Частни училища във Варна

• 34 153
  • 160
  •   1
Отговори
# 150
  • До морето
Таксата с включена храна и един клуб по интереси излиза малко над 9000 лв.(миналата година). Но пак зависи как се плаща - на месец, на вноски или наведнъж. Имат отстъпки и за второ и трето дете, така че зависи. Но горе-долу идва около 1000 на месец.

Дара20, на мен би ми било интересно да споделиш повече за училищата в Англия. Ние точно заради този тип организация на учене сме избрали частно училище за децата си, както и заради по-спокойната среда. За нас работи добре и както казах децата ходят с желание на училище, което е най-важно.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 11:36 от Boho chic

# 151
Като родител, минал през частно училище и ДГ, макар и преди доста години (дъщеря ми е вече студентка Simple Smile ) мога да кажа, че това са най-смислено изхарчените пари. Малко културен шок се получи като отиде в държавна гимназия, но бързо се окопити Simple Smile.
За синът ми обаче беше подходяща друга среда, не така ограничена и затворена и той изкара от 1 група до 4 клас, после в 7СУ, сега е в МГ - още си поддържа приятелства с децата от ДГ и начален курс.
Разликата при двете деца при прием в гимназия беше, че дъщеря ми се спука от уроци, за да влезе в ЕГ, а синът ми влезе в МГ без никакви особени напъни.
Писала съм назад в темата подробно за Малкия принц, но не зная доколко са актуални мненията ми, нямам поглед над училището от няколко години.
Мечтатели по наше време беше прохождащ бизнес, после се смениха собствениците, много ме радва, че се развива в хубава посока, Варна има нужда от повече такива места!

# 152
Ако синът Ви е бил в мат.паралелка в 7-ма, там пък ги "спукваха"от матетатика 😄. Особено ако е бил при г-жа Славова.

# 153
Точно при нея беше, но по свое желание, за него Мат е приятно нещо - и тогава, и сега Simple Smile, чудесно се разбираха с г-жа Славова.

# 154
Здравейте!
Мнение за Мечтатели и Байрон след 7клас, лични впечатления.
Ако не ни приемат в ЕГ, търся вариант за изучаване на английски и немски.

# 155
Вижте програмата в 3та ПМГ.

# 156
  • До морето
Проблемът на ЧУ във Варна след 7ми клас е, че масово влизат деца, които "не ги приемат" другаде.
Докато това не се промени,  няма как да има добро мнение и да се очакват добри резултати.

# 157
Вижте програмата в 3та ПМГ.
За съжаление Биология и Химия не ни вълнуват.
Проблемът на ЧУ във Варна след 7ми клас е, че масово влизат деца, които "не ги приемат" другаде.
Докато това не се промени,  няма как да има добро мнение и да се очакват добри резултати.
Мислех си за Мечтатели, близо ни е, чета добри отзиви, явно до 4 или 7клас.

# 158
Абсолютно точно и за София.
Много грешна практика.

# 159
Здравейте!
Мнение за Мечтатели и Байрон след 7клас, лични впечатления.
Ако не ни приемат в ЕГ, търся вариант за изучаване на английски и немски.
Ако желаете, пишете ми на лично.Моят син е в едно от гореспоменатите.

# 160
  • До морето
А защо на лично? Нали затова е темата?! Аз също се интересувам и би ми било полезно мнението на родител, в което и да е училище.

Общи условия

Активация на акаунт