Втора бледа черта на теста за бременност

• 1 042 194
  • 15 079
  •   1
Отговори
# 13 815
Здравейте момичета 🤗 писах в няколко теми, но никой не ми отговори.. ще се надявам тук на отговор 🤭 Гинеколожката ми ми каза при положителен тест за бременност да приемам вагинално Утрогестан. На 12-тия ден от засечена овулация имах втора бледа черта и сложих таблетката. На 13-тия тестът беше отрицателен и спрях приема. На 14-тия ден следобяд направих още един тест и чертата излезе на минутата, но бледа (отново сложих таблетка). След това направих дигитален, но той беше отново отрицателен. На деня на цикъла (вчера) направих още един със сутришна урина, но и той беше отрицателен.
Въпросът ми е възможно ли е да ми закъснява заради Утрогестана.. постоянно имам болки в корема все едно ще ми дойде, но не ми идва. Направо се побърках.. много ще съм благодарна на мнения..
Благодаря предварително!
Пуснете кръвен

# 13 816
Даа, ясно ми е за кръвния. Проблемът е, че съм в чужбина и в момента е Великден, и нищо не работи.. Според мен не съм бременна, но си разместих цикъла с тези таблетки.. иначе няма причина да не са ми положителни тестовете ако имаше бременност.

# 13 817
Има ли причина да се изписва Утрогестан или като превантивна мярка?

# 13 818
От утроггвстан няма как да закъснява М, това е прогестерон и подпомага лигавицага при евентуална Б да я пази, защото тя отговаря за бебето през първия 3местър до ибразуване на плацентата, слагайте го щом го е изписал лекар с лекарствата шега не бива, ако няма бременност лигаваицата сама изтънява с и без прогестерон и ще си настъпи М.
Вземете още 1 тест щом няма къде да пуснете кръвен с ниска ЧХГ чуствителност.

# 13 819
Милена, това не е вярно. Менструация настъпва, защото прогестеронът пада. Приемът на прогестерон ще забави цикъла.

# 13 820
Да, понеже имах две неуспешни бременности в 5 и 6г.с. А след биохимична бременност има ли закъснение на цикъл.. ще си взема още един тест, но съм сигурна, че няма бременност за жалост..
Благодаря все пак за отговорите!

# 13 821
  • Замък сред облаците
От утроггвстан няма как да закъснява М, това е прогестерон и подпомага лигавицага при евентуална Б да я пази, защото тя отговаря за бебето през първия 3местър до ибразуване на плацентата, слагайте го щом го е изписал лекар с лекарствата шега не бива, ако няма бременност лигаваицата сама изтънява с и без прогестерон и ще си настъпи М.
Вземете още 1 тест щом няма къде да пуснете кръвен с ниска ЧХГ чуствителност.

Това хич не е вярно. М идва когато прогестеронът спадне, затова при прием на прогестеронови препарати М не идва.

# 13 822
  • София
От 2 таблетки няма как да даде отражение, но пък да пиеш и да ги спреш при бременност, без да си направила кръвен тест, е безотговорно.

# 13 823
  • Замък сред облаците
Всъщност стана малко развален телефон.
Да, при 2 таблетки поставени, няма да даде отражение за закъснение (или не повече от 24-48 часа макс).
Аз имах предвид по принцип, че приемът на прогестерон отлага цикъла и коментирах поста на Милена, понеже го възприех като принципно изказване, а не за конкретния случай.

# 13 824
Да, момичета..прави сте, разбирам ви. НО: в чужбина не е толкова лесно да отидеш в лаборатория и да си пуснеш кръвен.. тук дори не ти следят ЧХГ-хормона при бременност, а го следят ако бременноста е рискува и тн.
Да, безотговорно го наречи - така е, но за мен няма логика да е един път положителен, а после отрицателен и тн.
И аз се побърках вече.. и втори път няма да направя тази грешка. Тази седмица ще говоря с Аг и ще видим какво ще каже.
Само искам да ми дойде цикъла и да се успокоя..
Все пак ви благодаря за отговорите!

# 13 825
  • София
Знам за фалшиво отрицателни, но не и за фалшиво положителни. Зависи колко е била наситена чертата и каква е била чувствителността на теста. Тест-лентите показват коректно от 14-тия ден след овулацията. Започнат прием на прогестеронов препарат не се спира рязко. Дори и при отрицателен тест и липса на бременност, менструацията идва и с лекарствата (особено с по 2 таблетки на ден). Слагала съм по 8 на ден и ми е идвал, когато е нямало бременност, докато при бременност рискът от ниския прогестерон е по-голям, отколкото рискът от високия при липса на такава.
А защо искаш да ти дойде? Не искаш ли бременност?

# 13 826
Знам за фалшиво отрицателни, но не и за фалшиво положителни. Зависи колко е била наситена чертата и каква е била чувствителността на теста. Тест-лентите показват коректно от 14-тия ден след овулацията. Започнат прием на прогестеронов препарат не се спира рязко. Дори и при отрицателен тест и липса на бременност, менструацията идва и с лекарствата (особено с по 2 таблетки на ден). Слагала съм по 8 на ден и ми е идвал, когато е нямало бременност, докато при бременност рискът от ниския прогестерон е по-голям, отколкото рискът от високия при липса на такава.
А защо искаш да ти дойде? Не искаш ли бременност?

Мечтата ми е да съм бременна, но всичко ми е много объркано. Искам една нормална бременност, а при мен е все нещо. Тестовете са с 10 чувствителност и преди никога не са ми давали бледи ленти, а тези си бяха бледи.
Сигурна съм, че не съм бременна, защото спряха и болките в гърдите, а ме боляха ужасно много. Искам да ми дойде, за да започнат и опитите за следващия месец хаха.
Според мен е било биохимична бременност.. ох не знам, ще почакам още малко и ще ходя на лекар.

# 13 827
Да, момичета..прави сте, разбирам ви. НО: в чужбина не е толкова лесно да отидеш в лаборатория и да си пуснеш кръвен.. тук дори не ти следят ЧХГ-хормона при бременност, а го следят ако бременноста е рискува и тн.
Да, безотговорно го наречи - така е, но за мен няма логика да е един път положителен, а после отрицателен и тн.
И аз се побърках вече.. и втори път няма да направя тази грешка. Тази седмица ще говоря с Аг и ще видим какво ще каже.
Само искам да ми дойде цикъла и да се успокоя..
Все пак ви благодаря за отговорите!

София, съжалявам за случилото се, но като цяло.. ако си направила 2 положителни теста, е имало бременност, ако после имаш два отрицателни, нещо не се е получило и нещата са приключили.
В БГ кръвните тестове са много популярни, но в много европейски страни не се правят се въобще.. и разбира се трябва да са назначени от лекар.
Но моята АГ ми каза още преди 10г, че два положителни теста да дадат грешен резултат е практически невъзможно... ако след това  стане отрицателен не е случайно...

# 13 828
Като човек, живеещ в чужбина и съм напълно наясно със системата:
Не си прави експерименти въз основа на домашни тестове. Щом си видяла положителен тест, започваш приема и не спираш, докато лекар не каже. Иначе винаги ще има нещо - грешен тест, почивен ден, лекар в отпуск...

# 13 829
Да, Лютиче права си. Другата седмица съм даже при друг лекар за второ мнение. Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт