - по едни стълби, а малко след него е Мъпет Маг. Няма как да ги пропуснеш.

# 108
Имах навремето една съученичка, която казваше, че майка й купува "дрехи на килограм" от някакъв магазин в Плевен (ходеха там при баба й). Аз съм на близо 40год. и тогава много не се замислях какви са били тези магазини, тогава сме били деца. Сега си давам сметка и се чудя имало ли е такова нещо по соца.

# 109
Благодаря отново, открих ги на картата. Кога ги зареждат? И виждала ли си чорапени прежди?

Имах навремето една съученичка, която казваше, че майка й купува "дрехи на килограм" от някакъв магазин в Плевен (ходеха там при баба й). Аз съм на близо 40год. и тогава много не се замислях какви са били тези магазини, тогава сме били деца. Сега си давам сметка и се чудя имало ли е такова нещо по соца.

По мои спомени, първите се пръкнаха след 1989 година, но това се връзва с детските ти години.

# 110
В Англия няма типичните ВУ магазини,има чарити,където разни неща се продават за дадена кауза,рак,грижа за стари хора и т.н.Хората си даряват там дрехите,този вид магазини се посещава от много хора,идеята е за благотворителност.Има и карбут разпродажби,това е малко тип битак
,където за пенсове, максимално 1-2 паунда можеш да си купиш както запазени неща,така и нови.

# 111
Благодаря отново, открих ги на картата. Кога ги зареждат? И виждала ли си чорапени прежди?

Мисля, че петък, но пък май не всеки петък.

Иначе не знам кое е чорапена прежда, не мога да ти помогна. Гледала съм за някакви за пуловер /да ми плетат, не аз де/, но, като сметна, излиза повече от пуловер, пък плетенето си е труд....

# 112
  • Fort Worth, TX
Привет отново.Живея във Форт Уърт,Тексас.Магазините се наричат Трифтстор.Нещата които се продават вътре са от носени до нови с етикети.Всичко вътре в магазините е дарение от хора.Оставят ги на задния вход или на донейшън бокс.Всеки магазин подпомага някоя организация .Продават се дрехи, мебели, техника абе всичко.Аз си купих машина за хляб нова за 3.99.Вчера набарах още 2 рокли и дънки на Лейн Браянт.ВСичко ми излезна 24$.Аз марки не гледам, ама все ги налучквам ми се смее моята приятелка.Както стана с роклята.Хвана ми окото с материя, разцветка.Чисто нова е.Посудата вкъщи ми е все от трифта.ПОголовно се даряват нови неща и аз много се кефя като попадна на хубав сервиз.

# 113
Фен съм на американските марки вкл. канадските такива и за жалост в България ги намирам само по ВУ след като моловете са замляни с испанските боклуци. Детските дрешки са прекрасни и много устойчиви.
Скандинавските са ми също фаворит, особено в качеството.

# 114
Стигам до извода, че май само у нас я има тази практика - да се обират и внасят с контейнери даренията на хората, да се претакат и да се препродават на качества на по-дребни търговци, а те - на скъпи цени като нови да ги продават на клиентите.
И у нас е с благотворителна цел - финансово подпомагане на вносителите. Simple Smile
Ей, Андрешко си е Андрешко... От хорската благотворителност пак намира начин пари да направи.

# 115
  • Fort Worth, TX
Прикачвам от телефона и не ми позволява скрит текст.Извинете.Първата е на Ралф Лоурън.

# 116
Съботни находки
Мания , зала А, 11 лв общо

Скрит текст:

Маниери, 21 лв общо за всичко
Скрит текст:

Извинете, но едната снимка не ми се обърна
Търся момчешки панталонки. Явно тениските ги осигурих

Пийкок, честито добре си обзавела малкия! Аз също много пазарувам и после обличаме ги няколко пъти и ги изхвърлям в контейнерите за дрехи в града ни. Иначе от последните зимни разпродажби накупих якенца и едно от тях ще е за другата зима. Сега чакам пролетно, никъде няма още. Една потребителка както спомена до 2г. се намират супер дрешки, запазени, явно не се износват толкова, за по големи деца са дрипи, особено връхни дрехи. Здраве да е. Все може да се рови с надеждата да се намери нещо хубаво.

# 117
  • Mostly in my mind
А те така като ги даравят директно в магазина,  нямат ли изискване за дезинфекция на дрехите?

# 118
  • Пловдив
Честно да си призная предпочитам повече да пазарувам онлайн от сайтовете на Ремикс, Като нови и Контур , понеже много лесно филтрирам какво ми трябва - особено по размерче, че ми омръзна да намеря перфектната рокля/пола/блуза и да се окаже ХС/ ХХЛ размер ,а аз с моя М/Л да седя и гледам тъжно. Много ми харесва как подреждат в магазините Фреа  и често влизам в търсене на красоти - имам няколко рокли ,а моят приятел си взе наскоро 2 страхотни ризи * не помня марка,ама си бяха от по-висок клас* , както и спортно яке на Пума.

В Германия пак имат тип чарити шопове, но все съм попадала на такива с малко дрехи,но много посуда,книги и прочие - та определено от там за под 10 евро бях напълнила 1 сак с чудеса.

# 119
Не пазарувам онлайн. Ако не ми стои добре, какво правя? Набутвам се с едни пари за доставка и отделно разправии по връщането.
На черния петък миналата година се излъгах да купя разни ризки и блузки...с изключение на една, всичките са ми големи. Така събират прах в гардероба.

Общи условия

Активация на акаунт