Частни училища във Варна

• 34 230
  • 160
  •   1
Отговори
# 135
  • До морето
Интерпретация е това да категоризираш чужди деца и училища, където кракът ти не е стъпвал! Да кажеш, че искаш детето ти да учиш в училище с нормални деца, означава, че поставяш другите в графа "ненормални" - това е причинно - следствена връзка!!!!

Изглежда ще се насоча към държавните централни училища.....

Слава Богу 🙄 и Успех!

# 136
Разбирам че родител на дете със специални нужди или неваксинирано може да се обиди, за това се ивинявам.  А ако нене такъв случая не знам защо някои хора се палят излишно.

По темата, актуални мнения за Малкия Принц от първа ръка? По колко деца са в клас, има ли чубденци, как стои въпроса с храненето.
Предварително благодаря на който ще отговори по темата.

# 137
Аз нямам лични наблюдения от Малкия принц и също се интересувах и поразпитах познати, мненията са смесени, някои са много доволни, други не толкова. Чужденци има - предимно рускоговорящи. През февруари, ще има ден на отворените врати и мисля да посетя също.

# 138
Ваксинацията не е условие за прием в държавно училище. Здравната карта има информативен характер. Инак аз не виждам нищо обидно нито в думата неваксинирани, нито пък СОП. Познавам много такави деца и нито едно от тях не учи в частно училище. Но да се върнем на темата. Проверихте ли Американското училище (намира се в Морската градина до Делфинариума): https://www.americanschoolbg.com/
Нямам впечатления от самото училище и децата, които учат там (най-много да са разлигавени 🙂). Направи ми впечатление когато купиха къщата и се поинтересувах какво ще се случва там, но нищо повече.

# 139
Здравейте, може ли да ми отговорите на няколко въпроса относно училище Мечтатели?  Учебниците на децата влизат ли в таксата, тъй като четох, че децата си пишат домашните докато са там, което ме наведе На мисълта, че остават в самото училище? Също какви са таксите за допълнителните курсове, примерно шах, изобразително изкуство, спорт? Въобще всичко като информация е добре дошло Simple Smile Благодаря предварително.

# 140
  • До морето
Учебниците винаги са били предоставени от училището, мисля че вече навсякъде е така. С изключение на учебниците по език - те се купуват отделно. Различното е, че от 1ви до 4ти клас абсолютно всички други училищни пособия влизат в таксата - тетрадки, химикали, подвързии, етикети, моливи, линийки - всичко се осигурява от Мечтатели. От 5ти клас нататък ги купуваме ние. Имат си шкафчета в класните стаи и всичко стои там.
Пред седмицата децата нямат домашни, през уикенда се дава нещо, по преценка на преподавателя. Основно пак по английски, математика и български. Разнасят по 1-2 тетрадки. Останалите учебници по разказвателните предмети ги има в дигиталната раница и от там си четат уроците, ако се готвят за контролно, например. Единствените случаи, в които съм виждала пълна раница е преди онлайн обучение, тогава вече и на мен ми е трудно да ги мъкна.

Школите се заплащат отделно - 15 лв.на занятие.

# 141
Учебниците винаги са били предоставени от училището, мисля че вече навсякъде е така. С изключение на учебниците по език - те се купуват отделно. Различното е, че от 1ви до 4ти клас абсолютно всички други училищни пособия влизат в таксата - тетрадки, химикали, подвързии, етикети, моливи, линийки - всичко се осигурява от Мечтатели. От 5ти клас нататък ги купуваме ние. Имат си шкафчета в класните стаи и всичко стои там.
Пред седмицата децата нямат домашни, през уикенда се дава нещо, по преценка на преподавателя. Основно пак по английски, математика и български. Разнасят по 1-2 тетрадки. Останалите учебници по разказвателните предмети ги има в дигиталната раница и от там си четат уроците, ако се готвят за контролно, например. Единствените случаи, в които съм виждала пълна раница е преди онлайн обучение, тогава вече и на мен ми е трудно да ги мъкна.

Школите се заплащат отделно - 15 лв.на занятие.

Благодаря Ви много. А според Вас подготовката от 1-7 клас по-добра ли е отколкото в държавно училище? В момента смятаме и чисто финансово дали разходите ще излязат сходни.

# 142
Някой с пресни отзиви от Малкият принц и прогресивното?

# 143
  • До морето
Децата ми са там вече 7ма година, като включим и градината и съм изключително доволна. Има, разбира се, и неща, които не ми харесват, но като цяло плюсовете са много повече от минусите. Събрали са страхотни учители и успяват да ги задържат вече доста години, почти няма текучество на кадри. А това е нещо, с което много малко и частни, и държавни училища могат да се похвалят.

# 144
Децата ми са там вече 7ма година, като включим и градината и съм изключително доволна. Има, разбира се, и неща, които не ми харесват, но като цяло плюсовете са много повече от минусите. Събрали са страхотни учители и успяват да ги задържат вече доста години, почти няма текучество на кадри. А това е нещо, с което много малко и частни, и държавни училища могат да се похвалят.
За Малкия принц ли става въпрос?
Много хубави отзиви четох и аз. Ние сме в чужбина но мислим за връщане. Сестра ми също но децата и ще бъдат 7ми клас тук сигурно и там. Разбира се, ако с езика не ги върнат 1 година назад, тк определено, има какво да се желае . Чета и се информирам искам да съм запозната.  Може ли да ме ориентирате в таксите ако прецените че не е уместно тук то на лс 💐

# 145
  • До морето
Много хубави отзиви четох и аз. Ние сме в чужбина но мислим за връщане. Сестра ми също но децата и ще бъдат 7ми клас тук сигурно и там. Разбира се, ако с езика не ги върнат 1 година назад, тк определено, има какво да се желае . Чета и се информирам искам да съм запозната.  Може ли да ме ориентирате в таксите ако прецените че не е уместно тук то на лс 💐

Не, моите деца са в Мечтатели и отговарях на горния потребител, но нещо не ми е излязъл цитата.
За МП имам различни отзиви от познати и приятели, повечето са доволни, но не мога да кажа нищо конкретно.

За мен най-добрият вариант е да обиколите поне няколко училища, да видите базата, двора, да поговорите с ръководството, да усетите атмосферата и така ще намерите своето място. Понякога на хартия всичко изглежда еднакво - часове, разпределения, програми и именно като се отиде на място се усеща разликата.

Колкото до финансовата част - смятали сме го много пъти - в Мечтатели децата имат 7- 8 часа седмично английски, дори само за този брой часове ако плащате някъде на някоя школа или учител пак ще  излезе повече на месец. Като добавим частната занималня и джобни пари за храна и нещата отиват на двойна месечна такса.
Децата са по цял ден с пантофи, имат готвена храна 3 пъти на ден. Няма лафки, машини, енергийни напитки, боклуци. Достъпът е контролиран.....Имат си достатъчно голям двор, в момента им строят игрище, ежедневно са навън,
Прогарамата е направена на блокове часове, учат нов материал, после имат часове за самостоятелна работа и упражнения. Правят проекти, празнуват празници, излизат възможно най-често извън училище и като цяло учителите правят всичко възможно на учениците да им е интересно и да ходят с желание на училище.
А в крайна сметка най-важно ми е, че децата се чувстват добре и ние сме спокойни.

# 146
Много ни е далеч Мечтатели, иначе познаваме доволни родители и дечица

# 147

Благодаря отново за отговора. Може ли да споделите кои са минусите, които Вие сте отчели? Също храненето влиза ли в общата такса? Благодаря отново и се извинявам, че така Ви разпитвам:)

# 148
  • До морето
Не бих могла да кажа конкретни неща, които не харесвам, защото осъзнавам, че ако ги изброя ще изглеждат дребнаво 😃 Те са си някакви вътрешно-ведомствени случки. Имали сме различни ситуации през годините, но да речем, че генерално всичко е наред.

Храната от миналата година се заплаща отделно, но е неотменна част от договора, т.е. няма как да учиш в училище, без да се храниш там. Просто направиха плащанията отделно заради високата инфлация миналата година, когато всичко се увеличи двойно и тройно, включително разхода за храна, а таксите бяха платени и нямаше как да се актуализират цените. В сегашния вариант храната се плаща на 3 месечие. По този начин от училището се подсигуряват, че ако в средата на годината фирмата за кетъринг промени цените, те ще могат да направят същото. Абсолютно е забранено внасянето на храна отвън. Прави се изключение само за деца с алергии.

# 149

Не, моите деца са в Мечтатели и отговарях на горния потребител, но нещо не ми е излязъл цитата.
За МП имам различни отзиви от познати и приятели, повечето са доволни, но не мога да кажа нищо конкретно.

За мен най-добрият вариант е да обиколите поне няколко училища, да видите базата, двора, да поговорите с ръководството, да усетите атмосферата и така ще намерите своето място. Понякога на хартия всичко изглежда еднакво - часове, разпределения, програми и именно като се отиде на място се усеща разликата.

Колкото до финансовата част - смятали сме го много пъти - в Мечтатели децата имат 7- 8 часа седмично английски, дори само за този брой часове ако плащате някъде на някоя школа или учител пак ще  излезе повече на месец. Като добавим частната занималня и джобни пари за храна и нещата отиват на двойна месечна такса.
Децата са по цял ден с пантофи, имат готвена храна 3 пъти на ден. Няма лафки, машини, енергийни напитки, боклуци. Достъпът е контролиран.....Имат си достатъчно голям двор, в момента им строят игрище, ежедневно са навън,
Прогарамата е направена на блокове часове, учат нов материал, после имат часове за самостоятелна работа и упражнения. Правят проекти, празнуват празници, излизат възможно най-често извън училище и като цяло учителите правят всичко възможно на учениците да им е интересно и да ходят с желание на училище.
А в крайна сметка най-важно ми е, че децата се чувстват добре и ние сме спокойни.

Ние сме в Англия и гледам че повечето Училищ е изцяло копират англ система. Тук и по същия начин. А какви са таксите в Мечтатели?

Общи условия

Активация на акаунт