Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 32 662
  • 771
  •   2
Отговори
# 765
Дами, само наминавам да кажа, че в момента чета една книга за самопомощ - казва се "Как да се избавим от тревожността", има техники за изпълнение, добре ми се отразява засега. Надявам се накрая резултатът да е още по-добър. Може да ѝ хвърлите едно око.

# 766
Може ли автора на книгата, за да я потърся.

# 767
Джъдсън Бруър е авторът, а точното име е "Избави се от тревожността" - книгата си я намерих безплатно от чети.ме

# 768
Ще я видя и аз. Благодаря за препоръката.
До скоро си бях доста добре..даже не съм чела/писала отдавна в темата.

Родих преди месец и се върнаха разни тревожности.  Направо ме е срам. Имам 2 здарви дечица вкъщи, а аз само се чудя от какво ще мра. За последната седмица от 3-4 различни неща правих от мухата слон.
Знам, че хормоните ми бушуват, ама и това стоене вкъщи в лошото време. 🤯
А за добро или лошо съм блокирана с децата и нямам опция да обикалям нон стоп по доктори 😄

# 769
За себе си разбрах, че хипохондрията ми я отключи един период на липса на активни ангажименти. Усетих се, че прекарвам много време на телефона, в търсене и потвърждаване на най-различни диагнози, и в този момент вече нещата бяха ескалирали до тревожност в степен параноя. Имам дете на 3г6м, но когато ме обземе тази тревога, просто не знам къде се намирам, започвам да плача, плаша я, просто не мога да се сдържа. Решила съм тази година да си помогна - в книгата на Бруър има различни хакове за справяне с тревожността, които впрочем са валидни за всякакви вредни навици, а аз междувременно отказах и цигарите (единственото положително нещо от хипохондрията ми), та имам нужда да тренирам ума си в това, че вече не пуша и цигарите не са нещо важно и приятно в живота ми. Подготвила съм да прочета пак и "Тайната" - дано нещо ми влезе и остане в главата.
Нещо да ми препоръчате за сън? Пия по 2 таблетки Седатон преди лягане, пак се събуждам по 4-5 пъти, но ходя до тоалетна и заспивам бързо. Simple Smile

# 770
Когато отключих хипохондрията реших, че.ще мра и така отказах цигарите 🤯 Така че поне нещо позитивно.
А Гуугъл съм си го забранила...но навремето съм явно чела достатъчно и главата ми сама върти симптоми и сценарии.

Преди време бях препоръчвала една специалистка, която сама е страдала от здравна тревожност и много ми помогна:
https://www.instagram.com/cherellethinks?igsh=a2RqN213dm5meDRp

Отделно препоръчвам и психотерапия,  но сега съм я спряла заради раждането. Трябва да видя опции за онлайн срещи 😪

# 771

Общи условия

Активация на акаунт