На море в Турция - тема 58

• 76 843
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Емералд НЯМАТ собствени автобуси.ДОРИС , ОРИЕНТ ,ползват собствени.Тук до нас има малка агенция с 3 автобуса и тях си ползват и мнооого рядко наемат от АЛБЕНА.Общо взето по Европа се търкалят хиляди автобуси и си е много на късмет.

ние редовно ползваме туристически агенции защото там имат инфорамция за всички сериозни туроператори. Те са нещо като застрахователните брокери - знаят къде е най-сигурно и най-добро съотношение качество:цена. Не е нужно да ходим до агенция. Гледаме в сайта на агенцията и си говорим с тях. Веднага си личи кои са компетентни.

# 691
Не съм запозната много с агенциите, но тези, които съм разглеждала работят с по един туроператор и продават само неговите пакети.

# 692
  • Пловдив
Ако си от малко градче, селце или нямаш опит в почивките е разбираемо да се ползват агенции.Те ползват пакети на всички тур.оператори за да има избор на повече хотели и дестинации.За Турция се знаят кой са най добрите .Всички имат офиси в големите градове и може директно да се сключи договор с тях.Първата година когато почивах в Турция бях с Караджъ Турс след което се оказа,че те нямат собствени програми а са ми препродали на Ориент99.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 18:47 от slavei4e

# 693
Момичет в крайна сметка се спрях на sueno beach side( travel republic)  Знам че не е точно като другите sueno в  Белек , но само този ни пасва на бюджета. Надявам се да не се разочароваме с две деца сме. Имам само едно питане, ще взема билети от pegasus и до Истанбул с кола, но някои от вас знае ли за тези точки които се трупат в pegasus. Трябва ли да се плаща допълнителна членска такса или те ти се начисляват автоматично, само като си направиш акаунт и купиш билети. Ще е супер ако за догодина имаме събрани точки Simple Smile за билети. И още нещо опитвам се да намеря паркинга на летището , но не успявам. Изобщо има ли възможност предварително да си запазиш място или там отиваш и търсиш? Мерси много.

Ние сме на същата схема да същия хотел. За кои дати ще резервирате? Много се надявам, на детето да й хареса. Виж цените на Суено в турската Jolly, Халим ми помогна да направим от там нашата резервация. Също каза, че е намерил паркинг на/около летището  за 10 TL/ден.

# 694
  • Пловдив
Без да звучи като реклама ,но да споделя .
Ние първите години пътувахме с Ориент 99 ,но последните с Кария тур .
Агенцията има собствен автобус и са  добри .
Още мислим къде ще почиваме тази година .
За съжаление изпуснахме ранното записване .

# 695
Емералд НЯМАТ собствени автобуси.ДОРИС , ОРИЕНТ ,ползват собствени.Тук до нас има малка агенция с 3 автобуса и тях си ползват и мнооого рядко наемат от АЛБЕНА.Общо взето по Европа се търкалят хиляди автобуси и си е много на късмет.

Албена имат точно 1 автобус, всички останали се наемат от други фирми превозвачи за да извършат така наречените от шофьорите совалки. И точно миналата година пътувахме с нает от тях автобус, на самия ферибот автобуса отказа да включи на скорост (беше автомат), наложи се мъжете от автобуса да го избутаме от самия ферибот, след което след няколко минутно ръчкане и псуване по таралясника, автомата му заработи. От там докато  ни оставиха пред Aquasis-a не го гасиха.
Дойде време да се прибираме, молехме се да ни пратят друг автобус, за наша радост или съжаление и аз незнам, но дойдоха да ни вземат с друг автобус, който беше още по голям таралясник, за наше щастие обаче проблеми нямахме, освен намусените физиономии на шофьорите... Е втори път с автобус няма да си го причиним.
Тази година сме със собствен транспорт!

# 696
  • София

Албена имат точно 1 автобус, всички останали се наемат от други фирми превозвачи за да извършат така наречените от шофьорите совалки. И точно миналата година пътувахме с нает от тях автобус, на самия ферибот автобуса отказа да включи на скорост (беше автомат), наложи се мъжете от автобуса да го избутаме от самия ферибот, след което след няколко минутно ръчкане и псуване по таралясника, автомата му заработи. От там докато  ни оставиха пред Aquasis-a не го гасиха.
Дойде време да се прибираме, молехме се да ни пратят друг автобус, за наша радост или съжаление и аз незнам, но дойдоха да ни вземат с друг автобус, който беше още по голям таралясник, за наше щастие обаче проблеми нямахме, освен намусените физиономии на шофьорите... Е втори път с автобус няма да си го причиним.

Категорично не е вярно. Албена има 3 или 4 автобуса, собственост на фирмата. И не знам колко микробуса, май 2, за да возят трътките на почиващите до пресичане на маршрута на основния автобус. Айде да не се лъжеме ако обичаш.

Малко ще се редактирам....има 5 автобуса и 1 микробус. Инфо - от извора. Така, че колегата ще има много здраве.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 14:38 от valerko

# 697
Пътувала съм с автобуси на Емералд, които бяха наети и не бяха никак добри, с Дорис - бяха техни, не бяха лоши, но не и супер лукс и с Турс Клуб, които ползват главно автобуси на Цветина и ми се е падал страхотен автобус от най-новите с монитори по седалките, ултра комфортен, но уви само веднъж. Другите пъти беше по-обикновен.

Тази година твърдо смятаме със самолет, тъй като последния път чакахме 5 часа и половина на митницата на връщане, което беше меко казано кошмарно.

# 698

Мога със сигурност да кажа че Ориент нямат нито 1 собствен автобус, ползват едни пловдивски рейсове, Дорис имат собствени автобуси, хубави и нови , но те рядко пътуват за Турция/хубавите имам предвид/. Турс клуб ползват на Цветина-Мездра- ама тия карат като ненормални не бих пътувала с тях. Емералд ползват и добри но не можеш да си сигурен в кой ще бъдеш, самата ТА не я препоръвам.

# 699
Не знам дали има някакво значение дали автобусът е собствен или нает. Не съм чувала за туроператор със собствен аквапарк от изцяло нови автобуси. Даже ми се струва, че ако е нает от голям превозвач има по-голям шанс за нови автобуси. Абе, до късмет е какъв ще се падне.

П.П.
Хаха сега прочетох, че по-горе вместо автопарк, съм написала аквапарк Grinning Дали не ми се ходи вече на почивка, а? Sunglasses

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 19:25 от Мaрги

# 700
Не знам дали има някакво значение дали автобусът е собствен или нает. Не съм чувала за туроператор със собствен аквапарк от изцяло нови автобуси. Даже ми се струва, че ако е нает от голям превозвач има по-голям шанс за нови автобуси. Абе, до късмет е какъв ще се падне.

П.П.
Хаха сега прочетох, че по-горе вместо автопарк, съм написала аквапарк Grinning Дали не ми се ходи вече на почивка, а? Sunglasses

Голяма част от ТА ползват превозвачи под наем, така е... Но елате да видите в какво състояние са автобусите, едно е на снимка друго е в действителност..

Само да попитам господина, дето ме е цитирал по горе, защо само един брандиран автобус имат Албена... може би ги е срам да брандират другите 3, които се водят само по документи собственост на фирмата, а иначе са за моргата.
Кой знае дали и пътуват.

П.П. На връщане, даже се наложи да прехвърляме хора, в други автобуси на други агенции, защото и големия бал автобус на Албена беше дефектирал на път... Аре да не ме занимаваш с глупости Simple Smile

# 701

П.П.

Голяма част от ТА ползват превозвачи под наем, така е... Но елате да видите в какво състояние са автобусите, едно е на снимка друго е в действителност..

Само да попитам господина, дето ме е цитирал по горе, защо само един брандиран автобус имат Албена... може би ги е срам да брандират другите 3, които се водят само по документи собственост на фирмата, а иначе са за моргата.
Кой знае дали и пътуват.

П.П. На връщане, даже се наложи да прехвърляме хора, в други автобуси на други агенции, защото и големия бал автобус на Албена беше дефектирал на път... Аре да не ме занимаваш с глупости Simple Smile

Не се включвам, за да правя антиреклама, а като потърпевша миналото лято! И да, автобусът, с който пътувахме  на "Албена Холидейз" беше, меко казано, стар и некомфортен! Не сме кой знае колко претенциозни, но да пътуваш на дълга дестинация със стара "Сетра", която надали ползват в междуградските ни линии, си е направо приключение!
Тази година резервирахме с "Ана Травел" и се надяваме на късмет, тъй като парен каша духа!

# 702
  • София
5 броя са пич, 5 броя, 3 са брандираните плюс микробуса, айде да не пишеш глупости, става ли? И как пък реши, че като не е брандиран е скапан рейса.

# 703
  • Поморие
Привет момичета и момчета! Обмислям една кратка почивка от 5 дни след летния сезон в началото на октомври. За сега съм се спряла на Бодрум и си харесах хотел, който е от северната част на полуострова над Бодрум. Хотелът е SUNDANCE RESORT 5*. Надявам се, ако някой го е посещавал да даде мнение. От снимките и видеото ми се вижда ветровито и не знам колко ще е подходящ за октомври, но все пак...

# 704
По въпроса с автобусите и аз се вълнувам, защото мъжът ми не спи в автобус и ако ни се падне некомфортен, лошо му се пише. Аз заспивам без проблем, а на дъщеря ни ще й е първото далечно пътуване с автобус и предстои да разберем на кого се е метнала.. Дано имаме късмет, пътуваме с Турс клуб.

Аз искам да попитам за допълнителните екскурзии. Има ли шанс да организират екскурзия на български език? Ако не, с коя фирма да отидем до Ефес от Кушадасъ?

Общи условия

Активация на акаунт