Професионални серии за коса - тема 124

• 74 470
  • 799
  •   1
Отговори
# 165
Аз тъкмо се ядосвах, че не мога да си купя тук боята Олиосета, то пък се оказа че има и недоволни. Аз за русо я търся, де. Като се върна в Бг ще я пробвам.
Иначе за суха коса - хидратация,  хидратация и пак хидратация. Марокан с кафява капачка, Джойко, Себастиан, какво знаеш. От време на време малко протеин или балансирани, например Олео Релакс, Терапист, Хронологист също. И внимателно с маслените маски - трябва да има или мед, или глицерин, че иначе е обратно действието. И финиши овлажняващи.

# 166
  • Някъде там
И аз не харесвам олиосета (боята ) и съм със смесени чувства за нея Simple Smile

# 167
И аз не харесвам олиосета (боята ) и съм със смесени чувства за нея Simple Smile
Аз пък толкова добри отзиви четох тук във форума, едва се навих да си я поръчам. Сега ще взема да съжалявам преди да съм я пробвала...

# 168
Момичета, кое е  олиото протиш цъфтеж на Маракеш?. В Рибата има няколко вида олио, и да знам кое да взема.

# 169
Боята на Олиесета ми хареса, не ми изсуши косата,беше много хубава след боядисване,а не както с някои други бои, които ти изсушават косата и стои твърда .Гъста като консистенция,успях сама да се боядисам без поражения.Обаче надолу косата ми беше изсветлена със един спрей и бързо се отми.Инъче цвета,който беше в началото много ми хареса.Когато си уеднаквя цвета ,пак бих си я купила,но сега ще заложа на амонячна боя.

# 170
Боята на Олиесета ми хареса, не ми изсуши косата,беше много хубава след боядисване,а не както с някои други бои, които ти изсушават косата и стои твърда .Гъста като консистенция,успях сама да се боядисам без поражения.Обаче надолу косата ми беше изсветлена със един спрей и бързо се отми.Инъче цвета,който беше в началото много ми хареса.Когато си уеднаквя цвета ,пак бих си я купила,но сега ще заложа на амонячна боя.
А да попитам, ако нанеса от корените до краищата и стоя 45 мин дали ще се получи добър резултат? Вие как процедирахте? Притеснява ме, че тази инструкция е много объркваща. Едва ли не при естествен цвят трябва да я боядисам на два пъти.

# 171
А да попитам, ако нанеса от корените до краищата и стоя 45 мин дали ще се получи добър резултат? Вие как процедирахте? Притеснява ме, че тази инструкция е много объркваща. Едва ли не при естествен цвят трябва да я боядисам на два пъти.
Щом косата ви е близка до ниво 6 давайте смело от корените към върховете. Hug

# 172
Боядисах  корена и дължините,макар че надолу ми е по светла косата се получи почти еднакъв цвят,но бързо се отмиха дължините.
Мажи смело и не се притеснявай.Стоях 30 минути,може би и заради това  се е отмила толкова бързо.

# 173
  • пловдив
Преди време и аз ползвах тази боя. Не е лоша, не изтощава и пресушава косата, но при мвн цвета много бързо падна.

# 174
  • Варна
 Тъй..друг екзестенциален въпрос сте захапали- боядисването  newsm78 newsm78. Боядисвам се с 9-ки и 10-ки на различни марки с оксиданти 9 - 12% в зависимост от сезона. Никога,ама никога не бих се боядисала на чиста коса. Редовно се омазвам вечер с масла и домашен еластисайзър,и сутринта боядисвам директно върху него. Проблем не съм имала никога нито с цвета, нито с трайността заради маслата. Без тях обаче Алфапарф ми е правила рани на скалпа.
  С Олиесета се боядисвах близо половин година когато Рибите я заредиха. Разделих се с нея защото не се разбира с предпазващите системи. С добавен колорплекс се докарах до рижава лисица  Laughing Laughing и до там бяхме.
 Иначе ми харесваше като боя. Изсветлява добре и прави косата една странно плътна и жива като след хубава протеинова маска. Отмива се равномерно.

# 175
Здравейте, момичета! Kiss
Днес направих една разточителна поръчка на какво ли не, включително на шампоана на Меди Фолиген, който отдавна искам.
Въпросът ми е с каква маска го комбинирате вие?

# 176
С всякаква, но ползвам и ш с по-силни сулфати, т.е. по-дълбокопочистващ 1 път седмично. Фолиген само 1 или 2 пъти седмично.

# 177
Аз ли нещо не правя правилно, но еластайзера на Кингсли (този с нар) напълно ми съсипва косата. Слагам го да постои върху краищата на косата и го отмивам след около час (измивам цялата коса и слагам за финиш един на Чи с черен кимион). Резултатът е чуплива и суха коса. Два пъти така. Като ползвам само blow dry серията на Чи е ок.
Язък за парите. Някой да е имал същите преживявания с еластайзера?

# 178
Аз с еластизайзера нямам такива преживявания, но така ми действа Олаплекс 3, такова чупене става, такава сухота.

# 179
Тъй..друг екзестенциален въпрос сте захапали- боядисването  newsm78 newsm78. Боядисвам се с 9-ки и 10-ки на различни марки с оксиданти 9 - 12% в зависимост от сезона. Никога,ама никога не бих се боядисала на чиста коса. Редовно се омазвам вечер с масла и домашен еластисайзър,и сутринта боядисвам директно върху него. Проблем не съм имала никога нито с цвета, нито с трайността заради маслата. Без тях обаче Алфапарф ми е правила рани на скалпа.
  С Олиесета се боядисвах близо половин година когато Рибите я заредиха. Разделих се с нея защото не се разбира с предпазващите системи. С добавен колорплекс се докарах до рижава лисица  Laughing Laughing и до там бяхме.
 Иначе ми харесваше като боя. Изсветлява добре и прави косата една странно плътна и жива като след хубава протеинова маска. Отмива се равномерно.
Идеята на измитата от предишния ден коса е следната (цитирам това, което пише в учебниците за колористи) :
Косата след измиване вечер има период на изстиване от 8-10 часа в които кутикулата стои отворена.
В Денят след къпането косъмът е най-добре хидратиран, с най-балансирани pH и структура, и е най-удачно тогава да бъде третиран с боя, защото е хем по-пропусклив, хем има какво да го защитава, защото боята преминава през него взимайки със себе си част от хидратацията и я оставя вътре. А за скалпът, вече обясних. Та, Това е по учебник, иначе всеки си намира златната среда.
 Аз лично предпочитам да го правя по този начин, защото смятам че чрез него косата взима максимума от колорантите и останалите съставки на боята. Blush

Общи условия

Активация на акаунт