Частни училища във Варна

• 35 842
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
Можете ли да отпишете детето, какви са неустойките по договора.

Едва в началото на годината сме, аз не бих търпяла такова отношение.

На мен ми върнаха цялата сума, като удържаха само един месец.

Разбира се, че го махнах след тези изстъпления!

# 166
Къде го записахте,ако може да споделите?

# 167
Къде го записахте,ако може да споделите?

Разбира се! С удоволствие споделям: днес го записах в СУ "Неофит Бозвели" в паралелка с 11 деца! Ръководството и новата класна се отнесоха с огромно разбиране и уважение към нас. Училището е приветливо с много цветя и растения по коридорите.

Моето мнение след две частни училища във Варна е: няма смисъл човек да харчи пари за тях! Нивото на обучение и комуникация с родители и деца е плашещо ниско. Аз се подведох от мисълта, че в частното училище ще обърнат повече внимание на детето ми, което идва от чужбина. Не беше така. В предишното, "Монтесори", учителката по български дори ми каза да съм го пратела на частни уроци, тя не можела да му обръща индивидуално внимание. А тогава бяха 5 деца в класа!

# 168
И моето дете "избяга" от "монтесори"!! Отношението беше.... де да имаше закони.

# 169
И моето дете "избяга" от "монтесори"!! Отношението беше.... де да имаше закони.

Да, за отношението трябва да се отвори нова тема. Аз съм, меко казано, шокирана!

# 170
  • До морето
За Монтесори потвърждавам. Собственичката е на принципа "Деца във Варна винаги ще има, ти и да махнеш твоето, ще дойдат други две!". Тръгнахме си от градината им още през 2018-та, но от това, което чувам, нищо не се е променило.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 08:36 от Boho chic

# 171
За Монтесори потвърждавам. Собственичката е на принципа "Деца във Варна винаги ще има, ти и за махнеш нвоето ще дойдат други две!". Тръгнахме си от градината им още през 2018-та, но от това, което чувам, нищо не се е променило.

Мнението ми е същото за Мечтатели. Комунистическо училище,за което е най-важно да си платиш навреме.

# 172
  • До морето
Е, ние сме там вече 8 години и не споделям това мнение.

# 173
За Монтесори потвърждавам. Собственичката е на принципа "Деца във Варна винаги ще има, ти и за махнеш нвоето ще дойдат други две!". Тръгнахме си от градината им още през 2018-та, но от това, което чувам, нищо не се е променило.

От "Монтесори" останах много разочарована. Нямаше абсолютно никакъв индивидуален подход. Дъщерята на собственичката дори един ден просто ми затвори телефона, когато се опитах да ѝ обясня, че родителски срещи, обявени предния ден, които ще се провеждат от 15 ч., са непосилни за работещи майки (каквито там явно няма...).
Още в началото малко лошо впечатление ми направи и външният вид на майка и дъщеря, който силно напомня на фолк-певици. Но не исках да съдя хората заради външния им вид. Оказа се, че и поведението е такова.

# 174
  • До морето
Ох, много е смешно, но и по тази тема имам цитат: "Нашите майки не са случайни,  това са жени с възможности и не ходят на работа!"
По наше време дъщеря й беше още ученичка, не беше включена в семейния бизнес.

# 175
  • Варна
Интересно ще бъде да прочетем и другата гледна точка, на ръководството на училищата . Нищо лично, но съм сигурна, че и те ще имат какво да кажат. Имам опит с две от училищата  - големият син беше в Малкия принц от първи до 7  клас включително, малкия В Мечтатели пак толкова време. Моите впечатления са коренно различни и съжалявам, ако наистина са снижили толкова критериите.

# 176
Интересно ще бъде да прочетем и другата гледна точка, на ръководството на училищата . Нищо лично, но съм сигурна, че и те ще имат какво да кажат. Имам опит с две от училищата  - големият син беше в Малкия принц от първи до 7  клас включително, малкия В Мечтатели пак толкова време. Моите впечатления са коренно различни и съжалявам, ако наистина са снижили толкова критериите.

Защо решихте да запишете малкия си син в друго училище, а не в "Малкия принц"?

Аз изказах мнение за "Екзюпери", т.е. за гимназията, за начален курс нямам впечатления.

За гимназията мога да добавя и още нещо, което, за съжаление, трябваше да ме алармира, но не обърнах внимание: собственичката се опита да обясни, че нямали учители по испански - носители на езика, защото те не можели да се адаптират към нейната среда. В моя приятелски кръг по-голямата част от хората са испанци, които от години живеят в Германия. Адаптирани, отворени и комуникативни са. Та, може би проблемът не е бил в испанците...

# 177
колко адаптирани към средата испански учители във Варна познавате?
дъщеря ми завърши Четвърта езикова с испански, мога да ви кажа, че всяка година идваха различни млади хора във Варна по някаква програма, някои от тях дори не бяха и учители, да - полезни бяха от гледна точка на устно общуване, ама нещо феноменално в академичен план не постигнаха - имаше такива, дето даже и учебната година до края не изкарваха.
Така че това не бива да ви е червена лампа, Екзюпери не е Езикова гимназия, нямат предмети на езика, там профилът е Компютърни технологии. В Испанската гимназия в София всяка година събират от децата ( 9-10 паралелки на випуск по 27-28 ученици) по 50 лв на човек, с които да заплатят квартирата на нейтив учител, тук не сме чували за тази практика...

# 178
  • До морето
Липсата на учители е най-големият проблем във Варна. Синът ми сам си реши преди 2 години, покрай детската му фенщина на Роналдо, че иска да учи испански. Има дуолинго и цъка там някакви думички. Проблемът е обаче, че учители няма. Дори и в 4та ЕГ, нивото и ниско. Силните учители се слагат на подгответата. Каквото научиш в 8ми клас - това е. От там нататък започва едно прехвърляне на учители, заместници, заместници на заместниците и каране на свободни часове със седмици. Не е нормално да завършиш езикова гимназия и да не си знаеш първия език. Отделно базата е зле. Първа езикова поне изглежда прилично. Сега уж смениха несменяемата директорка, може пък да се промени нещо.

Та заради пустия испански се ослушвам за Мечтатели и Екзюпери. В Мечтатели учителката е нова, все още нямам никакви впечатления. Това, което прочетох за учителката по испански в Екзюпери направо ме отчая.

# 179
Липсата на учители е най-големият проблем във Варна. Синът ми сам си реши преди 2 години, покрай детската му фенщина на Роналдо, че иска да учи испански. Има дуолинго и цъка там някакви думички. Проблемът е обаче, че учители няма. Дори и в 4та ЕГ, нивото и ниско. Силните учители се слагат на подгответата. Каквото научиш в 8ми клас - това е. От там нататък започва едно прехвърляне на учители, заместници, заместници на заместниците и каране на свободни часове със седмици. Не е нормално да завършиш езикова гимназия и да не си знаеш първия език. Отделно базата е зле. Първа езикова поне изглежда прилично. Сега уж смениха несменяемата директорка, може пък да се промени нещо.
Ще ти казжа, защо няма как да е вярно това, което си написала.
80% от завършващите испанската покриват ниво Б2 на ДЕЛЕ.Това няма как да се случи ако не знаеш първия език, в случая испански и ако нивото е ниско.

Общи условия

Активация на акаунт