На море в Турция - тема 58

• 76 868
  • 790
  •   1
Отговори
# 540
Офф - ще откача - искам да видя прогноза за времето за края на май в един сайт - но на Дидим нищо не излиза...кой град е наблизо до Дидим че да ми излезе?

След много плашене тук че едва ли не е ранна пролет средата на май в Дидим....риших да използвам последната евтина оферта за 1 до 7 юни.

2019
https://www.accuweather.com/tr/tr/altinkum/316963/may-weather/316963
https://yandex.com.tr/hava/didim/month/may

2018
https://www.accuweather.com/tr/tr/altinkum/316963/month/316963?monyr=5/01/2018

# 541
Благодаря на Adventurer за съвета да поискам потвърждение от Travel Republic, че от хотела ще приемат цената, на която съм резервирала за български граждани? , ако не Ви бях прочела най-вероятно нямаше да направя това запитване и щеше да има ,,олеле, каква стана тя,, като ни поискат в хотела да доплатим.

Много се извинявам за тъпия въпрос, но аз до сега три пъти съм резервирала през Travel Republic и никога не съм искала потвърждение от хотела за цената. Може ли по-подробно да обясните това потвърждение?
Само да добавя никога от хотела не са ни искали допълнително пари за това че сме направили резервация през Travel Republic. Просто предоставяме ваучера на рецепцията в хотела и това е.

# 542
Благодаря на Adventurer за съвета да поискам потвърждение от Travel Republic, че от хотела ще приемат цената, на която съм резервирала за български граждани? , ако не Ви бях прочела най-вероятно нямаше да направя това запитване и щеше да има ,,олеле, каква стана тя,, като ни поискат в хотела да доплатим.

Много се извинявам за тъпия въпрос, но аз до сега три пъти съм резервирала през Travel Republic и никога не съм искала потвърждение от хотела за цената. Може ли по-подробно да обясните това потвърждение?
Само да добавя никога от хотела не са ни искали допълнително пари за това че сме направили резервация през Travel Republic. Просто предоставяме ваучера на рецепцията в хотела и това е.

Някои Турски Хотели имат правото да искат допълнителни пари за резервации ако резервиращия не притежава пасторт или гражданство от страната която се представя сайта
Все пак Травела не е Българска агенция

Зада се разбере това хората питат предварително в сайта щото Травела не ти дава инфо ако не ги питаш

Edit :
Всеки хотел има разли4ни тарифи за разли4ни народности
Турска
Балканска
Скандинавcка
Руска
Стaро Руските надорности  или Кафкасните Страни - Azerbajcan, Turkmenistan, Kazahistan ...stan stan stan..
Арабска
Британска
Западна Европейска
Изто4на Европейска

Или

Турска
Европейска
Руска
Арабска
зависи в коя категория ще ви броят по паспорт

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 11:41 от BsrnX

# 543

Здравейте,  след много четене и ровене,  резервирахме в Клуб Яли,  Кушадасъ за средата на юни,  като малко надскочихме бюджета от 1400 -500 лв,  но.. Гледам температура на водата 23 градуса.. дано е една идея по-топла. След много преговори остана пътуване в автобус. Дано малкия го изтърпи..

Не се тревожете за пътувнето. Всички казват, че малките деца го понасят много по-лесно от родителите си Simple Smile Те, за разлика от големите, спят доста по-добре и по-дълго в автобусите.
И за времето не се тревожете. В средата на юни вече е достатъчно горещо, така че ще имате нужда от разхлаждане в по-хладна вода Simple Smile

И аз с питане - мнения за KORUMAR EPHESUS BEACH RESORT в Кушадасъ. Ще пътуваме със собствен транспорт и ми се иска да е по-близо.
Присъединявам се към запитването за този хотел, тъй като ни предстои резервация, също ще сме със собствен транспорт. Благодаря предварително🙂

На първа страница има мнение за хотела.
Сред основните му плюсове е, че е нов, с хубави стаи, много пързалки, пясъчен плаж и напитки има 24 часа.
Минусите му са, че няма зеленина.

# 544
# 545
Здравейте,колебая се между 2 хотела  Club Yali hotel i Atlantic Holiday club.Единият е с планета Холидей а другият е с Версо.Ще съм благодарна да споделите мнение и за превоза.
Благодаря предварително!

# 546
Офф - ще откача - искам да видя прогноза за времето за края на май в един сайт - но на Дидим нищо не излиза...кой град е наблизо до Дидим че да ми излезе?

След много плашене тук че едва ли не е ранна пролет средата на май в Дидим....риших да използвам последната евтина оферта за 1 до 7 юни.

Всеки има различно топлоусещане, за мен Кушадасъ/Дидим/Бодрум в средата на май ми идва хладно. Била съм в края на май/нач. на юни и водата за мен беше ледена (около 25-28 градуса на въздуха, и 20 градуса на водата). В басейните се свиква, но някак си... не ми е приятно и не мога да се отпусна.
Хубаво да е времето разбирам да е около 32-35 градуса въздуха, и 26-27 водата, както е Септември-Октомври в Анталия, това за мен вече е идеално море. Но всеки си има различно усещане..

# 547
  • ВАРНА
Мерси на златния Халим за пореден път с помощ!   - Кой да ти знае че вместо Дидим трябва да пише Алтинкум.

Ще спра на Дидим 1-7 юни.  

За съжаление за след 7 юни до 31 август за топли и прекресните: Анталия-Алания-Мармарис  офертите стават твърде извартени - финансово.

# 548
Мерси на златния Халим за пореден път с помощ!   - Кой да ти знае че вместо Дидим трябва да пише Алтинкум.

За съжаление за след 7 юни до 31 август за топли и прекресните: Анталия-Алания-Мармарис  офертите стават твърде извартени - финансово.

На мен ми се вижда рисковано юни месец Дидим! Била съм в Кушадасъ, края на юни и пак не ми беше много топло в басейна и морето.
От средата на май до края на месеца ти препоръчвам Анталия. Температурите са страхотни, водата е около 26-27градуса и цените са сносни Simple Smile

# 549
  • Бургас

Скрит текст:

[/quote]

На мен ми се вижда рисковано юни месец Дидим! Била съм в Кушадасъ, края на юни и пак не ми беше много топло в басейна и морето.

[/quote]
Това с температурите на въздуха е твърде относително. За това има средни температури. Веднъж може да е зверска жега, на другата година дъжд.
2017 бяхме в Кушадасъ за периода 16,06- 25,06  - ами уникалното време за почивка. Температура на въздуха 30-32 гр. Водата в басейните чай, в морето една идея по хладка. Перфектното време.

# 550
  • Варна
От средата на май до края на месеца ти препоръчвам Анталия. Температурите са страхотни, водата е около 26-27градуса и цените са сносни Simple Smile
Дидим е идея по на юг от Кушадасъ, но в началото на Юни ще си е студено, освен ако не се извади голям късмет с времето. Най-добре поне около средата на Юни да е, тогава е по-вероятно да е добре за почивка, а най-добре да е в края на Юни, почти на 100% ще е добре.
Навремето, имахме навика да ходим на море около последната седмица на Юни, тук в България, главно защото първият път уцелихме идеално време, топло и спокойно. Обаче беше само първия път, следващите 2 години пак така се надявахме, но не би. Последния път такъв дъжд и студ хванахме, че само го гледахме морето, беше около 15-18 градуса време в края на Юни в Обзор а водата и тя там беше някъде (ако не бъркам 2011г. беше), и от тогава ни дойде ума. Не си струва да се рискува да се опропасти почивката за да се спести някой лев и да се ходи преди сезона на скъп хотел. По-добре на по-евтин, но през сезона, за да не се наложи само да го гледаме морето.

# 551
Ние пък винаги, когато сме почивали в Турция ( два пъти в Кушадасъ, един път в Бодрум, един път в Дидим и последно миналата година в Сиде) е било в началото на юни (между 1-ви и 10-ти) и винаги времето е било хубаво, къпали сме се и в басейните, и в морето. В Кушадасъ морето е малко по-студено в периода от другите места, на които сме били.

# 552
  • В.Търново

Скрит текст:

[/quote][/spoiler]
Това с температурите на въздуха е твърде относително. За това има средни температури. Веднъж може да е зверска жега, на другата година дъжд.
2017 бяхме в Кушадасъ за периода 16,06- 25,06  - ами уникалното време за почивка. Температура на въздуха 30-32 гр. Водата в басейните чай, в морето една идея по хладка. Перфектното време.
[/quote]
Точно това се коментира, че май месец, началото до средата на юни е студено морето.след средата на юни вече са по-поносими температурите на морето.

# 553
  • Стара Загора
Ние почивахме в Аурум муун от 15.06 и водата в морето ми беше студена,на басейните също.
Преди това бяхме във Белек и не сме излизали от водата .

# 554
Писал съм за това, да не го повтарям през няколко страници и темата е дъвкана доста и тук и по други форуми. Винаги с такъв тип местни посредници (Travel Republic, Direct Booking) е добре да поискате потвърждение, защото често определени цени се договарят само за определени пазари, а те не винаги предоставят достатъчно ясна информация. От там нататък е решение на хотела, за едни хотели няма да е проблем, но за други ще е, и може да се окажете в доста неприятна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт