Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 423
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Аз си взех стъклата, жената която ми ги даде от лабораторията ми каза, че точно връх на конуса б.о означава изрязано до здраво.

# 601
Ох момичета сутрин първата ми работа е да отворя темата и да прочета кой какво е споделил. Всички почти сте правили колпоскоп, а на мен доктора ми каза, че не ми е нужен за момента. Лечението било ефективно, щом от 3 група, сега вече съм 2 група цитонамазка. Но заради отново полочителния тест за ЧПВ да продължавам с лечението. Така и правя де. Но се чудя дали да не отида и на второ мнение с колпоскоп или да си продължа да вярвам на доктора и да слушам само него? Страх ме е да не се объркам от различни мнения. Мнението му е че една добре взета цитонамазка/добре ме остърга с четка този път/ дава много по-добра представа за състоянието на шийката. А колпопоскопа е вече по преценка и съмнения, и когато трябва да се взема биопсия, за да се види точното място от което да се вземе. При мен обаче нямало нужда. Незнам....все нещо ме гложди..

# 602
Аз не съм правила колпоскоп при последните две профилактики. Със същата нагласа съм- ако има индикации ще направя и него.

# 603
А доц. Милев дали ги гледа веднага или трябва да ги оставя и примерно след няколко дни да имам резултат
Сигурно зависи колко работа има. Някой беше писал, че са се чули по тел.с доцента за резултата и впоследствие е изпратил докумените по куриер.

Геринцето, при последния преглед също ми казаха, че няма нужда от колпоскоп, но аз бях ходила 4месеца преди това при Карагьозов, който ми направи и колпоскоп тогава. Ходила съм при Дянкова само за колпоскоп и ако нещо се притесня мисля при нея да отида да погледне, защото там се чака сравнително малко за час. Аз бях точно с 3а и на последната цитонамазка излезе 2.

# 604
Ох момичета сутрин първата ми работа е да отворя темата и да прочета кой какво е споделил. Всички почти сте правили колпоскоп, а на мен доктора ми каза, че не ми е нужен за момента. Лечението било ефективно, щом от 3 група, сега вече съм 2 група цитонамазка. Но заради отново полочителния тест за ЧПВ да продължавам с лечението. Така и правя де. Но се чудя дали да не отида и на второ мнение с колпоскоп или да си продължа да вярвам на доктора и да слушам само него? Страх ме е да не се объркам от различни мнения. Мнението му е че една добре взета цитонамазка/добре ме остърга с четка този път/ дава много по-добра представа за състоянието на шийката. А колпопоскопа е вече по преценка и съмнения, и когато трябва да се взема биопсия, за да се види точното място от което да се вземе. При мен обаче нямало нужда. Незнам....все нещо ме гложди..

Здравей! Може ли да споделиш какво лечение провеждаш. Благодаря предварително 😊

# 605
  • Благоевград
Тъй като не съм от София, на мен доцент Милев ми ги изпрати по еконт с наложен платеж. В деня, в който му ги занесох ги погледна, каза че ще му трябва повече време и ми взе номера, вечерта към 21ч. ми се обади да каже какво е видял и на другия ден ми ги изпрати. А дори тогава се водеше отпуск и въпреки всичко не ме върна. Много човечен ми се видя.

Аз си взех стъклата, жената която ми ги даде от лабораторията ми каза, че точно връх на конуса б.о означава изрязано до здраво.

# 606
Аз се чудя сега къде да ходя,взех си днес направление.
Тъй като съм близо до Хасково,варианта ми е доктор Кабаков,но имам възможност да отида и другаде.Ако имате предложения ще съм ви много благодарна.Поздрави🤗

# 607
anna7777777 разбира се, ще споделя. Лечението ми е с фарматекс глобули сутрин и вечер и 3 пъти по 3 или 4 впръсквания на глизиген спрей. Това лечение го правих 2 месеца. Сега същото лечение ще го правя 4 месеца.

# 608
  • София
Аз не съм правила колпоскоп при последните две профилактики. Със същата нагласа съм- ако има индикации ще направя и него.

И аз така, и моят лекар така процедира.

kalinu6ka, аз не съм запозната с нито 1 от 3-те имена. Ако са онкогинеколози е добре, ако не - посети такъв. Гинеколози, които се занимават приоритетно с проследяване на бременност изключително рядко са компетентни в лечението на такива проблеми.

# 609

И аз така, и моят лекар така процедира.

kalinu6ka, аз не съм запозната с нито 1 от 3-те имена. Ако са онкогинеколози е добре, ако не - посети такъв. Гинеколози, които се занимават приоритетно с проследяване на бременност изключително рядко са компетентни в лечението на такива проблеми.

Така ли? не знаех. Това не звучи добре. Някой от първата страница с имена ли да потърся?

# 610
  • София
Да, аз бих си избрала някой от 1-ва страница. Simple Smile Мисля, че всички, които са препоръчвани в темата са включени там.

# 611
С трихлороцетна киселина в кожния диспансер в Пловдив махат ли кондиломи? И колко струва ако знаете (вече съм на -500 лв с тези проблеми и не издържам) И ако може да ми дадете име на специалист, на някой който може да ги премахне от Пловдив . Благодаря, предваритилно ❤

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 18:47 от anna7777777

# 612
Кълвачева се занимава повече с бременни, отколкото с други неща. Не че не е компетентна, опитен лекар е, доста популярно име, но не мисля, че е удачен избор за такива проблеми. За профилактика, ехо и цитонамазка - да, внимателна е, спокойна и мила, но за проблеми в това естество по-скоро бих търсила друг специалист, който се занимава с такива неща, а не основно с бременни.

# 613
Момичета, а някоя от вас има ли личния телефон на някой от докторите на 1ва страница? При др Карагьозов има чак за септември час 😯

# 614
  • вкъщи
Мен пък винаги си ме гледа на колпоскоп, даже ми показва на екрана, коментира. Но си имам изменения, дисплазия и може би затова..Сега след цикъл вече се надявам тази пуста течнобазирана цито да я направим , както и да видим кой вирус ме е поразил.

Общи условия

Активация на акаунт