Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 421
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
За Димитров от Щерев има часове за след месец.

# 616
Момичета, аз съм много доволна от доц.Дянкова за колпоскоп, лийтз и като цяло. Може би, защото съм си го хванала на време ЦИН-1, но жената е била винаги на ниво, когато и да съм отишла. Доволна съм и я препоръчвам! Цитонамазка си пускам в Щерев, тъй като се твърди, че там е течно-базирана и по-достоверна. Поздрави! Бъдете здрави!

# 617
  • София
Здравейте,  според вас нормално ли е за около 7 мес. от 1ва група да стане на 5та?
През август 2018 ми правиха цитонамазка и резултата ми е 1ва група. Сега съм бременна вече в 6ти мес,  аг- то  ми направи цитонамазка и резултатите са много притеснителни, била съм в най- рисковата група 5.
Честно да ви кажа,  сега малко попрочетох по темата и ми е една идея по- спокойно, но вчера като ми го съобщи почти не припаднах, бременна съм все пак. Двама патолози гледали изследванията ми!!
Тя ми взе и последващата течно базирана,  но ще излезе чак другия петък.
И сега не знам,  много сме объркани и разтревожени с мъжа ми. Между другото тя ме гледа и с някакъв уред, не разбрах точно какъв, но май не колпоскоп, на екрана се виждаше нещо като бяло петно, говоря като човек, който грам не разбира, намада го с нещо като  йод, за да се оцвети, и нещо не й хареса резултата!  
Направо не знам,  какво да мисля!  
Да не се окаже само, че онази предишната ми е дала неточен резултат и вместо 1ва,  да съм била в по- горна група. Или,  ако сега показателите са завишени поради бременността, ама чак пък в 5та група🤔🤔

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 21:22 от Розова магнолия

# 618
Абсолютно сигурно ли е, че това е резултатът? Имате ли резултатите - напишете или снимате и качете. В кой град сте? Вземете стъклата от лабораторията и ги занесете в Онкологията в Дървеница при доц. Милев. Какво казва гинекологъг? Втора консултация?

# 619
  • София
Мисля да изчакам да излезе и втората проба, все пак се води по- надеждно изследване, въпреки че отвътре ми трепери всичко.
Не знам, колко е правилно, но аг не ми даде резултатите,  то и аз не си ги исках,  паникьосах се там и  изключих.
Сега вече като излязат и другите ще си ги искам и спрямо коментара й ще го мислим.
П.С.  В София сме.

# 620
В коя болница се случва това?
Резултатът е много притеснителен, но ми е много странно да премине от 1ва към 5та група (ако е реално това) за няма и година. За момента се опитайте да запазите спокойствие доколкото е възможно, изчакайте резултатите и говорете с АГто, след което задължително направете и още една консултация. И искайте всички изследвания и стъклата за втора оценка от патолог.
Кураж! Дори да се наложи нещо, най-вероятно ще се изчака раждането.
Пишете после какво става, ще помагаме.

Дописвам си - цитонамазка не се взема толкова на често, защото няма материал за остъргване, не знам колко ще е показателна.

# 621
Абе как ще си 5 група !? Глупости на търкалета. Ти ако беше 5 щеше да имаш 5 тона симптоми! Най-много да си трета заради възпаление ! Спокойно.

# 622
Абе как ще си 5 група !? Глупости на търкалета. Ти ако беше 5 щеше да имаш 5 тона симптоми! Най-много да си трета заради възпаление ! Спокойно.

Подкрепям! Това е най-тежката група, която би трябвало да има симптоми - някакви неразположения и дори кървене. Не знам кой е гледал цитонамазката, но дори на колпоскоп би трябвало да се види, че е ужасно положението. Дано е по-малка групата! Колкото до бързото изменение на групите, мога да кажа, че аз за 5 месеца бях от 2-ра, на 3-а с дисплазия ЦИН-1. Съжалявам, че ще го кажа, но за мен е възможно рязка промяна в групата на цито-то. Дано всичко мине по възможно най-благоприятния път! Късмет!

П.С ето, заради такива разминавания с цитонамазките, винаги ходете на преглед в кабинет, в който има и колпоскоп!

# 623
  • София
Аз не съм доволна от Дянкова. Отказа да ме гледа на колпоскоп и се водеше само по една цитонамазка. Което е несериозно.

Миа, стискам палци всичко да е наред! Simple Smile

Това с цитонамазката вероятно е грешка. Успокой се, 5та група е вече с метастази и трябваше да имаш много симптоми.

# 624
Момичета, извинявам се че така нахлувам и питам, но ми стана много притеснено. Случвало ли ви се е да имате усещане за пробождане във влагалището, може би там където е шийката. От вчера усещам тези бодежи. Пак не ми идва вече 36 ден. Последно бях на лекар януари. Последната ми цитонамазка е от юли. 2гр.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 08:55 от пейдж

# 625
  • София
В Света  София, частната ходя, там ме следят.  Не разбрах,  обаче патолозите дали са от тяхната лаборатория, или от външна.
Момичета,  а какъв е този уред, с който снимат вътре във влагалището?  Не е колпоскоп,  а нещо като накрайник с камерка и светлина, чрез който оглеждат вътре?

Благодаря ви,  за окуражителните думи, дано не е толкова страшно, както ми го описа аг- то.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 10:39 от Розова магнолия

# 626
Розова магнолия... Успокой се, аз също мисля така както момичетата са написали, че при ПАП 5 трябва да имаш някакви симптоми и на колпоскопа да се вижда вече цялата картина, а не да се гадае, а колкото до снимка от колпоскоп.. Не е задължително да ти дадат, на мен само един доктор преди конизацията ми ми даде такава... Те си рисуват там и си описват това което виждат.. Е разбира се ако си поискаш снимка мисля, че няма да ти откажат... Успокой се.. Успех!

# 627
  • София
Ох, аз си редактирах поста, защото така и не мога да се ориентирам,  с какво са ме гледали и миналата година, и сега. Уреда не ми се стори да е такъв, както ми излиза при търсене в нета, или пък аз съм толкова отвеяна, че и това не съм видяла при прегледа. 

# 628
Здравейте, момичета. Искам да ви питам за съвет, понеже съм много притеснена. Януари месец отидох на гинекологичен преглед с оплакване - болки ниско долу в корема и влагалищно течение. Погледнаха ме на колкоскоп - възпалена ми е шийката на матката (цервикса). Взе ми цитонамазка - резултатът е добър - ПАП 2, нищо притеснително. Назначи ми лечение и каза след 3 месеца да отида пак да видим как са нещата. За съжаление възпалението си е останало, каза след като ми мине менструацията да отида за биопсия. И като цяло съм много притеснена, на амбулаторния лист пише, че имам дисплазия, което видях, че значи предраково. Биопсията ще ми я направят на 22.04, но място не си намирам... как ще издържа дотогава, не знам. Някой има ли опит с нещо такова?
След прегледа с колпоскоп почна някакво кафеникаво-червено течение, помислих че ми подранява менструацията, но вече 5-ти ден не ми е дошло...

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 12:16 от Уейв

# 629
Ох, аз си редактирах поста, защото така и не мога да се ориентирам,  с какво са ме гледали и миналата година, и сега. Уреда не ми се стори да е такъв, както ми излиза при търсене в нета, или пък аз съм толкова отвеяна, че и това не съм видяла при прегледа.  
В по-горния си пост пишеш, че докторката те е намазала с йод при прегледа с този апарат за, който не си ориентирана какъв е.. Аз мисля, че е точно колпоскопа...той се допира до влагалището и е нещо като микроскоп осветява се и цялото влагалище... Самата шийка се намазва с оцета киселина и после с йод.. На екран можеш да виждаш това което вижда и самият доктор, а именно шийката си оцветена със или без бели участъци, тъмно кафява или розова... Ако има раничка и така нататък... Уффф дано го обяснявам правилно... Според мен така както ти го описваш са ти направили точно такъв преглед... Самата лекарка не нарисува ли нещо от прегледа и какво ти обясни???

Общи условия

Активация на акаунт